maandag 31 juli 2017

Knip juli 1972Wie mij een beetje kent weet dat ik gek ben op tijdschriften en dan patroon-en handwerkbladen in het bijzonder. Ik heb er veel verzameld door de jaren heen, zelf begon ik bladen te kopen rond het jaar 2000 en later heb ik nog oudere nummers (jaren 70/80/90) bijgekocht via marktplaats en kringloopwinkels.

Op deze laatste dag van de maand is er aandacht voor deze Knip uit juli 1972. Mijn geboortemaand....bijzonder om die te hebben vind ik.
De tekeningen die destijds op de cover stonden en ook binnenin het blad vind ik prachtig.
Het formaat van het tijdschrift was toen veel kleiner dan de huidige Knipmode.Het zijn juweeltjes, allemaal, die oudere tijdschriften. Ruimte wordt wel een beetje een dingetje, ik kan maar moeilijk afstand doen van deze bladen. Ik heb inmiddels veel kartonnen tijdschriftendozen vol en de max. van wat ik kan herbergen is wel zo'n beetje bereikt. Maar ik wil ook de nieuwste trends niet missen, al ben ik wel kritisch op wat ik koop. Ik heb ook wel bladen verkocht in de loop van de tijd en ik denk dat er binnenkort wel weer een verkoopronde aan komt, al die nieuwe herfstinspiratie moet ook weer een plekje krijgen. Maar deze Knip blijft! :-)

9 opmerkingen:

Gerlily zei

Heb ik ook hoor. Hier gaan de oude Baby en Peuter bladen nooit weg. Ook heb ik nog een pasr oude Ariadnes. Geniet er lekker van.

Thea zei

Apart ja!!

Ik weet nog dat er ook de Marion was. En de patronen stonden niet in alle maten in het raderblad. Altijd net de verkeerde.
Vreselijk was dat. Is het nu wel beter geregeld.

Vlijtige Lies zei

Grappig verslaving. Doe je er ook nog weleens iets mee? Behalve bewaren en erin kijken. Ik herinner me nog wel de oude Ariadnes, daar was ik als puber al gek van.Toen nog geen woonblad.Verder gooi ik alles weg of naar de kringloop wat oud is. Groet

Nina Hobbysite zei

Ik heb een hele stapel marion. Zo leuk om door te bladeren. Heb er nog nooit wat uitgemaakt. Het radarblad is best vol. Maar zo leuk om te hebben. Ik heb ook oude knips. Heb pas wel een klein stapeltje weg gedaan (van die laagjes wijdvallende kleding niet voor mijn figuur).

Nina Hobbysite zei

O, trouwens nog gefeliciteerd!

Mariette zei

Dankjewel!

Mariette zei

Weinig eigenlijk...is echt voor de heb, pure nostalgie! Ja, we hadden de Ariadne thuis en heb er nog wel eens een trui uit gebreid als puber idd. Ik heb daar ook nog een heel stel van, die vind ik nog steeds leuk om door te kijken.

Handmade by Dianez zei

Zijn leuk die oude bladen, heb ook nog een hele stapel knippie baby's van toen de kinderen werden geboren die doe ik nooit weg want er staan nog steeds leuke dingen in wat betreft breien.

Marleen zei

Wat leuk om zo'n oud blad nog eens door te kijken. Veel modellen zie je in de huidige knipbladen terug.
Ik ben benieuwd of je er nog iets uit gaat maken.

Groetjes,
Marleen