dinsdag 30 september 2008

Setje compleet

Nena van Farbenmix is af. Deze hoort bij het Antonia shirt dat ik eerder gemaakt heb.
Het is zo'n mooi model, lekker stoer en de broek kan lang meegroeien want ook wat korter met laarsjes eronder staat hij nog steeds erg leuk. Ik had het patroon al eens eerder gemaakt en Sara draagt de broek graag, vandaar dat er nog een gemaakt mocht worden ;-)) Sara is er helemaal blij mee en wilde graag de kleding aantrekken voor de foto. De stof is een velvet van Bizzkids, volgens mij van het vorige seizoen. Erg zacht en lekker warm! Nu aan de slag met de bodywarmer Elisa ;-)

donderdag 25 september 2008

Antonia

Het eerste kledingstuk van het geknipte stapeltje is af. Het is voor mij de eerste Antonia . Leuk shirt, past goed, alleen ga ik de volgende keer het halsboordje op een andere manier maken. In plaats van een van de raglan-naden open te laten, wil ik meteen alles stikken en dan het halsboordje gesloten erin naaien. Ik denk dat dat mooier is, maar voor nu vind ik het zo ook wel goed ;-))
Volgende project is de broek die erbij hoort.

vrijdag 19 september 2008

Geknipt

Er liggen weer een paar kledingstukken te wachten om in elkaar genaaid te worden. Van links naar rechts een bodywarmer Elisa . De jeans is al gevoerd met borg, lekker warm dus. En dan nog een setje bestaande uit de broek Nena en het shirt Antonia
De borduurtjes heb ik van de week al gemaakt, er is het een en ander aan bandjes bijgezocht en ik ga proberen er wat leuks van te maken.
Ik hoop dat het allemaal een beetje op wil schieten want ik heb al weer een paar ideeën voor de volgende projecten ;-))

zondag 14 september 2008

Klein Oland en Roos 5004


Het eerste herfst-setje voor Sara is klaar, er zullen er nog wel een paar volgen want ze groeit momenteel uit al haar broeken.
Dit is het wikkelvestje Klein Oland, een patroon van farbenmix . Erg makkelijk en vooral snel te maken. Daarop een applicatie uit de serie Fransenblumen te koop bij Huups . Van een paarse kreukdenim heb ik de broek van Roospatroon 5004 gemaakt. Ik heb me een beetje verkeken op de lengte van de broek, vandaar dat de onderste strook niet helemaal in verhouding is maar dit geeft ook wel een grappig effect vind ik.


zondag 7 september 2008

Fee

Deze jas heb ik gemaakt voor Sara naar het patroon Fee van Farbenmix. Echt een superpatroon, door de deelnaden valt de jas heel mooi. Het is bedoeld als een jas voor tussendoor, gemaakt van katoen. Prima voor nu dus. Het borduurtje op het achterpand komt uit de serie Märchenwelt van Huups!