zondag 30 december 2012

Terugblik-vooruitblik


En toen was er alweer bijna een jaar voorbij...........morgen ben ik waarschijnlijk druk met het bakken van oliebollen dus hierbij volgt nu alvast m'n jaaroverzicht.......

Om maar gelijk te beginnen met aantallen, ik heb in de afgelopen jaren nog nooit zo weinig kleding gemaakt als dit jaar......29 stuks. Ik was ervan overtuigd dat ik nog wel over de dertig heen zou gaan in de laatste twee weken van het jaar, maar een hardnekkige griep gooide roet in het eten. Even ter vergelijking, als ik terugkijk in mijn boekje: in 2011 waren het er nog 38 stuks (ook al niet veel), 2010: 42 en 2009: 69 stuks. Duidelijk een dalende trend..........dus als ik het dan toch over goede voornemens ga hebben: daar ligt een aandachtspuntje ;-)

Niet dat het altijd om kwantiteit hoeft te gaan, maar m'n stoffenkast wordt op deze manier niet veel leger. Ik heb dit jaar twee keer flink ingekocht op een stoffenbeurs cq. spektakel, ik kocht een enkel lapje op de markt of bij Karteris in Zwolle en heb me wat online aankopen goed ingehouden dit jaar, ik geloof dat ik twee keer stoffen besteld heb, dat is wel eens meer geweest ;-) Tweede punt voor volgend jaar dus: meer uit voorraad gebruiken. Strikte UWYH gaat hier geen succes worden ben ik bang, maar er zijn toch wel veel lappen die ik niet nog jaren in de kast wil bewaren. Al is het alleen maar omdat Sara bepaalde motiefjes en printjes nu nog wel leuk vindt, maar misschien over een jaar niet meer.

Op machine-gebied veranderde er hier het een en ander, mijn langgekoesterde wens, een Pfaff met IDT, ging in vervulling. M'n borduurmachine is ongeveer tegelijkertijd stuk gegaan en moet nog steeds een keer ter reparatie, ik heb 'm bewust even aan de kant gezet, ook om eens te kijken of ik 'm echt zou gaan missen. Dat is toch wel het geval, dus in het nieuwe jaar moet ik 'm toch maar echt eens wegbrengen. M'n coverlock gebruik ik nog steeds niet zoveel als ik zou willen, daar moet ik dus toch ook nog maar eens goed voor gaan zitten.

Vierde punt: patronen. Word ik patronenmoe? Misschien een beetje.........ik heb weinig nieuwe losse patronen gekocht in 2012. Een aantal in het voorjaar van Abacadabra die ik wel de moeite waard vond, en een paar nieuwe patronen van Farbenmix.  Het afgelopen jaar heb ik trouwens veel Farbenmix patronen verkocht, patronen die qua model te kinderachtig werden voor Sara en veel patronen die maar tot en met maat 134/140 gaan. Ik heb er nog genoeg over hoor, maar de bak met patronen even goed sorteren was wel fijn. Het kan ook zijn dat ik kritischer ben geworden, ik let vooral ook op matenbereik. Het meeste wat ik maak is voor Sara en nu ze al bij veel patronen 146/152 nodig heeft heb ik niet zoveel zin veel geld uit te geven voor een patroon wat maar tot en met die maat loopt en ik dus niet zoveel zal kunnen gebruiken.
Ik kan wel zeggen dat ik op het moment vooral blij word van Ottobre, met de bladen die ik door de jaren heen heb verzameld maar vooral ook met de laatste edities, er staan zoveel leuke dingen in, ook voor de jongens. Ik vind het ook heerlijk om in m'n bak met Roos patronen te snuffelen of de oude Bizzkids door te bladeren. Soms kom je wel heel gedateerde dingen tegen, (de mode van 10-12 jaar geleden was toch echt wel heel anders) maar soms ook heel bruikbare patronen. De Knippie heb ik ook nog steeds een abonnement op, hoewel ik er weinig uit maak. Vaak duurt het even voordat ik een bepaald patroon leuk ga vinden, ik ga volgende week maar eens even bladeren om te kijken wat er in de afgelopen jaren voor maat 146 in heeft gestaan vwb. zomerkleding voor meisjes, wie weet wat ik allemaal tegenkom..........

Tja, en die zomerkleding, wanneer te beginnen? Meestal hou ik 1 februari aan, maar het zou ook niet verkeerd zijn om er nu al mee aan de slag te gaan...Wat doen jullie? Ik heb nu helemaal niets geknipt liggen dus geen stapel die eerst weggewerkt moet worden......ik had Sara gezegd nog wat broeken voor haar te zullen maken voor de winter, maar laat ik nu net gisteren in de uitverkoop een paar mooie exemplaren voor haar gekocht hebben. De weg is dus vrij om met dunne katoentjes aan de slag te gaan, ik weet alleen niet of ik er al zin in heb om de winterlappen definitief op te bergen voor deze winter. De verleiding is groot en ook wat tussendoorkleding betreft heb ik wel ideeën, bandito-vesten, shirts met lange mouwen......ik laat het nog even in het midden......

En verder hoop ik in 2013 gewoon lekker op dezelfde manier verder te gaan, er zit een leuke Sewalong aan te komen, verder zal ik wat haken, wat breien, wat bakken, ik zie het wel. Ik zal in elk geval ook in het nieuwe jaar met veel plezier jullie blogs bekijken. Bedankt allemaal voor jullie bezoekjes aan mijn blog, jullie commentaren en reactie's.....ik lees ze altijd graag :-)

Ik wens jullie allemaal alle goeds in 2013, fijne jaarwisseling!!! Groetjes, Mariëtte

6 opmerkingen:

Tineke Bolleboom zei

Veel plezier met oliebollen bakken, geniet nog even lekker van de kerst vakantie met je kinderen en alvast een heel mooi 2013
Tineke

Zaanse Zolder zei

ik wilde juist zeggen dat je zoveel hebt gemaakt !! hahahaha nog altijd meer kleding dan ik... maar Laura wil niet echt meer, misschien kan ik toch nog een broek voor haar maken. Hoewel we de Primark hebben ontdekt en de kleinste damesmaat skinny broeken voor 15 euro zitten perfect, dus tja.... Ik vind zomerkleding maken toch altijd net een beetje leuker, ik hoop dat ik nog wat tops voor haar mag maken of wat mag recykleren :-)
Succes met de oliebollen en have fun! x Syl

~THEA~ zei

Och goede voornemens...meestal lukt dat toch niet! Gewoon doen waar je zin en tijd voor hebt!!
Het moet leuk blijven natuurlijk!

Leuk dat je het op je blog allemaal nog eens kunt bekijken!! Toch?

Ik wens jou en je familie ook een geweldig begin en vooral een gezond 2013!

Lieve groetjes van Thea ♥

Joozz zei

Leuk zo'n overzicht! Veel succes met het behalen van je goede voornemens. Als je er maar vooral plezier aan beleefd.
fijn uiteinde morgen en een goed 2013 gewenst.

Vlijtige Lies zei

Fijne jaarwisseling voor jullie! Op naar een nieuw creatief jaar,en ik zou zeker tijd maken voor je cover want het is echt zo heerlijk om er mee te werken. Groet!

huis tjokvol zei

hele fijne jaarwisseling

gr yvonne