woensdag 1 september 2010

Jong geleerd is...........

..........oud gedaan. Sara kwam vorige week helemaal blij thuis van een bezoekje samen met papa aan de kringloopwinkel. Ze had een "echte" naaimachine gekocht! Ik kan me nog wel herinneren dat ik als kind ook zo'n machientje heb gehad en dat het niets dan frustratie en ellende was, omdat de steek binnen no-time weer losliet. Daarom was ik er in speelgoedwinkels met Sara erbij altijd met een grote boog omheen gelopen ;-)
Maar al een tijdje geleden vroeg ze me wanneer ze ook eens op een echte naaimachine mocht. Ik had daar nog niet echt over nagedacht, op mijn naaimachine zit wel de mogelijkheid om de snelheid langzamer te zetten, maar het is er verder niet meer van gekomen om er eens samen met haar achter te gaan zitten. Maar voor nu is ze dus helemaal gelukkig met deze vondst, het machientje doet het, het steekje blijft, als je tenminste niet te hard trekt, zitten en ze heeft al allerlei creaties bedacht :-) Als ze iets ouder is dan ga ik vast wel eens samen iets met haar maken op de "grote" machine en als ze het echt leuk vindt dan is de Janome sew mini misschien wel iets om over na te denken, maar for the time being is dit het helemaal voor Sara.

8 opmerkingen:

Borgero zei

Ik weet nog dat Joline toen ze drie was, zei dat ze later ook wilde gaan naaien. Dan zou ze jurken voor papa(?!?) gaan maken. Met Sinterklaas heeft ze vorig jaar een kleine speelgoedmachine gekregen, maar die kregen we niet echt aan de praat. Nu helpt ze alleen nog met spelden uit de stof halen bij het naaien, maar als ze zich wat langer kan concentreren, zal ik ook samen met haar iets gaan maken.

Groeten, Nienke

Collie-Collie zei

Wat ontzettend leuk, en wat een lekker vrolijk kleurtje. Mijn vroegere kindernaaimachine was knaloranje, was toen helemaal in!!! Hahaha. Ontzettend leuk dat je dochter nu ook achter de machine aan het ratelen is!!

Groetjes, Collie

Sabine zei

Wat leuk dat je een machientje hebt gevonden waarbij de steken toch blijven! Ik heb er hier 3 staan (allemaal verschillende merken) en van geen enkel blijft de steek zitten. Echt frustrerend voor de meiden! Blij dus dat dat bij jullie niet het geval is! Toch fantastisch, als de dochter de hobby van mama overneemt :-)

groetjes,
Sabine

Cindy zei

Erg leuk deze naaimachine! En natuurlijk ook erg leuk en gezellig dat jullie nu samen kunnen naaien, allebei op je eigen machine!
Hopelijk gaat Suze dat over een paar jaartjes ook samen met mij doen :-)
Groetjes Cindy

Dietlinde zei

oooo zo schatig als ik klein was wou ik ook altijd zo eentje hebben echt super ik hoop dat ik later ook een dochtertje krijg die graag wilt leren naaien lijkt me super tof veel succes ermee

THEA zei

Nu weet ik waaraan het ligt!!!

Mijn dochters hebben vroeger niet zo'n kindernaaimachine gehad!Dat is dus de reden waarom ze allebei nooit iets naaien!!!
Gelukkig zijn ze wel creafief,maar in heel andere dingen!
Wat een leuk kleurtje zeg!
En ja, als die steek niet blijft zitten,schiet je er niks mee op!
Alles nog rustig bij jou??
Groetjes Thea

Marlie zei

wat grappig! ik ben je net gaan volgen en zie deze naaimachine staan. Ik heb vandaag via marktplaats ook zo'n machientje gescoord voor mijn dochter, ik ga em morgen halen!
ik ben benieuwd of we er iets mee kunnen fabriceren.

groetjes Marlie

Marlie zei

ik heb het machientje opgehaald, het staat al op mijn blog. maar wat een herrie maakt dat ding!...
ach, om te beginnen is ie helemaal oke!

groetjes Marlie