zondag 19 januari 2014

Van alles: CAL 2014 week 3, pyama's geknipt en leuke aankopen


.......hier maar even een update waar ik de afgelopen week mee bezig ben geweest. Gisterochtend heb ik aan beide dekens de twee toeren van week 3 van De Crochet Along toegevoegd dus die zijn ook weer bij.... 


...tussen de bedrijven door knipte ik vorige week 6 pyama's voor de oudste twee naar m'n favoriete pyamapatroon uit een oudere Ottobre (en 1 andere variant). Echt een werkje in de categorie "hard nodig"....want ze groeien en groeien maar.....:-) In de komende week hoop ik ze in elkaar te kunnen zetten....


 ...en ik had in een foldertje van Lidl gezien dat er afgelopen donderdag een aanbieding in zou gaan van katoen en sokkenwol. Daar had ik wel een ritje voor over (wel gelijk de weekboodschappen gedaan) en dus stond ik donderdagochtend kleurtjes katoen uit te zoeken. Gelukkig was er voldoende heb ik verschillende pakjes meegenomen. Voor een prijs van maar 1 euro per bolletje kon ik dat echt niet laten liggen....


...tenslotten nog 2 pakjes sokkengaren waar ik waarschijnlijk iets anders mee ga doen want sokken breien kan ik (helaas) niet. Maar vanwege het wolgehalte is het natuurlijk garen wat voor allerlei doeleinden gebruikt kan worden, een heerlijk warme sjaal ofzo, ik zie wel. Of een mooi gelegenheid om toch eens te proberen om sokken te gaan maken ;-)))) Ik ben wel fan van gemeleerd garen, geeft vaak een mooi effect vind ik.

Dit was de update, ik heb de naaimachine weer gevonden gelukkig, want die heb ik veel te lang verwaarloosd. Binnenkort meer.....fijn weekend nog!

10 opmerkingen:

Zaanse Zolder zei

Je dekentjes worden mooi!
En ja zeg, mijn hub doet altijd boodschappen... bij de Lidl o.a.... maar hij heeft mooi niets gezegd over bolletjes ! grrr.
Laura vroeg me gisteren of ik haar lievelingspyama niet zelf na kan maken, tja... die is van heel zacht velours, Hema en te klein natuurlijk. Geloofd dat ik toch maar ga kopen, pyama maken heb ik nog nooit gedaan.

Greetje zei

Leuk dat ook mee doet aan het maken van de deken. Ik wilde eerst ook meedoen, maar heb besloten het niet te doen. Ik heb zoveel projecten liggen. Misschien dat ik later toch nog de deken ga maken, maar nu dus even niet.
Mag ik vragen uit welke Ottobre je het patroon van de pyama's hebt? Ik wil nl ook graag zelf pyama's voor de kinderen gaan maken.
Van de sokkenwol zou je inderdaad goed een sjaal ofzo kunnen maken. Altijd handig en leuk om te doen.

Groetjes Greetje
www.homemadebygreetje.blogspot.com

Mariette zei

Hoi Greetje, de pyamapatronen komen uit Ottobre 6 van 2009. Ik heb ze al vaker gemaakt, als je op het label pyama's klikt en wat naar onderen scrolt dan kom je ze tegen. Het gaat hier om de Rudolf pyama (er staan ook nog andere in deze Ottobre)

Mariette zei

@Sylvia: ze willen bij mij niet anders meer dan zelfgemaakte pyama's. Eventueel gewoon een shirtpatroon, leggingpatroon en voila. Lekker van nicky velours.....Patroon uit Ottobre 6/2009 is super en gebruik ik altijd, die gaat tot en met maat 170. Ik ga er ook eentje maken van een rechte broek van flanel en een shirt op basis van het Antonia patroon van FM.

corina zei

Mooi hoor je wol en ook je pyjama stofjes zien er goed uit. Mooie kleurtjes die je voor de deken gebruikt.
De ottobre kun je via de site altijd nog bestellen zag ik onderlaatst.

Corina

Anoniem zei

Leuk allemaal. Jongste dochter is meer van de nachtpon, net als haar moeder:-). Mooi garen, hier zit geen Lidl. Veel plezier met je aankopen!

Mama Maakt ... (Petra) zei

De pyjama's die ik net gemaakt heb zijn inderdaad FM Antonia's die ik iets wijder en langer geknipt heb voor slaap-comfort en legging patroon ottobre 'Grasshopper' waarvan ik de benen iets rechter heb gemaakt.

KidzCreaties zei

Ja dat is een fijne winkel die Lidl. Je bent flink bezig geweest. Je hoeft je zo te zien niet te vervelen. Veel maakplezier.
Groetjes Kamala

het lieveheersbeestje zei

Wat leuk dat je pyjama's zelf naait! De stofjes zien er veel belovend uit hoor...
Ik naai eigenlijk nooit meer voor de kinderen, kopen is vaak goedkoper en dat is wel jammer. Voor onze oudste dochter (enige meisje en inmiddels al twintig)naaide ik zoveel kleding. Helaas is het stoffenaanbod hier ook slecht, geen winkel meer met stofjes en op de markt heel weinig te koop voor te veel geld.. Tja dan beland je weer bij h&m...
Die bolletje zien er prachtig uit! Ik mocht niet van mijzelf, teveel op voorraad. Maar wel superleuk!
En je dekentje wordt ook heel leuk hoor! Ik wilde ook graag meedoen met de crochetalong, maar de tijd hier wordt opgeslokt door kinderen en huishouden... Het lijkt wel dat ze steeds meer tijd kosten als ze naar de middelbare school gaan. De laatste vertrekt om tien uur, de eerste is al weer om één uur thuis...

Thea zei

Helaas gemist, die bolletjes katoen. Niet duur trouwens!!

Je hebt maar meteen 2 dekens onderhanden genomen. Op die manier kan dat ook best. En achteraf heb je een leuk resultaat!!

Ik was al aan andere deken bezig....dus ben er maar niet aan begonnen. Maar wie weet,die van mij vordert goed. Kan altijd nog, niet??

Fijne dag.

Groetjes Thea ♥