zondag 5 december 2010

De reden van UWYH...............

...................nu maar eens op de kiek gezet. Het is veel, dat wist ik al, maar alles bij elkaar is het toch wel confronterend om te zien hoeveel. Genoeg voor UWYH 2011, 2012 en misschien ook nog wel heel 2013. Nou ja, dat hoeft natuurlijk helemaal niet, maar wat ik wel wil is dat het weer allemaal netjes in de twee kasten past. Hier was dat nog wel het geval maar door allerlei online aankopen tussendoor is de stoffenberg aardig gegroeid. Het zijn allemaal van die koopjes en leuke aanbiedingen die ik echt niet kon weerstaan. Soms wel heel doelgericht gekocht maar meestal ook niet ;-)
Ik hou het voorlopig even bij UWYH tot 1 februari 2011 maar waarschijnlijk ga ik daarna nog wel even door. Toch wil ik in het voorjaar wel een keertje een dagje naar een stoffenspektakel of naar de lapjesmarkt in Utrecht want in real life naar lapjes kijken blijft toch het leukste. Daarbij ben ik in het voorjaar van 2009 voor het laatst naar een stoffenmarkt geweest. In de omgeving waar ik woon is geen stoffenwinkel te bekennen, er staat wel een enkele kraam op de markt maar daar moet ik ook altijd eerst een stukje voor rijden en zodoende zijn de webwinkels voor mij heel verleidelijk om in te slaan. Als het voorjaar is heb ik alvast een goede reden bedacht om op stoffenjacht te gaan. Misschien heel herkenbaar maar toen Sara kleiner was kocht ik natuurlijk ook veel kleinere stukken stof. Er liggen ook veel zomerlapjes specifiek voor meisjes in de kast die niet groter zijn dan 50 tot 75 cm. Dat wordt nu ze maat 128 heeft en misschien in het voorjaar wel maat 134 veel te weinig, ik ga dan dus op zoek naar combinatiestofjes zodat ik deze oude stofjes toch weg kan naaien. Maar dat is voor later, nu eerst aan de slag met de dikke volumineuze stoffen ;-)

24 opmerkingen:

Jessica zei

Je hebt inderdaad aardig wat lapjes stof. Het voordeel is dat je tenminste wat kan combineren.

Succes met het wegnaaien van de dikkere stoffen.

Groetjes, Jessica

Crafty Mama zei

Tja, ik vind het dapper zo met de billen bloot hoor hahaha... en ik moet met het schaamrood op de kaken bekennen dat mijn voorraad wel wat weg heeft van jouw voorraad. Hele leuke stoffen en ook weer stoffen waarvan ik denk... mmm nou... geen idee waarom ik deze gekocht heb. Ga nu toch echt eens een lijstje maken voor de UWYH! Ziet er trouwens wel erg leuk uit zo'n kast met al die kleurtjes!

Yvonne zei

Jeetje Mariet, ik dacht dat ik al veel stoffen had, maar jij staat ver bovenaan qua volume. Succes met de UWYH.

Groetjes
Yvonne

vrouwenhand zei

Wat een heerlijke kast met stofjes, ik kijk er helemaal verlekkerd naar. Wat kan een mens toch rijk zijn met zo'n berg lapjes, haha.
Ik mis altijd stofjes om te combineren omdat ik nog niet zoveel kinderstoffen heb maar jij kan wel even vooruit zo te zien.

frunnik zei

Oohhh wat veel zeg dacht dat ik veel had maar heb ong. een derde ervan.
Bedankt voor de foto manlief keek even mee en reageerde van oh dan heb jij eigenlijk niet eens zoveel hahaha ik kan weer aan de koop:-)
Maar zonder dollen de meeste hebben veel hoor tot vorig jaar had ik ook zo'n berg.
Succes met de dikkere stoffen (dat ruimt ook lekker op).

Groetjes Arjanne

Saskia zei

herkenbaar hoor zo'n grote voorraad.

Maar het kopen van materialen is juist één van de leuke dingen van het zelf kleding maken!

Saskia

Femke zei

Jaaaa, een lotgenoot :-). Tis erg met ons ;-).

Judith zei

Wow, dat is een flinke kast vol zeg! Heb het maar even aan mijn man laten zien haha.

Succes met je UWYH, mooie stoffen genoeg!

Groetjes Judith

Isabelle zei

Oooohhhhh......gelukkig..... ik ben niet de enige met zo'n voorraad....hahaha. Ik koop ook vaak de aanbiedingen, op een of andere manier kan ik die dan ook niet weerstaan, schaam...
Succes met je UWYH!

