zaterdag 17 november 2012

Over de aanschaf van een nieuwe naaimachine.....


Sinds twee weken ben ik in het trotse bezit van een nieuwe naaimachine, een Pfaff Select 150.
5 jaar geleden kocht ik een computergestuurde Brother Innovis-50. Erg leuke machine, heel veel steken en knoopsgaten, handige bediening en mooie steek. Bijna alles wat op dit blog staat heb ik op deze machine gemaakt dus ik heb er veel plezier van gehad. Maar in december vorig jaar kwam ik voor het eerst wat kleinigheden tegen waardoor ik zo langzamerhand toch aan een andere machine te denken. Ik was bezig met deze jas, en misschien vroeg ik op dat moment gewoon teveel van m'n machine, maar 3 lagen (dikke) stof doorstikken ging niet echt soepel. De steken werden ongelijk en ik dacht dat dat toch beter moest kunnen.

Een maand of twee geleden ben ik in eerste instantie gaan kijken naar een tweedehands Pfaff of Husqvarna. Ik heb lang nagedacht over wat ik wilde en nodig had, budget bepaald en veel rondgekeken. Moeilijk hoor, je kunt je geld tenslotte maar een keer uitgeven. Het meest belangrijke was voor mij toch een sterke machine en een mooie steek, ook door meerdere lagen stof. Inmiddels was ik eruit dat het een Pfaff moest worden, i.v.m. het ingebouwde boventransport, en keek naar machines van zo'n 15-20 jaar oud. Op aandringen van manlief is het toch een nieuwe Pfaff geworden (de 5 jaar garantie op deze machine en het relatief kleine prijsverschil tussen een 2de hands van een naaimachinedealer met 1 jaar garantie en een nieuwe deed het 'm). Voor mij voelt het als: back to basic, maar dan met dubbeltransport en veel meer power dan ik gewend was. "Back to basic" omdat het in principe een eenvoudige machine is, ook de bediening. Geen automatisch aan-en afhechten, minder steken dan ik op mijn oude Brother had (maar juist wel de steken die ik nodig heb), geen gepiep van het computerdeel als de naaivoet niet in de goede positie staat........maaaaar......wat is deze machine sterk, echt super! Ik heb verschillende proefjes gemaakt met dikke stoffen en de trui uit de vorige post is mijn eerste echte maaksel op deze machine.

Mijn Brother gaat niet weg, die mag Sara gebruiken als ze iets wil maken op de naaimachine want dat blijft ook gewoon een heel fijne machine voor dunnere stofjes. Ik was eerst van plan voor haar een Janome Sew Mini aan te schaffen, maar dat hoeft nu dus niet meer. De Singer die ik als extra machine had heb ik nu wel weggedaan, anders heb ik teveel naaimachines ;-)
Helaas heb ik de afgelopen week geen tijd gehad om achter de naaimachine te zitten, teveel afspraken e.d. maar hopelijk ga ik dat de volgende week goedmaken :-) Ik kreeg er, omdat het een jubileum machine is, ook nog een set van 5 naaivoetjes bij. O.a. een paspelvoet en een kralenvoet, allemaal nieuw voor me dus die ga ik binnenkort ook eens uitproberen. Met dit lange verhaal zijn jullie nu weer helemaal op de hoogte van de veranderingen in mijn machinepark ;-)) Fijn weekend allemaal!

13 opmerkingen:

Collie-Collie.com zei

Heel veel plezier met je nieuwe machine!! Inderdaad fijn dat hij door allerlei lagen stof makkelijk heen naait.

Veel plezier, groetjes Collie

julia zei

goed gedaan ziet er geweldig goed uit,groot gelijk om voor je dochter te bewaren hier heeft oudste het naaimachine van schoonmoeder mee,middelste heeft pas die van ons mam gekregen. staat nog wel hier tot hun huisje klaar is

frunnik zei

Heerlijk een nieuwe machine die overal doorheen zoeft, veel plezier ermee.

Groetjes Arjanne

Jos zei

veel plezier met je machine! groetjes van een pfaff fan :)

Elfi zei

Veel plezier met je nieuwe machine, daar zal je geen spijt van krijgen!

Marguerite zei

Ik had eerst ook een machine die niet door 3 lagen dikke stof heen wou. Ohh wat heb ik toen zitten mopperen. Heb toen heel gaou mijn oude weggedaan voor een nieuwe. En prima uitgave. Je hebt een hobby en die wil je wel met plezier blijven uitoefenen.
Groetjes Marguerite

Joza Jagodic zei

veel naaiplezier met je nieuwe machine groetjes joza

Zaanse Zolder zei

Dat klinkt heel goed ! fijn dat je nu een naaimachine-park hebt hihi.

By Ieke zei

Goede keus!

Stoffenjunkie zei

Veel plezier met je nieuwe naaimachine!! Het is zeker een goeie sterke machine. Daar ga je geen spijt van krijgen!! Enne voor de siersteekjes die je misschien toch nog mist kun je toch je bewaarde Brother er bijpakken?

Adriana zei

Super.
Geniet van je mooie machine, dat alles nu mooier en soepeler gaat.

Grt Adriana

jaimie zei

Hallo Mariette,

Heel veel plezier met je nieuwe aanwinst.
En hopelijk vind je de tijd ervoor, want ja die hebben we helaas nooit te veel hé.

Groetjes, Jaimie

Renate's Crea Bea's zei

Heel veel plezier met je nieuwe naaimachine.

Groetjes Renate