donderdag 7 juli 2011

Sancho uitdaging: dag 1, 2 en 3

Er is op Sancho een uitdaging aan de gang met als doel 7 kledingstukken in 14 dagen te maken. Ik doe mee in de hoop m'n produktie wat op te vijzelen, ook met het oog op m'n andere uitdaging, om voor 15 augustus 31 (20:11) kledingstukken af te hebben.


Maandag was m'n eerste dag, die dag heb ik niets aan m'n naaiwerk kunnen doen. Niet echt een goed begin dus ;-) Dag 2 was iets produktiever met de start van een broekje voor Oliver. Die heb ik gisteravond, op dag 3, afgemaakt. Ook heb ik gistermiddag nog 2 ballonrokjes geknipt voor Sara. Eens kijken of ik er straks nog een uurtje aan kan werken.****edit 22.15 uur: het eerste ballonrokje is af, nog 5 kledingstukken te gaan nu. Morgen volgt wel een fotootje****
Het patroon van het broekje komt uit een oude Knippie baby, zomer 2002, gemaakt in maat 80. Ik heb dit patroontje gemaakt om nostalgische redenen :-) Toen Jack klein was heb ik dit broekje namelijk ook een paar keer voor hem gemaakt en ik vond het hem altijd zo leuk staan. Je kunt wel goed zien dat de mode in de tussentijd is veranderd, het is een tamelijk wijd modelletje, zoals veel kleding in die tijd. Nou ja, Oliver heeft er in elk geval een zomerbroekje bij en ik heb de eerste van 7 af :-)


Het stofje, een mooie denim, heb ik ooit overgenomen van een mede-Sancho-er, en het broekje pastte precies uit het lapje.

9 opmerkingen:

Inge zei

Hij is leuk en wat een lachebek!

Made by mama zei

Wat een leuk broekje, en wat een ontzettend guitig jochie!

Elise zei

Mooi kereltje met een mooi broekje!

marion zei

Hoi Mariette, leuk dat je even op mijn blog bent geweest.Je bent weer goed bezig hoor met al je naaiwerk. Sara ziet er altijd zo schattig uit.Het is echt een leuk klein uitje daar in Marknesse, volgens mij was er ook een klein speeltuintje voor de kinderen.Niet groots opgezet maar toch erg leuk. Groetjes Marion

Collie-Collie zei

Wat een vrolijk manneke in z'n mooie nieuwe broek...op naar het volgende kledingstuk!!

Groetjes, Collie

Mirella zei

Wat een prachtig kereltje is het zeg!! wat een geweldige lach !
Het broekje staat hem heel mooi!! succes met de rest ;-)

vrouwenhand zei

Leuk broekje maar dat heerlijke kereltje in dat broek trekt meer de aandacht!

Zussies zei

Wat een mooi kereltje!! Dit broekje staat mooi, lengte is ook goed!

Streuterklamotte zei

Na bitte, der Anfang ist gemacht und die Hose sieht super aus!!! Das motiviert für die kommenden Aufgaben, oder?!?!?!!

Ganz liebe Grüße,
Sabine