dinsdag 12 februari 2013

Begonnen met Sara's zomerkleding.....

....terwijl de ijspegels van de dakgoot vallen ben ik lekker bezig met Sara's zomerkleding. Ik had begin dit jaar al een stapeltje patronen apart gelegd die ik wil gaan maken dit seizoen. In plaats van stof bij het patroon te kiezen heb ik deze keer een paar lappen uit de kast gepakt die er al zeker een aantal jaren in liggen, om er vervolgens een geschikt patroon bij te zoeken van de stapel. 

Bovenste jurkje is tricot strandjurkje naar het patroon Whitney van Farbenmix in maat 146/152. Leuk model, voor het eerst geprobeerd, waar ik er zeker nog wel een van ga maken...... 

Het tuniekje van een mooie randstof is Tini, een van mijn meest gemaakte FM patronen. Het is alweer de grootste maat van het patroon (134/140) en daarbij had ik voor de zekerheid aan beide bovenpandjes bij de zijnaden een centimeter extra aangeknipt, dat bleek ook wel nodig achteraf. Het is een heerlijk luchtig modelletje dat met vanalles te combineren is, een skinny met eventueel een shirt eronder, of een legging. 

13 opmerkingen:

MissFrodo zei

Leuk! En wat een goed idee om het zo te doen, denk dat ik dat ook maar ga doen patronen zoeken en dan stof pakken en daar patroontje bij kiezen.

1968deWinkel zei

Je begint tenminste op tijd. Ik loop vaak achter het seizoen aan. hh. Het bovenste stofje is super vrolijk en beide modellen zijn goed gelukt! Sara boft maar.

Vlijtige Lies zei

Heerlijk al die vrolijke zomerkleding! Mooi!

Zaanse Zolder zei

oeh ja, whitney is leuk ! Dat is eigenlijk ook nog wel een modelletje voor Laura (denk ik, hoop ik). Toch altijd lekker voor de vakantie dit soort jurkjes.
Je bent goed bezig! Mijn tenen zijn er net zo ongeveer afgevroren en jij maakt zomerjurkjes.... okeee.....

Tineke Bolleboom zei

Mooi gemaakt, je dochter kan pronken met deze mooie jurken , zolang ze het nog wil!
Fijne dag nog
Tineke
bollies53.blogspot.com

julia zei

je krijgt er gelijk een zomer gevoel bij

leur gemaakt

huis tjokvol zei

erg mooi,van mij mag het zomder worden

Wilja zei

Mooie frisse kleuren! leuk hoor!Ik krijg steeds meer zin om voorjaarskleding te maken, maar moet van mezelf nog minimaal 2 winterlapjes wegwerken.

groetjes Wilja

Doortje Dartel zei

Je bent er lekker vlot bij. Leuke jurkjes heb je gemaakt. Nu nog wat warmer weer.

Amarins zei

Prachtig wat super mooi gemaakt, heerlijk die lekkere zoete voorjaars/zomer kleurtjes. laat de zomer maar komen. Groetjes, Amarins

Juffrouw Tuttebel zei

Beide zijn erg mooi geworden een het stofje van de whitney is super zeg.
Heerlijk om weer met het voorjaar bezig te zijn.

Groetjes Arjanne

Zussies zei

Leuk!! Heerlijke zomerkleurtjes. Ben ook al bezig met de voorjaars garderobe, laat de zon en warmte maar komen!!

Hannie zei

Wat mooie jurken zijn het geworden! Nu de sneeuw nog weg...........en op naar de zomer!

Groetjes Hannie