zaterdag 26 september 2009

Happy birthday!



Gefeliciteerd Jack! Vandaag ben je alweer 9 jaar geworden, hiep hiep hoera!
Het is ook nog eens een prachtige dag om jarig te zijn, het zonnetje schijnt de hele dag al.
Heel toepasselijk want jij bent ook altijd ons zonnetje in huis!
Lieve Jack, geniet maar van je cadeaus en ik hoop dat je een leuke dag hebt.

woensdag 23 september 2009

Recycle Dora


Het shirtje bij deze broek is ook af. Een verzoekshirtje want wat doe je als je dochter zo sip kijkt wanneer haar favoriete Dora t-shirt echt veel klein is geworden? Dan gaan we Dora gewoon recyclen ;-) De print zag er nog goed uit na veel wasbeurten dus ik vond het wel de moeite waard om Dora nog een ronde mee te laten gaan met behulp van allerlei restjes tricot. Resultaat is deze Antonia en Sara is er echt heel blij mee, en daar doe ik het tenslotte allemaal voor. En voor een keertje ook maar eens het blije snoetje van Sara op de foto. Ze vindt het altijd erg leuk om met nieuwe kleding op de foto te gaan en probeert altijd de meest gekke poses uit, zoiets als hierboven te zien is dus :-)))))
Volgende project is een lekker warme fleecetrui, ook weer voor Sara.

vrijdag 18 september 2009

De eerste Ivy....en niet de laatste

Ik weet bijna wel zeker dat er nog een paar volgen, wat is dit een geweldig patroon! Ik had Ivy gelijk al besteld toen het uitkwam, maar het is er niet van gekomen om de broek voor de zomer te maken. Dan maar als herfstbroekje proberen voor Sara..........:-) Ze draagt graag laarzen onder haar broeken en driekwart broeken staan haar gewoon heel stoer. Ze heeft de broek vanochtend even gepast om te kijken of het elastiek goed zat en hij staat nog leuker dan ik had gedacht. Morgen ga ik maar eens een kijkje nemen in mijn kast of er nog iets geschikts ligt voor meer Ivy's. Ik ben nu bezig om er een shirt bij te maken, als die af is volgen er wel foto's op model. De stof is babyrib van Stenzo.

maandag 14 september 2009

Ballonrokje Knippie


Het eerste rokje voor dit najaar is af, het is het ballonrokje uit de laatste Knippie (nummer 4 aug/sept 2009). Leuke Knippie vind ik dat trouwens, er staat zeker nog meer kleding in die ik voor Sara wil maken. Dit rokje is gemaakt in maat 122. Het shirtje heb ik begin dit jaar gekocht in de opruiming bij de Hema en eigenlijk had Sara niets in de kast wat er leuk bijpast, vandaar dit rokje. Natuurlijk moesten de nieuwe laarzen ook op de foto ;-)
Nu weer snel verder met het volgende: een combi van shirt Antonia en broek Ivy van FM. Ik denk dat ik de komende weken wel zoet ben met het maken van wat combi's voor m'n meisje want zoals ik eerder al had geschreven is ze bijna overal uitgegroeid en wat ze wel aankan, past dan weer niet heel geweldig bij andere kleding in haar kast.

zondag 6 september 2009

Knipperdeknip

Om er weer in te komen heb ik vandaag het een en ander geknipt. M'n jas is nog niet helemaal af, maar er hoeft niet meer veel aan te gebeuren, die hoop ik van de week een keer af te kunnen maken. De kinderen zijn hier alweer drie weken naar school geweest maar ik heb m'n ritme nog niet echt kunnen vinden. Teveel andere afspraken en regeldingen die ik in de vakantie allemaal had uitgesteld tot Jack en Sara weer naar school waren. In de tussentijd heb ik wel de herfst en winterkleding alvast uitgezocht. Sara is zo gegroeid, ze past echt bijna geen broeken en shirtjes meer van vorig jaar :-) Het enige wat ze nog aan kan zijn wat jurken en tuniekjes waarbij het niet aankomt op een paar centimeter meer of minder aan de zoom. Ik kan me dus lekker uitleven de komende weken en ik heb al wel wat combi's in gedachten. Roze is weer helemaal haar kleur momenteel dus ik ga maar beginnen met wat kleding in die kleur. Van links naar rechts een bloesje voor mezelf uit een wat oudere Knip, het ballonrokje uit de nieuwste Knippie en een Antonia en een Ivy. Voor Jack had ik januari dit jaar veel in de opruiming gekocht "op de groei", hij heeft z'n kast nu al vol hangen met nieuwe kleding, dus voor hem hoef ik niet heel snel aan de slag. O ja, en ik wil ook wat meer voor mezelf maken dit seizoen, ik zeg het elk jaar weer maar nu ga ik het echt doen ;-)