maandag 4 april 2016

Magnolia en meer


Voor het eerst staat m'n magnolia in bloei, zo mooi. De struik heb ik al een paar jaar in de tuin staan en nu dan eindelijk met prachtige bloemen.


De pioenen staan alweer een stukje boven de grond....Vorig zomer kochten we een muntplant, dat deden we eerder ook al wel maar na het seizoen was de plant dan op. Nu is dat ook het geval maar de plant heeft zichzelf goed vermeerderd. Rondom de oude plant zijn nu allemaal kleine muntplantjes te zien. Ik ben er wel blij mee, want we gebruiken het best veel, in de thee of in waterkannen....En dan nog zo'n geval van al jaren (ik denk 4 of 5) in de tuin staan zonder resultaat, onze rode bessenstruik. Zou het dan dit jaar toch eens.......? Er verschijnen in elk geval steeds meer groen blaadjes aan de struik. En alhoewel ik niet van plan ben veel nieuwe planten te kopen dit jaar ben ik toch overstag gegaan voor een paar nieuwe aardbeienplantjes. Ik heb er zelf ook aardig wat gestekt vorig jaar maar deze zagen er zo mooi uit, die kon ik niet laten liggen. En natuurlijk wat mooie viooltjes voor wat kleur in de tuin. 


Dit zijn ook weer bolletjes van eerdere jaren die opnieuw opkomen, altijd leuk...nu nog op zoek naar mooie potjes voor m'n nieuwe aardbeiplantjes.....

7 opmerkingen:

Corrie zei

Heerlijk om alles weer te zien uitlopen. En als er dan iets voor het eerst bloeit, is dat extra mooi. Jammer dat de Magnolia maar zo kort bloeit.

ivoorwit.blogspot.com zei

Zet die munt maar gauw in een paar grote bloempotten. Munt beidt zich ontzettend uit en voor je 't weet heb je overal munt! Leuk hè om weer lekker aan de slag te kunnen met je tuin. Ik heb er ook weer zin in. Fijne dag, groetjes, Thea.

Gerlily zei

Je kan het soms bijna uit de grond kijken. Hier is het plan de hele achtertuin op de schop te nemen.

Mariette zei

@Thea, dankje voor de tip. Ik wist niet dat dat zo snel ging met munt...

Corina zei

Ik heb de munt ook heel bewust in potten staan heb de aardbei en nog een smaak staan erg lekker in het water.

Jammer dat de magnolia maar zo kort bloeit.

Hier staan de kerstroos en de narcissen volop te bloeien en ook de pioen komt er weer aan.
De witte druifjes doen het ook weer altijd fijn om te zien dat alles het weer doet.

Corina

Dreamstuff zei

Heerlijke tuinfoto's. Mooi die magnolia.

huis tjokvol zei

heerlijk de lente komt er aan,dat kun je bij jou wel zien in de tuin