zondag 22 november 2015

Nostalgische bui......


Onder het label "foto's van oudere maaksels" zijn wat van mijn creaties die ik maakte voor 2008 te zien. Heel af en toe kom ik digitaal nog eens een foto tegen van een ouder maaksel maar om daar dan een hele blogpost aan te wijden gaat wat ver. Die foto had ik tijdelijk geparkeerd in een mapje tot ik er wat mee kon. Dat moment is nu want ik vond recent een aantal  foto's die nog uit het pre-digitale tijdperk komen. Hierboven een foto waar ik eigenlijk heel blij mee ben want ik wist niet dat ik die nog had. De bekende Pinguin zitzak uit een Knippie of Knippie baby. Gemaakt voor de babykamer toen ik in verwachting was van Sara, twaalf jaar geleden. Oudste zit er op de foto bij, natuurlijk in een van de vele zelfgemaakte pyama's uit die tijd. Dit pyamapatroon heb ik echt in serie gemaakt, flanel zag je toen nog veel. Uit mijn hoofd was het een patroon uit een Knippie of een kinder Burda.


Nog een zitzak, dit patroon stond volgens mij in een Ottobre. Kerstkado voor een Feyenoord fan :-) Heel wat uurtjes machineborduurwerk zaten erin. 
Deze foto is van Kerst 2004.
Ik weet nog dat ik van Almere naar Bleiswijk ben gereden om een megazak met zitzakvulling op te halen, gebruikt voor de pinguin en deze.... Daar was een goedkoop adresje, zelfs met benzinekosten erbij was het nog een prima prijs....de zak kon maar net in de auto.....dat zijn echt van die dingen die ik nu echt niet meer zou doen, haha.


Ik ga niet chronologisch door de tijd heen, dit zijn nog oudere foto's. Zal 2001 of 2002 geweest zijn....het tijdperk van de Roos patronen en de Bizzkids. De tijd dat ik regelmatig naar de markt in Kampen, Zwolle of Utrecht ging...kijken of er alweer nieuwe modelletjes van Roos bij de kramen hingen. De tijd van de rechte wijde modelletjes met grote puntmutscapuchons. Ik heb heel wat van die setjes gemaakt....nu zou ik het een kind niet meer aantrekken maar toen was het in :-) Nu lopen de peutertjes in van die slim-fit modelletjes....Wat me wel opvalt is dat het toen bijna allemaal effen was en vrij basic kleuren. De leuke prints voor jongens die je de afgelopen jaren en nu nog steeds ziet bij de stoffenzaken waren er toen nauwelijks. Ruiten en streepjes dat was het wel....

En tuinbroekjes zoals hieronder maakte ik ook, betere foto heb ik helaas niet. Dit was een favoriet model waarvan ik toevallig wel het patroon nog weet, die staat in Ottobre zomer 2002. Dit was maat 98, ik weet dat omdat ik deze later voor Oliver nog eens heb gemaakt: klikTot slot nog de foto waar ik het eerder in de blogpost over had. Het is een jasje uit 2005/2006. De stof had ik gekocht op een stoffenmarkt in Heerenveen. Toen ik thuis kwam bleek het zo ontzettend scheef afgeknipt, het patroon kon er maar net uit. Was trouwens waardeloze stof, door de borduursels trok het aan alle kanten. Dat heb je soms, het lijkt leuk maar in de praktijk.....
Patroon stond in een Knippie dacht ik (kan ook de Knippie baby geweest zijn)


Dat was dan weer een opsomming. Het lijkt me sterk dat ik nu nog vergeten foto's tegenkom, ik mis nog wat jasjes van Jack toen hij heel klein was....het is gewoon jammer dat ik nooit eerder ben begonnen met het op de foto zetten van m'n gemaakte kleding en dit pas in 2007 ofzo consequent ben gaan doen. Maar op deze manier wordt de verzameling ook wel aangevuld...dus mijn tip aan beginnende naaisters, maak van elke creatie een foto, ook al zet je ze niet online. Dat is gewoon leuk om terug te zien later. En hou alles wat je maakt bij in een boekje, bestandje ofzo....met vermelding van patroon, daar ben ik ook in 2007 mee begonnen.

Mocht je nou graag willen weten waar bijvoorbeeld die pinguin zitzak in heeft gestaan, ik kan en wil dat wel voor je nakijken, laat maar even weten. De patronenbladen heb ik allemaal nog in m'n archief als het goed is :-)

1 opmerking:

Vlijtige Lies zei

Wat gezellig om naar te kijken. En wat veranderd er veel door de jaren heen,qua modelletjes(ook hier veel Roos patronen gebruikt,moet je nu niet meer aan denken)En ook de stoffen veranderen steeds weer. Het fuchsia jasje vind ik,ondanks het trekken v/d borduurtjes,nog steeds wel een schatje hoor.Groet