zondag 10 januari 2010

Warm vest voor Jack

Voor Jack heb ik dit legergroene vest gemaakt naar een patroon uit Ottobre. Ik heb maat 152 gekozen, omdat Jack momenteel erg hard groeit en hij er zo volgend jaar ook nog iets aan heeft. Maar voor nu had het best een maatje kleiner gekund denk ik, het vest is behoorlijk ruim. Nou ja, beter zo dan andersom zullen we maar zeggen ;-) De stof heb ik online gekocht als zijnde wolfleece. Daar had ik nog nooit van gehoord en ik kom het verder eigenlijk ook nooit tegen. Maar het is toch anders dan gewone fleece, heel erg warm en er ligt een bescheiden glans over de stof.
Ik had een flink aantal meters gekocht en het volgende dat ik van deze stof ga maken is een trui voor mijn man.
Maar goed, dat is weer voor morgen, heb vandaag genoeg achter de machine gezeten. Misschien ga ik nog wel wat fleece truitjes voor Sara knippen vanavond want haar kledingkast kan met deze aanhoudende kou op dat punt nog wel wat aanvulling gebruiken.

maandag 4 januari 2010

Ottobre rokje en Bizzkids vestje

Net als gisteren heb ik iets gemaakt van een stofje dat al jaren in de kast ligt, in dit geval de wollen stof voor het Bizzkids vestje. Wel leuk om wat oudere stoffen weg te werken :-)
Het patroon is het vest K202 uit Bizzkids nummer 2 van 2009. Sara zat bij me aan tafel deze Bizzkids door te kijken en had gelijk al een hele bestellijst klaar ;-) Het ballonrokje en giletje (K104 en K105) is ze helemaal weg van, maar misschien dat ik daar een voorjaarsversie van maak.
Dit rokje heb ik vorig jaar nog gemaakt, tegelijk met deze, het is hetzelfde patroon uit de Ottobre nummer 4 van 2007. De stof is een restje tweed van de voering van mijn jas. Bijpassend shirt en maillot lagen al in de kast dus al met al een lekker warm UWYH setje.


zondag 3 januari 2010

De eerste van het nieuwe jaar.........


Voor Sara een Amelie in maat 122/128. Gemaakt van een al wat ouder Bizzkids stofje en heeft niet zoveel versiering meer nodig door de rand in de stof. Sara heeft nog wel een bijpassende legging en shirt in de kast dus ze heeft weer een leuk en warm setje voor naar school. Het bandje langs de mouwtjes is van Farbenmix.

zaterdag 2 januari 2010

Goede voornemens

Bij een nieuw begin horen goede voornemens, en op creatief gebied heb ik er wel een paar.
1. Wat doelgerichter te werk gaan. Ik heb meestal wel een idee wat ik wil maken maar kan als ik de benodigdheden aan het uitzoeken ben voor een bepaald project lang blijven hangen in het zoeken naar de ideale combi van stof, bandjes en eventuele borduursels. Vooral dat laatste vergt veel tijd achter de pc en daar wil ik toch wat minder tijd aan besteden dit jaar. Gewoon aan de slag gaan dus en wel zien wat het wordt................

2. Eindelijk eens vriendjes worden met m'n covermachine, de Janome coverpro. Ik zal 'm nu zo'n 4 en half, bijna 5 jaar hebben en ik heb 'm vooral in het begin behoorlijk veel gebruikt maar het leverde ook wel veel ergernis op. Af en toe deed de machine het leuk, de afwerking op de shirtjes zag er dan echt goed uit, maar ik heb ook wel wat last gehad van loslatende stiksels e.d. en dat is gewoon jammer. Uiteindelijk ben ik weer een tweelingnaald gaan gebruiken, wat ik ook niet altijd ideaal vind, of shirts gaan afwerken met een zigzagsteek.
Maar goed..............nu ik op Sancho en in de diverse blogs zulke mooie resultaten voorbij zie komen van een covermachine wil ik me er toch eens meer in gaan verdiepen, het kan dus wel heel goed gaan. Ik heb nu de tip gekregen om iets te veranderen aan de spanningen dus wie weet ga ik de machine binnenkort weer met plezier gebruiken. Ik hou jullie natuurlijk op de hoogte;-)

3. Nee, geen UWYH.............dat gaat een tijdje goed met mij en dan val ik toch weer voor een of ander prachtig stofje. Zolang de stof maar in de kast blijft passen is het goed, meer moet het niet worden. Maar ik wil wel wat kritischer zijn op de patronen die ik aanschaf. Ik heb bijvoorbeeld aan het begin van het seizoen een heel stel ABC patronen gekocht, hele leuke patronen maar ik ben er nog niet aan toe gekomen om ze te maken. Hopelijk komt dat nog maar het voorjaar lonkt ook. Alhoewel ik ABC 96 toch ook wel als leuke voorjaarsjurk voor me zie.

Tot zover de goede voornemens.......................................op korte termijn ga ik nog met wat warm winterspul aan de slag en Sara heeft een aantal nieuwe dekbedhoezen nodig. En dan hoop ik 1 februari met de voorjaarskleding te kunnen beginnen. Altijd weer leuk om daar naar uit te kijken, net zoals ik het ook altijd in augustus weer leuk vind om met de herfstkleding te beginnnen :-)

vrijdag 1 januari 2010