zaterdag 30 juli 2016

Ladenkast opgeknapt


Wie m'n blog de laatste tijd een beetje gevolgd heeft weet dat we druk bezig zijn in huis. De tweede slaapkamer is nu aan de beurt. We hebben het een en ander aan meubels nieuw gekocht maar onderling wordt er ook wat gerouleerd en waar nodig opgeknapt. 

Dit ladenkastje bijvoorbeeld heb ik een jaar of tien geleden bij de kringloop gekocht, ik was toen op zoek naar een functionele kast voor m'n hobbyspullen op zolder....en dat vond ik in dit kastje op wieltjes met fijne grote laden.

De kast is te groot en vooral te diep voor het deel van de zolder dat ik nu gebruik voor opslag van stoffen en fournituren, wegdoen vond ik zonde en dus besloot ik de kast te pimpen voor Sara's kamer. Ze wilde iets stoers en dat is het denk ik wel geworden.

Er zat een beetje een onbestemde kleur hoogglanslak op, het was geen creme en het was geen lichtgeel....eerst maar eens flink geschuurd voor het verven kon beginnen.
De decoverf van A..... had ik nog in huis. Ik gebruikte anderhalf flesje van de kleur clay voor drie lagen verf. Daarna heb ik nog twee laagjes deco varnish aangebracht.
Het idee van de stickers vond ik op Pinterest, beter goed gejat......etc.
Silhouette aan het werk gezet, de stickers geplakt en klaar is het kastje. Van hoogglans naar mat.....dochter is er blij mee, genoeg ruimte voor allerlei dingetjes en prulletjes.....


Volgende klus is om het bankje uit deze blogpost een nieuwe look te geven...en ook dit bankje krijgt een nieuwe eigenaar en een heel ander kleurtje ;-) 

dinsdag 26 juli 2016

Verwend + update interne verhuizing


Een paar dagen geleden vierde ik mijn verjaardag en ik kan wel zeggen dat ik echt verwend ben. Mooie bloemen, kadobonnen en ook nog dit leuks op de foto.
De nieuwe Knipmode, een heel erg leuk boek over het haken van pixelpatronen en een reep Tony ;-)

De kinderen zijn erg druk geweest om alles mooi in te pakken en hadden gevraagd of ze versierdingetjes mochten gebuiken uit m'n bakjes......met dit als resultaat :-)

Wat betreft de interne verhuizing kan ik melden dat kind 1 is verhuisd naar zolder, vorige week heb ik gordijnen gemaakt voor in het dakkapel. Er zijn nog wat kleine details die afwerking nodig hebben en er moet nog een cv aangelegd worden maar daar hebben we met deze temperaturen niet zo'n haast mee. Maar de zolderkamer is bewoonbaar, wel leuk om te zien hoe je van een rommelzolder annex opslagplaats van hobbyspullen en gezellige kamer kunt maken. Als het helemaal af is zal ik wel wat sfeerplaatjes plaatsen. Ik ben trouwens erg enthousiast over het gebruik van kleurenschema's....ik heb veel rondgekeken op Pinterest met name, rekening houdend met de wensen van elk kind. Vooral nu ze ouder worden en logischerwijs geen kamer met een thema meer willen (jongste gelukkig nog wel, dus ik kan me nog een keer uitleven) geeft zo'n schema toch een beetje houvast en richting bij de aanschaf van spulletjes. De kleuren van de kamer van oudste waren al lang geleden bepaald: wit, grijs, beige, rood en blauwtinten. (zie hier de kleuren verwerkt in de deken waar ik mee bezig ben, veel te lang geleden dat ik een update plaatste, moet ik snel weer eens doen) 

Ik heb onlangs trouwens m'n eerste stofaankoop van 2016 gedaan: gordijnstof voor de kamer van kind 2. Voor de gordijnen op zolder heb ik stof kunnen gebruiken die ik al in huis had, lekker een lap van 7 meter weg uit de kast.....Ook vond ik in de winkel alvast mooie gordijnen voor onze eigen slaapkamer, maar dat zal zeker pas na de grote vakantie zijn als we daaraan gaan beginnen. Er ligt genoeg werk bij de naaimachine te wachten....o.a. kussenhoezen en de gordijnen voor de tweede slaapkamer.....werk aan de winkel dus....

dinsdag 12 juli 2016

Back to the 80's....


