dinsdag 26 juli 2016

Verwend + update interne verhuizing


Een paar dagen geleden vierde ik mijn verjaardag en ik kan wel zeggen dat ik echt verwend ben. Mooie bloemen, kadobonnen en ook nog dit leuks op de foto.
De nieuwe Knipmode, een heel erg leuk boek over het haken van pixelpatronen en een reep Tony ;-)

De kinderen zijn erg druk geweest om alles mooi in te pakken en hadden gevraagd of ze versierdingetjes mochten gebuiken uit m'n bakjes......met dit als resultaat :-)

Wat betreft de interne verhuizing kan ik melden dat kind 1 is verhuisd naar zolder, vorige week heb ik gordijnen gemaakt voor in het dakkapel. Er zijn nog wat kleine details die afwerking nodig hebben en er moet nog een cv aangelegd worden maar daar hebben we met deze temperaturen niet zo'n haast mee. Maar de zolderkamer is bewoonbaar, wel leuk om te zien hoe je van een rommelzolder annex opslagplaats van hobbyspullen en gezellige kamer kunt maken. Als het helemaal af is zal ik wel wat sfeerplaatjes plaatsen. Ik ben trouwens erg enthousiast over het gebruik van kleurenschema's....ik heb veel rondgekeken op Pinterest met name, rekening houdend met de wensen van elk kind. Vooral nu ze ouder worden en logischerwijs geen kamer met een thema meer willen (jongste gelukkig nog wel, dus ik kan me nog een keer uitleven) geeft zo'n schema toch een beetje houvast en richting bij de aanschaf van spulletjes. De kleuren van de kamer van oudste waren al lang geleden bepaald: wit, grijs, beige, rood en blauwtinten. (zie hier de kleuren verwerkt in de deken waar ik mee bezig ben, veel te lang geleden dat ik een update plaatste, moet ik snel weer eens doen) 

Ik heb onlangs trouwens m'n eerste stofaankoop van 2016 gedaan: gordijnstof voor de kamer van kind 2. Voor de gordijnen op zolder heb ik stof kunnen gebruiken die ik al in huis had, lekker een lap van 7 meter weg uit de kast.....Ook vond ik in de winkel alvast mooie gordijnen voor onze eigen slaapkamer, maar dat zal zeker pas na de grote vakantie zijn als we daaraan gaan beginnen. Er ligt genoeg werk bij de naaimachine te wachten....o.a. kussenhoezen en de gordijnen voor de tweede slaapkamer.....werk aan de winkel dus....

6 opmerkingen:

Firewoman zei

Wat een werk zijn die interne verhuizingen toch altijd. Fijn dat je de gordijnen zelf hebt kunnen maken. En CV komt wel. Nog tijd zat voordat het echt koud word. Ben benieuwd naar je update van de deken. De foto van de vorige keer geeft in ieder geval een goede indruk.

Groeten Neeltje

Gerlily zei

Hier is geen verhuizing van kamers maar wel de eerste slaapkamer geverfd en behangen. Gordijnen zijn besteld en worden gratis gemaakt. Zo'n hekel aan. Benieuwd naar dat pixel boek en naar het eindresultaat van de kamer.

Mama C zei

Alsnog van harte gefeliciteerd met je verjaardag 🎂!! Heerlijk dat verhuizing 1 achter de rug is, hoeveel volgen er nog?

Mariette zei

Dankjewel! Er volgen er nog 2, ze schuiven alledrie een kamer door en allemaal gaan ze erop vooruit in ruimte ;-)

Vlijtige Lies zei

Gefeliciteerd met je verjaardag. En wat hebben ze hun best gedaan om passende cadeautjes voor je te kopen. Heel lief! Succes met de interne verhuizing!

Tinneshobbyworld zei

Nog late felicitaties voor jouw verjaardag! Altijd leuk zo'n verhuizing ook al brengt het werk met zich mee!

Lieve groetjes, Tinne