zaterdag 23 juni 2012

Sancho uitdaging: Vestje en Legging (2 en 3 van 7-14)
Van de blauwe tricot van deze stapel maakte ik een eenvoudig vestje en legging om te combineren met jurk Abacadabra 131. Deze jurk heb ik al in februari gemaakt en hing al die tijd ongedragen in de kast vanwege gebrek aan bijpassende legging. Een klusje van niks eigenlijk, om daar nou zo lang mee te wachten............;-) Nu is Sara helemaal happy want deze set mag nu ook aan naar school.

Het patroon van de legging is Roos 5011A in maat 140. Voor de verandering heb ik eens niet mijn favoriete Laguna legging gemaakt, deze bevalt mij ook wel. Het vestje is Kerstin van FM in maat 146/152. Bij het patroon ABC131 zit ook een vestje maar ik heb voor het gemak een patroon gepakt wat ik al uitgetekend had en ook al een paar keer eerder gemaakt, zo wist ik zeker dat deze meteen goed zou zitten.
De tricot is trouwens van Nooteboom, echt prachtige stevige maar toch soepele tricot, niet van dat flubberspul wat onder je machine wegglijdt ;-)) Ben erg benieuwd of deze nog zo mooi is na een aantal keren wassen, dan ga ik hier zeker meer van aanschaffen met het oog op komende herfst/winter.

Okee, dat waren nummers twee en drie van de uitdaging, ik ben al een stukje op weg met de Roos ballonjas. Dit weekend verwacht ik niet achter de naaimachine te zitten, ik ben van plan eerst de andere drie patronen van mijn lijstje over te trekken en te knippen uit stof. Ligt dat maar vast klaar voor volgende week.....

15 opmerkingen:

Zaanse Zolder zei

Heel erg leuk !
De Nooteboom tricot ken ik, super is dat hè ! Ik heb eigenlijk nooit die legging van 5011A gemaakt, toch eens doen want het ziet er super uit! Zelfde geldt voor het Kerstin vestje, volgens mij heb ik dat patroontje ook ergens liggen. Ik heb hier nog een stapel tricot shirts liggen, wie weet kan ik het daaruit halen ;-)

Renate zei

Ze zijn prachtig! Wat een mooie kleur en wat een leuke jurk. Staat haar heel mooi. Veel succes met de jas.
Groetjes Renate

Aline zei

Wat een mooi setje is het zo. Ik vind dat toch zo'n prachtige kleur blauw en het staat Sara super!

Ciska zei

Erg mooi, je gaat goed met de uitdaging!
Prachtig staat het bij de jurk.

Jeanine zei

Veel succes verder met de uitdaging. Sara straalt gewoon, dus missi is alvast geslaagd.

Groetjes,
Jeanine

Mama C zei

Wat een leuk stelletje en een mooie kleur blauw!
Om de een of andere reden stel ik leggings maken steeds uit. Het taiile elastiek lijkt mij zo lastig, maar dat ligt vast aan mij...

Groetjes en suc6 met de rest van je uitdaging!!

Amarins zei

Helemaal gaaf zeg, super, heerlijke kleur ook!
Groetjes, Amarins

Zussies zei

Leuke foto's!! Mooie set is het zo geworden en de kleur blauw blijf ik prachtig vinden!!

Viegeltje zei

WAt een leuk vestje!! Echt eentje die gewoon niet kan missen in de kasten van de meiden.
hier nog aan het twijfelen over die uitdaging zou graag willen maar eerst nog even op het forum lezen hoe het nou werkt die uitdaging.
Ballonjas van roos is hier toevallig vanmorgen net af !

´t Winkeltje zei

Wat een mooie foto s. Je kan zien dat ze blij is met het setje en die kleur past heel goed bij haar.
Groetjes uit Duitsland
Miriam

frunnik zei

Prachtige set de kleuren staan haar erg goed!

Marguerite zei

Helemaal te gek!!
Super setje zo.
Groetjes Marguerite

Mama Deborah zei

Mooi setje!

Jessica zei

O wat een mooie kleur voor bij het jurkje. Het staat je dochter super. En met je uitdaging ben je goed bezig. Succes met de overige kledingstukken.

Groetjes, Jessica

KidzCreaties zei

Het is een erg mooi setje. Gave kleuren. Daar kan Sara lekker mee pronken. Knap hoor dat je zo'n uitdaging aangaat. Ik zou echt niet weten of het mij zou lukken.
Groetjes Kamala