dinsdag 22 januari 2013

twee pyama's


En zo is het alweer bijna twee weken geleden dat ik voor het laatst iets heb laten zien op m'n blog. Niet dat ik stilgezeten heb in de tussentijd, ik ben juist lekker druk met vanalles en nogwat. De laatste tijd heb ik veel patroonbladen doorgespit op zoek naar leuke patronen voor de kinderen, bruikbare dingen voor komend seizoen op een stapel gelegd, stapel toch nog maar wat uitgedund want deze werd te hoog...... ;-) Toen kwam het moment dat ik knopen moest doorhakken, een klein lijstje maken van 6 stuks kleding/overige maaksels en bijbehorende stoffen uitzoeken. De eerste twee op het lijstje waren makkelijk, want nieuwe pyama's waren dringend gewenst. Voor Sara's pyama was de stofkeuze niet moeilijk, net aan het begin van het nieuwe jaar kocht ik een aantal meters van de bekende London-tricot van vorig jaar. Ik vond 'm toen gelijk al mooi, maar boven budget, en nu kon ik gelukkig in de opruiming toeslaan. Binnenkort zal deze tricot in een andere kleurstelling nog een keer voorbij komen, maar dan voor een ander soort kledingstuk. Voor Jack koos ik twee kleuren bruine tricot uit m'n kast. Echt speciaal is het allemaal niet, maar wel heel leuk om te maken, want snel klaar en ze waren er erg blij mee, daar doe je het toch allemaal voor.......

Het pyama patroon heb ik uit Ottobre nummer 6 van 2009 gehaald (de Rudolf pyama), in de maten 158 en 146.

Er staat de komende weken nog meer op het programma, onder andere een voorjaarsjas voor Sara en een zwemtas voor de Zo Geknipt! Sew Along. Daarnaast ben ik al lekker op weg met een nieuw breiwerkje en ben ik plannen aan het maken voor het haken van een nieuwe deken......maar daarover een andere keer meer....morgen eerst maar weer eens verder achter de naaimachine!

8 opmerkingen:

Unknown zei

Lekker bezig!
Zijn mooi geworden de pyama,s
Groet Tineke
bollies53.blogspot.com

Vlijtige Lies zei

Heerlijk nu met deze kou..mooie pyama's!

Atelier Eigenhandig zei

Mooie pyjama's. Hier ligt inmiddels pyjama nr. 4 geknipt, alleen nog even wachten tot m'n locker terug is van onderhoud. Ik ben benieuwd naar de rest van je stapeltje.

Groetjes van Janny.

Zaanse Zolder zei

leuk !

by Ieke zei

Wat een lekkere pyjama's met dit weer. Daar waren de kids zeker wel heel blij mee...

Ben benieuwd naar je deken! Ik ben bezig aan twee dekens (één thuis en één in Den Haag), maar ben al plannen aan het maken voor een nieuwe deken...

Jos van Kloska! Creatief zei

Heel herkenbaar, de ideeen stapelen zich dan zo hoog op dat je niet weet waar je moet beginnen...

Nu heb je de slag weer te pakken en dan komen er gelijk twee van die mooie pyjama's uit! Veel plezier met de volgende werkstukken.

Judith zei

Leuk! Hier liggen ook al weer tricots klaar om verwerkt te worden tot pyjama's!

mio zei

wauw die stof! prachtig!