vrijdag 11 augustus 2017

Vakantiebaksels...


Vorige week was er zo'n regendag, ideaal weer om koekjes te bakken :-)
De kleine man heeft zich er prima mee vermaakt...


......kneden....


.....heel veel verschillende vormpjes uitproberen....o.a. Star wars en Minions (die had ik eens uit China besteld)
Tenslotte heeft hij alles versierd met glazuurstiften, al met al was hij er wel een middagje zoet mee.


Vakantietijd betekent ook eens wat vaker een flinke stapel pannenkoeken bakken...


Voor het komende weekend bakte ik een gewone cake (voor een ander niets bijzonders maar ik heb tijden geen gewone simpele cake kunnen bakken vanwege een defect in mijn oude oven)

 
 ...en een boterkoek...


Als laatste nog 2 lekkernijen voor mezelf, van al dit lekkers hierboven eet ik zelf niets namelijk.
Vorige week bakte ik de kokosmoppen naar een recept uit het boek ""Lekker en makkelijk Koolhydraatarm".


En vandaag maakte ik de chokosballetjes uit het boek "Koolhydraatarme recepten uit Oanh's kitchen". Daar kwam overigens geen bakwerk aan te pas, deze hoefden alleen een uurtje in de koelkast te staan.
Niet al mijn pogingen tot het bakken van een koolhydraatarm tussendoortje slagen even goed, maar deze mogen allebei op herhaling. Ik vind het bakken met amandelmeel en kokosmeel niet heel makkelijk, niet alles is lekker vind ik, ik mis dan toch de traditionele cake structuur.
Ik maakte ook nog de kaneelcrunchies uit het boek van Oanh, daar heb ik geen foto van gemaakt, die gebruik ik als een vervanger van cruesli in de yoghurt.
Sinds juni eet ik koolhydraatbeperkt en dat bevalt me tot nu toe heel goed, misschien dat ik daar ooit nog eens wat meer over ga schrijven. In het kort komt het erop neer dat ik (gewoon) brood, pasta, aardappels, havermout, rijst en suiker grotendeels heb geschrapt van m'n menu en ik voel me daar een stuk beter bij. Maar iets lekkers bij de koffie is ook wel leuk in het weekend :-)

4 opmerkingen:

Gerlily zei

Ziet er heerlijk uit. Vooral die met kokos. Fijn weekend.

Vlijtige Lies zei

Gezellig zo samen bakken. En knap dat je er dan af kunt blijven. Bevalt het dus wel je andere manier van eten? Ik twijfel er namelijk al een tijdje over. Je beter voelen is al een goed teken aan de wand toch? Fijn weekend.

Mariette zei

Ja idd.blijkbaar past dit goed bij me. Je mag me altijd wel een pb'tje sturen als je meer wilt weten over mijn ervaringen. Jij ook een fijn weekend!

Nina Hobbysite zei

Wat heb je lekkere dingen gebakken. Ik vind bakken zo leuk en gezellig. En gebakken cake is altijd goed.