dinsdag 24 juli 2012

40 jaar en het resultaat van de zeepkettingen



Tja, en dan ben ik opeens 40..... ;-) Het lijkt wel of de tijd steeds sneller gaat........bedankt voor de felicitaties!
Ik heb allerlei leuke kadootjes gekregen, bloemen, geurolie, chocola, een kookwekker in de vorm van een cupcake en twee geweldige boeken: Aapjes haken van Christel Krukkert en Tolle Taschen selbst genäht van Miriam Dornemann. Ik ben er erg blij mee en ga straks eens rustig in de boeken kijken.

En dan had ik jullie nog de foto van de zeepkettingen beloofd, bij deze dus.
Aangezien de zomervakantie hier net begonnen is, ben ik van plan wel wat vaker met Sara te gaan knutselen. Als Oliver ook gezellig bij ons aan tafel zit kom ik snel uit op dingen als verven en kleien, dat vinden ze samen leuk om te doen. Maar ik wil ook wat momentjes inplannen voor Sara alleen, als Oliver z'n middagslaapje doet. Wie kan mij helpen aan leuke ideeën? 
Ik heb al wat plannetjes: samen bakken doen we al regelmatig maar is altijd geslaagd, stenen verven en samen een knuffel maken op de naaimachine. Met papier knutselen, b.v. kaarten maken, doet ze al heel vaak zelf.
Ben benieuwd of iemand van jullie nog andere tips heeft voor een 8-jarige...........:-)

maandag 23 juli 2012

Verzamelblogje: zeepkettingen maken, haken en nieuwe stofjes




Eindelijk is hier dan ook de grote vakantie begonnen. Ik hoop toch wel het een en ander op creatief gebied te kunnen doen in de komende weken. O.a. verder haken aan m'n granny-stripe deken, die nu toch wel echt zwaar begint te worden ;-)

Ik heb niets genaaid in de laatste weken voor de vakantie, maar daar wil ik binnenkort verandering in brengen. Er liggen nog een paar zomerse kledingstukken geknipt en die wil ik graag later deze week in elkaar zetten. Dan kan ik daarna alvast wat patronen en stoffen gaan uitzoeken voor de herfst. Vorige week heb ik mooie Nicky velours en nog andere stoffen besteld voor het komende najaar. Ik ben helemaal weg van de mooie kleuren......

En als laatste heb ik vandaag met Sara zeepkettingen gemaakt, hier alvast een foto van het maken van de zeepkralen. Dat blijft leuk om te doen, vorig jaar hebben we ze ook gemaakt, het ruikt zo lekker als je ermee bezig bent ;-)) Foto's van het resultaat volgen later deze week.........nu eerst snel een taart en ander lekkers bakken want morgen ben ik jarig :-)

vrijdag 6 juli 2012

Hoe is het eigenlijk met de.........


..........granny stripe deken? Nou, het gaat langzaam, maar vordert iedere keer een klein stukje. Het gaat toch iets te traag naar mijn zin en daarom heb ik besloten in de vakantie (die hier pas 19 juli begint...) meer te gaan haken, echt een lekker werkje voor buiten :-) Even terugkijkend op mijn blog heb ik gezien dat ik op 30 september 2011 ben begonnen aan de deken. Als stok achter de deur zal ik regelmatig updates laten zien van mijn deken, ik hoop zo om de 14 dagen..........
Naast het haken wil ik in de komende weken ook een nieuw breiwerkje opzetten, heb al wol en patroon in huis, daarover een andere keer meer...........

maandag 2 juli 2012

Sancho uitdaging: Roos ballonjas 5006A (5 van 7-14)



Gisteren was de laatste dag van de 14 dagen waarin ik 7 kledingstukken wilde maken......."wilde" maken want plannen lopen in het echt toch altijd weer anders en het uiteindelijke resultaat is 5 kledingstukken. In ieder geval 1 stuk meer dan vorig jaar, toen kwam ik tot 4 stuks ;-)
Zoals wel vaker met een jas zat het venijn in de staart.......juist die laatste klusjes, waarvan je denkt: "dat doe ik wel even" die kosten zoveel tijd. Doorstikken, knoopsgaten maken, knopen aanzetten........allemaal niet moelijk om te doen, maar wel tijdrovend. De eerste jas van de twee die ik op mijn lijstje had staan is tenminste af. Er blijft nog een jas voor Oliver te maken en een bermuda voor Jack. De bermuda ligt inmiddels geknipt dus ik hoop er snel aan te kunnen beginnen.

Over de jas: het is het geweldige patroon Roos 5006A. Ik had 'm al een tijd in huis maar nog nooit wat mee gedaan. Ik had de jas al zo vaak voorbij zien komen op verschillende blogs en Sancho en ook irl al een paar keer gezien. Toen Adriana van Pitalita deze door haar gemaakte jas aan mij liet zien wist ik zeker dat ik 'm ook wilde maken, zo kleurig en gemaakt van de perfecte jassenstof. Die zou Sara vast mooi staan.......... Normaal gesproken ben ik niet zo van het exact namaken van door anderen gemaakte kledingstukken maar deze combi van patroon en stof was gewoon perfect. En toen stond Adriana voor de deur met de stof om deze jas te maken.......echt super! Dus met dank aan Adriana heeft Sara nu ook zo'n mooie ballonjas :-)
Ik heb de jas gemaakt in maat 140 en gevoerd met katoen, het onderste lapje van dit stapeltje.