zaterdag 1 oktober 2016

Zitzak, prullenbakken bestickerd en leesvoer...


 Afgelopen week maakte ik een nieuwe hoes voor een oude zitzak en vulde ik deze opnieuw op.
Wederom voor Oliver's safari-kamer...


...zit lekker en dus goedgekeurd....

 

....hier begon ik mee, eigenlijk was het een poef, die inmiddels z'n vorm had verloren....


....maar omdat de kamer van Oliver niet heel groot is en een grotere zitzak niet zou passen, was dit wel een heel mooi formaat om als basis voor een nieuwe zitzak te gebruiken...


....de stof is net als de kussen voor het speelgoedbankje van Kwantum en past qua kleur perfect bij de geverfde gordijnen die op z'n kamer hangen. De onderkant heb ik gemaakt van de zebra-strepenstof...maar de nieuwe eigenaar kan natuurlijk zelf bepalen welke kant hij boven wil hebben


En zo kwam mijn bestelling binnen, 150 liter zitzakvulling...ik had hier in de omgeving al wat rondgebeld naar bouwmarkten e.d. maar ik kon er niet aankomen dus maar via internet besteld. Ik had geen idee hoeveel ik met 150 liter zou kunnen vullen. Ik had voor eerdere zitzakken weleens een dubbele hoeveelheid gekocht, maar dat waren ook flinke zitzakken. Nou was de poef natuurlijk ook al voor een deel gevuld....vond het moeilijk in te schatten. Jullie raden het natuurlijk al, het was teveel, ik heb nog meer dan de helft over. Dus ik ga of nog zo'n zelfde model maken (een belangstellende heeft zich al gemeld) of een heel groot kussen of iets in die trant, ik kijk nog wel. 


Dan nog iets anders....de afvalinzameling gaat hier veranderen. Het restafval wordt minder vaak opgehaald en alhoewel ik al wel braaf papier/glas/plastic en tuinafval aan het scheiden was gingen er toch te vaak nog dingen bij het restafval die ook bij het gft kunnen. Dat moet nu dus veranderen en deze bakken in de keuken gaan ons daarbij helpen. Ik maakte er stickers voor met de Silhouette Cameo. Vooral de jongste is het meest fanatiek, die maakt er een spelletje van om alles in de juiste bak te gooien. Het zijn overigens kleine bakken van 47 cm hoog en 25 liter inhoud. Zo is het qua ruimte goed te doen om vier bakken in de keuken te hebben staan. 


Nou dat was het weer voor deze week, een week waarin ik van plan was om eens ouderwets ongegeneerd stofjes in te slaan op het stoffenspektakel, wat niet doorging omdat ik echt snip-en snip verkouden was. Niet erg...er komen nog meer kansen om een spektakel of anders beurs te bezoeken dit najaar. Ik had wat van die leuke breistoffen willen kopen die je nu veel ziet.

Tenslotte nog even een foto van het stapeltje tijdschriften dat op dit moment op m'n tafel ligt, de nieuwe Knippie, nog in het plastic, laatste van m'n abonnement. En dan kocht ik nog Anna en Mollie makes, ik zag egeltjes en een vosje op de cover, dan ben ik verkocht :-) Dus ik ga dit weekend eens kijken wat daar allemaal voor leuks in staat...fijn weekend allemaal en als je nog een kansje wilt wagen op mijn give-away....dat kan nog iets meer dan een week: klik

4 opmerkingen:

Vlijtige Lies zei

Mooi gerestyld allemaal zeg! De inhoud van de zitzak is echt vreslijk vond je niet? Het is zo statisch, plakt overal aan. Pfff ik was er hlemaal klaar mee na gebruik. Maar het eindresultaat mag er zijn. En jammer hoor geen stofjes kopen...Jij komt je weekend wel door met je boekjes. Ik heb net de Knippie even doorgebladerd...ik vond het tegenvallen. Morgen nog eens goed kijken. Fijn weekend verder.

Gerlily zei

Die bakken zien er zo super uit. En het kamertje van je jongste vordert gestaag. Heerlijk neuzen in nieuwe tijdschriften. Hoop dat je weer bent opgeknaot. Fijn weekend verder.

Wilma zei

Leuk die zitzaken!! Zeker de stofjes,cool!!
Heerlijk is dat hè, bladeren door tijdschriften.
Ik mag ook geen stof kopen van mezelf, er is eerst andere stof!
Groet, Wilma

Sofie zei

Die zak is echt heel leuk, ik heb hier ook nog zo'n vulling liggen. Hopelijk is er niet teveel naast gerold, want die bolletjes opruimen is een héél groot werk!
Bij ons, België, moeten we die zaken al jaren sorteren....
Fijne zondagavond verder, groetjes Sofie