donderdag 23 februari 2012

Abacadabra 131

Even een snel kiekje van het jurkje van patroon Abacadabra 131. Het jurkje zit wat scheef op de pop zie ik nu............Anyway, het is echt een ontzettend leuk patroon om te maken en volgens Sara is het de ultieme draai-jurk. Wederom gemaakt in maat 140 en de maat is net als bij de vorige jurk goed. Ik ga snel weer verder, ik ga hier nog het vestje van het patroon bij maken en een legging. Volgende week is het voorjaarsvakantie en dan ga ik wel wat foto's op model maken :-)

maandag 20 februari 2012

Abacadabra 136




De eerste voor het voorjaars/zomerseizoen is af. Het is model A van ABC136 geworden, gemaakt van een zomers katoentje. Ik heb maat 140 genomen en deze past perfect bij Sara. Ik ga er nog een legging bijmaken en dan kan het eerste setje de kast in. En dan volgen er hopelijk nog wat meer setjes voor Sara want als er iemand kleding nodig heeft dit seizoen is zij het wel. Ze is zo hard gegroeid de afgelopen tijd, dus dat houdt mij wel even van de straat ;-))) Op het programma staan eerst een aantal jurken, die wil ze nog steeds erg graag dragen en ik vind ze leuk om te maken, komt dat even goed uit ;-)
Toen ik de nieuwe Abacadabra patronen zag viel mijn oog gelijk op dit jurkje, ik had nog niet direct in de gaten dat er twee verschillende jurkjes op het patroon staan, dus model B is een leuke bonus die ook op mijn -inmiddels lange- "to-do list" gaat. Maar eerst ga ik beginnen aan een van de andere nieuwe ABC patronen.

vrijdag 3 februari 2012

Voordat ze weer op zijn..........


......even een paar fotootjes van mijn vrijdagse baksel. Bijna elke vrijdag bak ik wel wat lekkers voor het weekend. Vaak niet bijzonder genoeg om op de foto te zetten, of het is gewoon veel te snel weer op...........Vandaag dus cakepops, of popcakes zoals ze ook wel worden genoemd. In de laatste week van de kerstvakantie kwam ik de cakepop maker in de winkel tegen en ik was er helemaal weg van. Ik heb er even over nagedacht en besloot dat dit toch wel erg leuk is om in huis te hebben wanneer er bv. traktaties moeten worden gemaakt voor school of een feestje. Dus de volgende dag ben ik teruggereden en heb het apparaat gekocht. De ronde cakejes zijn ook superleuk om te versieren en dan in een bonbonvormpje te doen, staat erg gezellig op tafel!
Ik ben nog aan het experimenteren met verschillende glazuren, cake melts en versiersels. Zometeen komen de oudste twee thuis en dan mogen ze toeslaan en dan hoor ik wel of ze goedgekeurd zijn ;-)))

Ik heb trouwens na de twee jongenstruien geen steek meer genaaid in januari. Zo'n tijd heb je soms, ik was te druk met andere dingen. O.a. veel opruimwerk en plannen maken voor onze achtertuin die dit voorjaar helemaal op de schop gaat. Verder heeft een overstap naar een nieuwe provider, die niet geheel probleemloos ging, ervoor gezorgd dat ik veel minder online ben geweest dan normaal. Kortom ik ben weer terug en ik kom weer regelmatig een kijkje nemen op jullie blogs. Ik ben er helemaal klaar voor om aan de voorjaarskleding te beginnen :-)))))