dinsdag 3 mei 2016

Bungelgiraf


Hier het resultaat van een klein tussendoor-haakwerkje, naast de dekens waar ik mee bezig ben vond ik het wel leuk om een minder langdurig klusje op te pakken.

Daarbij had m'n jongste zoon al een paar keer gevraagd of ik eens een knuffel voor hem wilde haken.....en dat kon ik natuurlijk niet weigeren. Hij heeft het patroontje zelf uit het boekje "Bungelknuffels haken" gekozen. Dat boekje heb ik al een paar jaar in huis maar nog nooit eerder iets uit gehaakt (een van mijn plannen in 2016 is om wat vaker patronen te gebruiken die ik al wel een tijd bezit maar waar ik tot nu toe nog niets mee gedaan heb)

Ik ben met een klein knuffeltje begonnen....ik heb namelijk niet zoveel amigurumi ervaring (alleen deze maakte ik eerder). Het was wel erg leuk om te doen, ik merk alleen wel dat ik moet proberen om nog vaster te haken. Ik heb best wel een losse hand van haken en ik moet er echt op letten de steken mooi strak te krijgen...anders piept de vulling er tussenuit en dat is natuurlijk niet de bedoeling.
Oefening baart kunst zeggen ze toch.....;-)Al met al is het wel een geinig ding geworden en het belangrijkste: zoonlief is er erg blij mee...


Garen: katoen (Catania)
Haaknaald: 2,5
Patroon uit: "Bungelknuffels haken" van Monique Vos-Meulenbroek

6 opmerkingen:

Gerlily zei

Wat een leukerd. Ik haak ook heel los en neem standaard een kkeinere haaknaald. Alle amigurumi doe ik op naald 2.

Mariette zei

@Gerlily: Dat is een goede tip, dankjewel. Ik ga dat toch ook maar eens proberen de volgende keer.

Nina Hobbysite zei

Ik neem ook een kleinere haaknaald. Maar de giraf is erg leuk geworden😀

Ria's Creaties zei

Hallo Mariette
Hij is heel leuk Inderdaad als je los haakt een naald kleiner.
Succes met je volgende project.
Grts Ria

Corrie zei

Wat een guit. Inderdaad ook wel eens fijn om tussendoor even wat anders te doen. Mijn dekens liggen op het moment helemaal stil.

marmarel zei

Wat schattig geworden! Een dunnere haaknaald nemen, scheelt ook.
Goed voornemen om patronen te gebruiken die je al hebt. Die heb ik ook in nn achterhoofd zitten en ik doe het nu ook wel regelmatig. Of iets doen met mn verzameling op Pinterest.
Groetjes, Marijke