Groetjes, Isabelle

Cindy zei

Wouw! Een voorraad om jaloers op te worden :) Ik vind het ook altijd heerlijk om online nieuwe stofjes te kijken (en te kopen!). Tja toch wel lastig he in de polder wonen zonder stoffenwinkels ;-) Ik herken het helemaal!

Succes met je nieuwe naaiprojecten!
Groetjes Cindy

Hennie zei

Ha Mariette, ik zag de foto en dacht leuke stoffenwinkeltje......
Maar ik denk als iedereen zijn lapjes eens zo mooi zou opstapelen zoals jij hebt gedaan, hebben wij vast ook wel een hele vooraad! Ik vind het een super goed idee om dit inderdaad te gebruiken voor je maaksels. Veel succes en nog een fijne zondag!
Groet, Hennie

Andrea zei

En ik dacht nog wel dat ik erg was
Ik heb iets minder dan jou al is het zeker wel 2/3
Ik zie bij jou ook weer van die leuke lapjes

Mamalje zei

Woh, dat ziet er wel erg gezellig uit met al die kleurtjes!
Succes met je UWYH, ik ga nog even een paar lapjes scoren ;-)
Groetjes

Anoniem zei

Oh wat heerlijk dat je het laat zien. Hoef ik me niet te schamen. Het gaat soms een hele tijd goed en dan ga ik ook weer voor de bijl hoor. Gelukkig wel vaak met couponnetjes. Heerlijk toch als je gewoon bij jezelf kunt gaan winkelen.Ik noem het altijd mijn schatkamer (de voorzolder), waar de meeste van mijn lappen liggen.

Snoeties zei

Wat een geweldige kasten vol met prachtige stoffen Mariëtte. Daar kun je toch uren voor gaan zitten op een stoeltje en dan lekker bedenken wat je er allemaal van kunt maken? En wat een prachtige kleuren allemaal, om vrolijk van te worden. Het zet mij wel aan denken dat ik toch ook maar eens netjes op moet ruimen. Bij mij is het 1 grote puinhoop met overal stapels en dozen.Gelukkig gebruik ik op het moment erg veel stoffen voor school dus dat ruimt ook lekker op.
Groetjes Heidi

Mirella zei

hahaha... het lijkt mijn kast wel ;-) heerlijk he? altijd een lapje om iets te maken, zonder eerst even naar de markt te moeten ;-)

Marianne zei

Wauw.....wat mooi!
veel plezier met het bedenken wat en hoe het wil gaan wegnaaien!

Esseline zei

Wat een leuk winkeltje heb jij ;-)

Groetjes, Esseline

THEA zei

Hoi Mariette,

Het lijkt aardig op mijn voorraad!Al heb ik niet zoveel vrolijke kleuren.
Omdat het meest stoffen voor mij zijn, zit er erg veel zwart bij!
Pas het afgelopen jaar heb ik leuke fleurige kinderstofjes ingeslagen.Om kleding te maken voor mijn kleindochter.

Maar combineren kan ook erg leuk zijn! Soms met verassende resultaten!

Fijne week, groetjes Thea

Collie-Collie zei

Bij jou ziet het er nog geordend uit hoor... bij mij zijn al die stapels stof door elkaar gehusseld en de netheid van het vouwen is ver te zoeken... Ben nu druk bezig met fleece voor Ramon weg te werken, want de lapjes van de laatste tijd waren niet dikker dan 1cm per kledingstuk... dat schiet niet op natuurlijk... Succes met het vinden van combinatielapjes en met het wegnaaien natuurlijk!!

Groetjes, Collie

Dutch Apple zei

Wauw wat en mooie stoffen voorraad heb jij zeg!
Daar kan je heel wat mooie dingetjes van maken!

Fijne dag!
Groetjes!

Marlies zei

oooh heerlijk wat een berg zou graag eens bij je komen shoppen aangezien ik vaak nog weg kom met een metertje stof ;)
Ik moet eerlijk bekennen ik meende veel te hebben maar dat valt nu ik dit zie echt reuze mee begrijp nu niet meer waarom mijn man wel eens zeurt over de 2 plankjes met stofjes , haha
maar het is wel lekker niet dan, de luxe van al die lappen!

groetjes Marlies

Handy Hive zei

Heerlijk veel stofjes. Ben benieuwd naar jouw komende posts, er komt vast mooie creaties uit die stoffenkasten van jou.

Liefs Lisha

Lydia zei

Zoo jij hebt echt heel veel stofjes zeg! Ik denk dat ik door de bomen het bos niet meer zou zien hihi!

En leuk dat je een zoontje hebt die bijna even oud is als mijn zoontje. En ook dezelfde naam, minus 1 "L"!

Onze Olliver is as. vrijdag 12 weken. En je met mij gaat het gelukkig goed, ben goed hersteld van de keizersnede! Thxs! Jij ook van je bevalling?

Lydia