zondag 29 november 2015

Weekend update


En zo zijn we alweer bijna aan het einde van november gekomen.
Deze week heb ik wat half affe dingetjes afgemaakt, de prints had ik al gesneden maar het een en ander moest nog geperst en geplakt worden. Als eerste een aantal schaaltjes voor Kerstmis beplakt met vinyl. Het patroontje van de grote schalen komt uit de Silhouette store.  


 T-shirt voor Oliver met z'n favoriete tv-held erop. Het lijkt bijna wel neon rood op de foto maar in het echt is het wat minder fel. Ik ben wel heel blij met m'n hittepers, het is nu een fluitje van een cent om de flexprints mooi vast te krijgen.

  

 Hier ook weer een gekocht t-shirt opgepimpt. Verder maakte ik deze week nog een 5 december kadootje dus daar volgt later nog een foto van. 


 
Voor wat betreft het Cameo-werk eindig ik vandaag met twee alweer wat oudere creaties, deze zomer maakte ik ze al maar ik had de foto's nog niet eerder van m'n telefoon gehaald.
Wederom twee t-shirts van de Hema, die zijn bij mij persoonlijk favoriet vanwege de mooie kwaliteit. Ook voor het machineborduren gebruikte ik die vroeger vaak. Inmiddels zijn deze twee shirts al vele malen gewassen en ook de prints zitten er nog steeds mooi op.
Nou heb ik aan het eind van de uitverkoop afgelopen zomer wel ook bij wat andere winkels t-shirts voor leuke prijsjes ingeslagen, gewoon om een voorraadje aan te leggen om eens snel een shirts te kunnen bedrukken als ik daar zin in heb (hier geen kledingwinkel in het dorp). Maar daar moet ik nog achterkomen hoe die bevallen....


 Nou kun je met de Silhouette natuurlijk ook hele leuke papiercreaties maken. Laat ik nou nog heel veel scrappapier over hebben van mijn voormalige scraphobby.....hier een probeerseltje van eenvoudig karton. Maar dit is ook wel iets wat ik vaker wil gaan doen. Net zoals de vele hotfixsteentjes die ik nog heb liggen, daar kun je in combinatie met de Cameo ook weer geweldige dingen mee maken. Zo kom ik misschien toch nog eens van m'n voorraden hobbyspul af.


Als laatste laat ik jullie wat baksels van het afgelopen weekend zien. Als ik wel eens cupcakes bak dan zijn het er meestal 12 en die zijn dan in no-time weer op.
De vraag kwam of ik niet eens wat grotere hoeveelheden kon bakken. Nou dan maar gelijk goed aanpakken dacht ik, als eerste een vanillie-plaatkoek, naar een recept dat ik ooit eens op Smulweb vond. 
Dat is al jaren een favoriet in ons gezin.


En dan nog blondies uit het boek van Cynthia Barcomi. Ze gebruikt in het recept een siroop die alleen in Duitsland te koop is en ik heb ooit eens geprobeerd dat te vervangen door appelstroop en dat ben ik blijven gebruiken in dit recept. Vandaar de wat donkere kleur, maar ze krijgen daardoor een soort stickyness wat het heel lekker maakt. Dit boek ben ik trouwens ooit op het spoor gekomen via Duitse blogs. Het is een van mijn favoriete bakboeken, ik heb het al jaren, in ieder geval voor Oliver geboren werd. 

 En nee, nog lang niet alles is op. Er is nog genoeg over om morgen mee te nemen naar school en werk :-)
Zo, dan ben ik na het schrijven van dit blog op deze stormachtige zondagavond weer helemaal bij. 
Ik wens jullie allemaal een goed begin van de nieuwe week!
Liefs, Mariette

4 opmerkingen:

Gerlily zei

Wat een leuke ideetjes weer voor de Cameo, die schaaltjes zijn echt super leuk. Ben ook zo blij met mijn Cameo, heb de borduurmachine weggedaan en nog geen seconde gemist. Was daar klaar mee na 16 jaar. Van de week nog een leuk cadeautje maken voor mijn kleindochter voor Sinterklaas. Heb ook al wat spulletjes voor haar ingeslagen om te bedrukken.

Brocante hobbykamer zei

DE schaaltjes vin ik een heel leuk idee zo ..

Vlijtige Lies zei

Ooh heb jij ook al een cameo? Wat een mooie en diverse dingen heb je ermee gemaakt. Borduur je nu ook nog? Ik schaf hem om die reden (nog) niet aan. Ik ben bang dat de borduurmachine stil komt te staan. En zo lekker gebakken...mmmm

Mariette zei

@vlijtige lies: Dankje, jaaaa het is een leuk apparaat. Ik kan nog geen afscheid nemen van m'n borduurmachine, maar op het moment gebruik ik 'm ook niet. Hoop ik wel weer te gaan doen.