woensdag 26 januari 2011

Nieuw setje in wording: ABC 112

Dit setje lag al een tijdje geknipt, het vestje is inmiddels af en nu ben ik bezig met het tuniekje dat erbij hoort. Vraag me niet waarom maar dit is nou echt zo'n patroon die erg leuk is om te maken. Wordt vervolgd.............

zaterdag 22 januari 2011

De buit van vandaag:-)

Vandaag ben ik in de nieuwe winkel van Karteris in Zwolle geweest. Wat een mooie grote winkel, ik denk dat het wel een aanwinst voor de regio is. Ik heb me ingehouden vandaag, er ligt tenslotte ook nog het een en ander op zolder ;-) Ik heb Sara een van de nieuwe Abacadabra patronen laten kiezen. Zelf vond ik het jurkje 117 en setje 120 erg leuk, Sara koos voor de 120. We hebben gelijk het roze bloemetje voor de top uitgezocht, ik denk dat ik misschien nog wel iets bijpassends heb voor de broek. Verder nog een mooi blauw katoentje, ik weet nog niet wat dat moet worden. Ik heb anderhalve meter genomen, dus kan nog alle kanten op. Verder nog wat bandjes en drie paar vrolijke Bizzkids sokken om de buit compleet te maken. Over een paar weken ga ik nog wel eens in de winkel kijken, er is ook veel wol, maar dan wil ik eerst even in m'n brei-en haakboeken kijken wat ik wil gaan maken. UWYH officieel mislukt dus..........;-)

donderdag 20 januari 2011

En dan opeens.........

.....merk je dat je geen zin meer hebt in het maken van winterkleding. Meestal gaat dat pas een beetje spelen rond 1 februari in mijn geval, maar nu dus eerder. Alleen heb ik al wel het een en ander geknipt liggen en dat wil ik nog snel afmaken, en dan zit ik denk ik al aardig dicht tegen 1 februari aan. Dat zijn o.a. een Druber en setje ABC 112 voor Sara.
De lappen fleece die ik nog aan wilde breken blijven dus waarschijnlijk tot augustus in de kast liggen. Het lijstje wat ik heb gemaakt aan de zijkant van m'n blog ga ik niet helemaal meer volgen, maar ik probeer nog steeds zover mogelijk te komen met de uitdaging, het 20:11 gedeelte dan ;-) UWYH had ik min of meer al gebroken toen ik wat lapjes van anderen heb overgenomen, al waren het stuk voor stuk geen grote stukken stof. En dan is er ook nog een nieuwe stoffenwinkel in Zwolle geopend waar ik binnenkort een kijkje wil nemen............;-)
Vanavond nog wel een jurk voor mezelf afgemaakt, die zal ik op een ander tijdstip bloggen.

dinsdag 11 januari 2011

Snel, eenvoudig en warm.....


.....dat is deze combi van jurkje Laura en de bekende Laguna legging. Allebei Farbenmix patronen. Het jurkje is gemaakt in maat 134/140 en de legging in maat 110/116, maar dan wel een heel stuk verlengd. Omdat Farbenmix zelf aangeeft dat het jurkje in de passende maat meer als een lange trui valt dan als een jurkje, heb ik dit patroon niet in 122/128 gemaakt maar een maat groter. Voor de heupwijdte is deze maat ook wel nodig maar ik vind 'm wat breed op de schouders nu. Niet echt heel storend, wellicht heeft Sara er zo volgende winter ook nog plezier van. En nee, de mouwen zijn niet te lang.......het was alleen een beetje koud buiten en Sara wilde haar handen verstoppen onder het warme fleece :-)
Stofjes zijn allebei van Stenzo, ik dacht van vorig winterseizoen. Het fijne van die stoffen vind ik dat het roze precies dezelfde tint is, dat is wel leuk combineren uit de voorraad.

dinsdag 4 januari 2011

Tinka-Bella











Het nieuwe jaar is voor Sara begonnen met een nieuwe jas, pet en sjaal. De jas en pet zijn gemaakt met het patroon Tinka-Bella van Farbenmix in maat 134/140. De buitenste stof is een gewattineerde babyrib en de jas is gevoerd met lekkere warme fleece. De sjaal heb ik gemaakt van een stuk fleece dat overbleef van de voering gecombineerd met een stukje lila fleece. Ik twijfelde eerst of ik de 122/128 of de 134/140 zou maken maar achteraf ben ik blij dat ik de 134/140 gekozen heb. De jas is lekker ruim, maar niet veel te groot. Ik hoop dat Sara de jas volgende winter ook nog aan kan. Sara is er blij mee, de jas is door de keuring heen gekomen. Een keuring die overigens steeds kritischer wordt, maar dat hoort erbij als kleine meisjes groot worden, toch? :-)
Ik heb expres alleen op de sjaal een borduurtje gedaan, de jassenstof is al druk genoeg van zichzelf.
Ik ben er wel tevreden mee, de jas heeft een leuke vorm door de grappige grote zakken aan de zijkant. Die zijn trouwens ook gevoerd met fleece dus heerlijk om de handen in te verbergen tijdens de wandeling naar school.
Onder de jas is rokje Falda te zien, die heb ik in de zomer al gemaakt.