dinsdag 21 juli 2015

Silhouette en stand van zaken (moes)tuin....


Niet heel bijzonder maar toch even laten zien. Bij het opruimen kwam ik laatst twee lege cadeau-verpakkingen tegen, in de vorm van een koffertje en een hartvormig blik.
Daar heb ik met de Silhouette vinylstickers voor gesneden en nu is het gelijk duidelijk wat erin zit :-)
Ik heb namelijk meer dan genoeg resten van hobbymaterialen in huis, stoffen-bandjes-wol, dat ik de reststukken van het vinyl en de flex gelijk maar een goed plekje wil geven. Simpel, snel en hergebruik van materialen, ik hou ervan......:-)

Voor wat betreft de tuin kan ik melden dat ik eindelijk eens succes heb met een stokroos, ik had er meerdere maar de slakken hebben helaas toegeslagen....maar goed, degene die het wel heeft gered is dan ook wel een heel mooi exemplaar vind ik....


....de bietjes zijn geoogst.....


.....niet alles is een succes, ik heb alle bonen uit de moestuin moeten halen, die waren teveel aangevreten door dezelfde vervelende slakken die ook m'n strokrozen opgegeten hebben, alle (kindveilige) slakkenkorrels die ik strooide ten spijt....


......de tomaten doen het nog wel leuk....


......als laatste deze schatjes, een struikje gekocht voor 1 euro. Ik heb meerdere struikjes gepoot maar deze liep gelijk al zo mooi uit...

woensdag 15 juli 2015

Getwijfeld en gegoogled....


.......en toen toch maar gedaan.Vorige week tijdens het boodschappen doen stond er bij de extra afgeprijsde spullen in de supermarkt een lockmachine voor een wel erg leuke prijs (vijf-en-zeventig euro). Verder heb ik er op dat moment niet echt goed naar gekeken, ik was vooral gefocust op m'n lange boodschappenlijst (zomervakantie is begonnen en dat merk ik, de kasten zijn binnen no-time weer leeg)....

Thuis gekomen begon ik toch te twijfelen, ik ben online wat info en ervaringen op gaan zoeken en zoals bij veel dingen waren er zowel positieve en negatieve verhalen.

M'n Brother locker heb ik nu ruim 14 jaar en zal z'n langste tijd wel gehad hebben. Hele fijne machine trouwens......Het leek me niet verkeerd om een lockmachine achter de hand te hebben voor het geval dat..... een eventuele reparatie zal wel niet veel  goedkoper zijn.....overleg thuis gaf de doorslag, mijn man zei: meteen doen! Twee dagen later ben ik terug gegaan, met het idee dat de lockmachine inmiddels al wel verkocht zou zijn. Maar de doos stond er nog en zodoende staat de machine nu bij mij in huis. Op het eerste oog ziet alles er heel degelijk uit, als ik 'm echt in gebruik heb zal ik er wellicht nog wel eens iets over schrijven......voor nu kan ik alleen maar melden dat ik er erg blij mee ben :-)

zaterdag 11 juli 2015

Leather Sweater LMV



Eindelijk heb ik weer eens iets gemaakt met de naaimachine, eigenlijk moet ik zeggen afgemaakt want deze sweater lag al een hele tijd te wachten op de boordjes. Gelukkig was dit het enige half-affe werkstuk wat er lag en had ik verder ook niets geknipt liggen toen een mega-naaidip begon, zo'n beetje na de voorjaarsvakantie dit jaar....ik kan dus nu met een frisse start verder.

 Ik twijfel alleen of ik nog wat voor de zomer zal maken, alvast voor de herfst ga beginnen of misschien iets heel anders uit zal kiezen, een tas ofzo......

Even terugkijkend zag ik dat ik vorig jaar in juli en augustus nog zomerkleren aan het maken was......maar de kasten zijn eigenlijk wel heel goed gevuld met luchtige kleding....dus het zou maar zo kunnen zijn dat die optie afvalt....ik denk nog even verder :-)

Patroon: Leather Sweater uit La Maison Victor herfst 2014
Maat: 122
Stoffen: Nicky Velours uit voorraad, tricot uit een stoffencoop en kunstleer van de Stoffenkraam

zaterdag 4 juli 2015

Harry op herhaling....


