zaterdag 2 januari 2010

Goede voornemens

Bij een nieuw begin horen goede voornemens, en op creatief gebied heb ik er wel een paar.
1. Wat doelgerichter te werk gaan. Ik heb meestal wel een idee wat ik wil maken maar kan als ik de benodigdheden aan het uitzoeken ben voor een bepaald project lang blijven hangen in het zoeken naar de ideale combi van stof, bandjes en eventuele borduursels. Vooral dat laatste vergt veel tijd achter de pc en daar wil ik toch wat minder tijd aan besteden dit jaar. Gewoon aan de slag gaan dus en wel zien wat het wordt................

2. Eindelijk eens vriendjes worden met m'n covermachine, de Janome coverpro. Ik zal 'm nu zo'n 4 en half, bijna 5 jaar hebben en ik heb 'm vooral in het begin behoorlijk veel gebruikt maar het leverde ook wel veel ergernis op. Af en toe deed de machine het leuk, de afwerking op de shirtjes zag er dan echt goed uit, maar ik heb ook wel wat last gehad van loslatende stiksels e.d. en dat is gewoon jammer. Uiteindelijk ben ik weer een tweelingnaald gaan gebruiken, wat ik ook niet altijd ideaal vind, of shirts gaan afwerken met een zigzagsteek.
Maar goed..............nu ik op Sancho en in de diverse blogs zulke mooie resultaten voorbij zie komen van een covermachine wil ik me er toch eens meer in gaan verdiepen, het kan dus wel heel goed gaan. Ik heb nu de tip gekregen om iets te veranderen aan de spanningen dus wie weet ga ik de machine binnenkort weer met plezier gebruiken. Ik hou jullie natuurlijk op de hoogte;-)

3. Nee, geen UWYH.............dat gaat een tijdje goed met mij en dan val ik toch weer voor een of ander prachtig stofje. Zolang de stof maar in de kast blijft passen is het goed, meer moet het niet worden. Maar ik wil wel wat kritischer zijn op de patronen die ik aanschaf. Ik heb bijvoorbeeld aan het begin van het seizoen een heel stel ABC patronen gekocht, hele leuke patronen maar ik ben er nog niet aan toe gekomen om ze te maken. Hopelijk komt dat nog maar het voorjaar lonkt ook. Alhoewel ik ABC 96 toch ook wel als leuke voorjaarsjurk voor me zie.

Tot zover de goede voornemens.......................................op korte termijn ga ik nog met wat warm winterspul aan de slag en Sara heeft een aantal nieuwe dekbedhoezen nodig. En dan hoop ik 1 februari met de voorjaarskleding te kunnen beginnen. Altijd weer leuk om daar naar uit te kijken, net zoals ik het ook altijd in augustus weer leuk vind om met de herfstkleding te beginnnen :-)

2 opmerkingen:

Joozz zei

De 1e 2 voornemens hadden die van mij kunnen zijn!! Succes ermee.
Groetjes, Josette

Collie-Collie zei

Hahaha, heb je op mijn lijstje gekeken??? Ik kan ook zo lang dralen. En de covermachine zal en wil ik ook in mijn vingers krijgen... en UWYH da's moeilijk moeilijk moeilijk.... en volgens mij geregeld onuitvoerbaar.

Misschien moet ik het maar om en om doen. Worden de oude lapjes ook gebruikt en kan ik mijn hart ophalen aan nieuwe....!?!!?

Groetes, Collie