dinsdag 3 december 2013

Oude foto gevonden.....


............bij het ordenen van wat foto's kwam ik een oude foto tegen, ruim negen jaar geleden zal ik 'm hebben gemaakt. 

Dit waren namelijk de afscheidskadootjes van Jack op de peuterspeelzaal, waar blijft de tijd toch? ;-)

Ik kan me nog herinneren dat het een hele klus was om al deze penciltoppers te borduren op de borduurmachine. Ik had toen alleen een borduurmogelijkheid van 10 x 10 cm en ik weet eigenlijk niet meer of ik ze per stuk geborduurd heb, of wel met 2 tegelijk. Het waren van die schattige in-the-hoop patroontjes. Verder had ik nog gastendoekjes voor de juffen voorzien van een tekst. Ik heb wat af geborduurd in die jaren, niet eens zozeer alleen op kledingstukken, maar vooral heel veel handdoeken, fleecedekens, borduursels op kant-en-klare tassen etc. 
Machineborduren was toen echt helemaal mijn ding, leuke plaatjes en patroontjes verzamelen, ontwerpjes maken...uren was ik ermee bezig........en nu kijk ik er nauwelijks meer naar om. Jammer dat ik niet overal foto's van heb, daar dacht ik toen niet aan. Als ik nog eens een foto tegenkom zal ik 'm ook hier plaatsen. Ik zal toch binnenkort weer eens m'n borduurmachine erbij pakken, hij is een paar maanden geleden gerepareerd, nu nog een leuk project verzinnen :-)

5 opmerkingen:

Zaanse Zolder zei

wat een werk zeg !!!Wel leuk hoor, je gaat het vast weer helemaal leuk vinden.

Isabelle zei

Volgens mij is dat idd al een tijdje geleden, haha. Maar wel leuke kadootjes! En leuk is dat om oude foto's door te kijken, he?

Groetjes, Isabelle

Marguerite zei

Je hebt soms van die perioden dat je een machine hebt en er heel veel mee doet. En dan ineens is het over. Ik heb dat met mijn cricut (snijmachine) wilde hem zo graag hebben allemaal cartridges erbij met allemaal mooie snijpatronen. En nu weet ik niet eens meer hoe hij werkt. Schandalig eigenlijk.
Gauw maar weer met de machine aan de gang. Als jij het goede voorbeeld geeft.....

Vlijtige Lies zei

Wat een klus moet dat geweest zijn,maar het zijn wel snoepjes geworden hoor.
Ik ben benieuwd of de oude klasgenootjes ze nog bewaard hebben...vast wel. Er is weer zoveel leuks/nieuws om te borduren gewoon tijd vrij maken en weer beginnen!
Al merk ik hier ook wel dat de kids groter worden en je de spaarzame tijd dan liever achter de naaimachine kruipt.Groet

Renate Kooij zei

Schattig zeg en wat een werk! Wel heel origineel!succes met een project verzinnen, er is gewoon teveel leuks!