Soms maak je iets waarvan je vantevoren niet weet dat juist datgene een groot succes zal zijn door de jaren heen. Neem nou dit Harry Potter verkleedpak. Gemaakt voor oudste (in 2006 of 2007 dat weet ik niet zeker), zie foto hieronder. Daarna heeft Sara het pak gedragen in 2011 (bij deze link ook informatie over het patroon). Twee weken geleden tijdens het feest voor juffen-en meesterdag mochten de kleuters verkleed naar school komen en werd Oliver getransformeerd tot Harry Potter. Alleen de broekspijpen waren een beetje te lang dus heb ik even dubbelgelagen en vastgestikt. Hij zal het vast nog wel eens dragen, al is het thuis tijdens het spelen met de verkleedkist. Eer van je werk heet dat geloof ik :-)


donderdag 2 juli 2015

Hoezo contrast.....



Terwijl er in Nederland wordt gesproken over sneuvelende temperatuurrecords vallen de herfst/winterbladen op m'n mat. Oud en nieuw, want nieuw voor het volgende seizoen zijn B*inspired en My Image. Die zijn er altijd vroeg bij.....De oudere bladen zijn twee edities van La Maison Victor die ik heb bijbesteld, ooit in de winkel laten liggen en later toch spijt van gekregen. En de Ottobre herfst zal ook binnenkort wel in de winkels liggen. Ik heb de bladen nog niet echt grondig bekeken, misschien is daar vanmiddag tijd voor. Binnen, dat dan weer wel, ik ga vandaag alleen naar buiten als het echt moet :-) Fijne dag!

woensdag 1 juli 2015

Juli begint met een tuinblogje....


Mij zul je niet aan het werk zien in de tuin vandaag, veel te warm :-) Alleen even goed sproeien en daar houdt het wel mee op.
Maar een paar mooie plaatjes schieten dat kan nog wel. Zoals hierboven van de bramen, ben benieuwd wanneer ze rijp zijn.....


...van de aardbeien uit eigen tuin wordt al wel volop gegeten. Heerlijk met slagroom...


Zo hangen de bakken met aarbeienplantjes erbij op het moment, met heel veel nieuwe uitlopers dus dat is een leuk klusje voor later in de zomer om die uit te planten, als het een beetje meezit hebben we volgend jaar dan nog meer aardbeien. 
Zo zagen de bakken er begin mei nog uit. Net als de moestuin is het allemaal zo gigantisch snel gegroeid, ik vind 't prachtig!


Ik heb inmiddels wat lege vakken, de koriander heb ik geoogst en ingevroren en nieuwe ingezaaid in potten. De radijsjes zijn allemaal op. Nu vooraan nog veel peterselie, verder nog maggiplant, bietjes en achteraan de als laatste ingezaaide courgettes, tomaten en bonen. 
Van dit hele experiment moestuin vind ik tot nu toe de kruiden het leukste, die gebruik ik ook wel vaak. In hangende potten heb ik nog citroenmelisse, maar die doen 't niet zo heel goed tot nu toe.


Totaalplaatje....compleet ander beeld dan in mei....




De hortensia's beginnen mooi te kleuren nu en de dahlia's zijn al groot, nu is het wachten op de bloemen en zorgen dat de slakken niet toeslaan en al het blad opeten. Tot slot nog wat bloemetjes in de tuin die ik niet bij naam ken, in maart kocht ik zaadbanden en die heb ik her en der in de tuin gelegd. En daaruit zijn de lieve bloemetjes op de twee foto's hierboven gegroeid...ik probeer elk jaar te variëren met eenjarigen maar dit was nieuw voor mij, volgend jaar koop ik zoiets zeker weer, is erg leuk voor erbij en om wat lege plekken op te vullen.

Tot zover.....voor wie de vakantie bijna begint, alvast veel plezier!