Gisteren reed ik met een volle auto naar de kringloopwinkel, we zijn ruimte aan het maken voor de interne verhuizing (kleine update: de zolderkamer is bijna helemaal geisoleerd, het afwerken van de wanden is begonnen). Om een lang verhaal kort te maken, ik leverde veel spullen maar kon het niet laten om ook even binnen te kijken. En dan was ik vooral op zoek naar net dat ene leuke item voor een van de slaapkamers. Maar het was het allemaal net niet wat ik zag.....

Toch kwam ik niet met lege handen thuis, op de boekenafdeling lag een stapel Ariadnes.....voor een heel klein prijsje, dus die kon ik echt niet laten liggen. De meeste uit de jaren 1983 en 1984 en 2 stuks uit 1990. Ik weet niet precies wanneer Ariadne getransformeerd is tot het woonmagazine dat het nu nog steeds is maar dat zal toch ergens jaren 90 geweest zijn.....?
Zoals die bladen toen waren is voor gewoon jeugdsentiment, daar werd in mijn omgeving veel uit gehandwerkt in die tijd en ik ben als tiener er ook zelf wel eens mee aan de slag gegaan (een oversized-trui met een lastig inbreipatroon, uiteindelijk in een hoek beland denk ik, ik had al wel de mouwen af ;-)
Wat ik me ervan kan herinneren was het toen echt een hip blad, daar stond de nieuwste mode in qua breimode e.d.
Eerder had ik al eens een ingebonden jaargang Ariadne op de kop getikt dus ik ga eerst nog kijken of er geen dubbelingen in zitten. 
De bladen gaan even op een stapel tot in de vakantie.....nu eerst die laatste hectische schoolweek afronden.

maandag 4 juli 2016

Rustig weekendje...


....en dat was ook wel even noodzaak tussen die laatste drukke schoolweken in. En niet dat ik dan stilzit hoor, maar het was meer even bewust tijd maken voor wat andere zaken die er door de vele afspraken na schooltijd doordeweeks bij in schieten...
Zoals het maken van verschillende sapjes....op de markt had ik vorige week veel fruit gescoord. Van die zakken voor weinig waar wat plekjes aan zaten....perfect voor de slowjuicer...deze keer peren-, appel- en grapefruitsap. En nog eentje die inmiddels favoriet is geworden, maar die staat niet op de foto: kiwi-sinaasappelsap....
Ik vond zelf de grapefruitsap heel erg lekker...alleen de kleur al, puur natuur, zo mooi


 Ik pin regelmatig recepten, daar doe ik niet altijd direct iets mee, maar deze wilde ik graag uitproberen: kaneelrolletjes van Lekker & Simpel
Ik heb alleen twee kleine blikjes croissantdeeg gebruikt omdat de grote op waren, en dus had ik kleinere rolletjes, maar dat was geen probleem....ze waren razendsnel op :-)
Zeker voor herhaling vatbaar....


Tenslotte lag er nog een klusje op me te wachten.....er moest een eenvoudige witte broek gemaakt worden voor een doktersrol in de eindmusical van school..de doktersjas hadden we al.
En zou ik een paar jaar geleden daar nog speciaal verpleegsterskatoen voor hebben besteld, nu wilde ik dat toch graag UWYH doen. Er lag nog een best wel oude witte overall die nog niet zo heel intensief gebruikt was en dus prima voldeed als "stof". 
Ik besloot de Sunny pants uit onderstaande lmv als uitgangspunt te nemen....heb de kleinste maat uitgetekend (mt.34) en ben gaan knippen. Het bleek allemaal aardig goed te passen, heb het tailleband aan elkaar gepuzzeld en de broek zat gelukkig snel in elkaar. Gewoon elastiek in de taille, lekker snel en voor het doel goed genoeg. Kind weer blij.....
En het was nog leuk ook om weer even achter de naaimachine te zitten en iets te produceren....al was het maar simpel...


De maandag was al weer wat drukker, heb de voorraadkasten weer aangevuld, bezoekje ortho na schooltijd, snel eten en de dag is weer voorbij.....maar ik ga zometeen nog even zitten voor de finale van The Great British Sewing Bee. Zo jammer dat het alweer bijna afgelopen is....ik gok erop dat Charlotte wint, ben benieuwd....veel kijkplezier voor wie ook gaat kijken!