woensdag 16 december 2009

Winters weer

Winterse plaatjes waren overal te zien toen we vanochtend de deur uitstapten om naar school te gaan. Het heeft wel wat, maar ik zit toch liever binnen met dit weer.
Ik ben druk met vanalles, behalve met de naaimachine. Daar zal vandaag toch verandering in moeten komen, want morgenavond is het kerstdiner op school en dan wil Sara iets nieuws aan. Voor Jack heb ik kleding gekocht en voor Sara heb ik een mooi wit bloesje bij H&M gevonden. Daar zou ik een jurk bij maken van deze stof of anders iets van een donkerblauw ribje. Maar de plannen zijn gewijzigd, het moest anders van Sara. Wat ze dan wel wilde wist ze ook niet heel goed, wel dat het een rok moest worden, het liefst een hele lange, zoals een prinses ze draagt;-) Tja, opeens dacht ik aan dat mooie patroon van Collie, Willemientje, maar die heb ik (nog) niet en dat zou ook wel erg kort dag worden allemaal om die nog voor morgenavond af te krijgen, zeg maar onmogelijk. Eigenlijk wilde ik voor Kerst iets simpelers maken. Om een heel lang verhaal kort te maken, het wordt een rokje, met als basis het patroon Insa. Van die hele lange rok heb ik Sara gelukkig af kunnen praten, maar misschien dat ik 'm toch iets verleng, moet nog even kijken. Het witte bloesje blijft en de stof voor de rok is een heel kitscherige grasgroene Arabische stof, of eigenlijk twee stoffen die bij elkaar horen, waar Sara echt helemaal weg van is. Kadootje van familie uit het buitenland die al een tijdje in de kast ligt.......... Best een uitdaging om er iets van te maken ;-) Maar misschien in combinatie met het bloesje toch wel leuk. Zo gaat dat dus als kleine meisjes groot worden en een sterke eigen wil hebben :-)))) Anyway, ik moet dus aan de slag, ga nog snel even knippen voor ze zo weer uit school komen.

1 opmerking:

Collie-Collie zei

Ja, brrr, wat een kou hè! Ik zit ook liever lekker binnen. Maar ik moet toegeven het ziet er 's ochtends wel mooi uit al dat wit met het rode opkomende zonnetje erbij. Je maakt me wel nieuwsgierig naar die grasgroenige arabische stofjes!! Hahaha, knipse!

Groetjes, Collie