zaterdag 17 mei 2014

Leuk stofje, tuingeluk en nieuw garen.....


Kennen jullie dat? Je hebt genoeg stof in huis, zeg maar meer dan genoeg....en toch blijft er een soort aantrekkingskracht bestaan van webshops die stoffen verkopen. Na mijn stoffenaankopen in Utrecht en op het stoffenspektakel eerder dit jaar wilde ik eigenlijk niets meer bijkopen voor het zomerseizoen maar deze verdween toch in het online-winkelmandje. Aan de andere kant, het is er maar eentje en niet gelijk een hele doos vol met stoffen (zoals dat vroeger nog wel eens gebeurde, ahum)
Het is een mooie stevige stretchkatoen en ik ga nog even in overleg met dochterlief over wat het gaat worden..... .....en dan onze tuin. Ik zou best een moestuin willen hebben maar met een peuter cq. bijna kleuter om me heen is het niet zo handig om zo'n hele tuin nieuw aan te leggen. Misschien als hij naar school gaat.....misschien ook niet want ik geloof dat er een heleboel tijd in gaat zitten en ik heb al zoveel hobbies ;-)

Next best thing is het een en ander aan eetbaars in onze eigen tuin. En dat is eigenlijk in de loop van de jaren ook steeds meer geworden. Al jaren hadden we 2 appelbomen en 1 perenboom....in de laatste twee jaren zijn daar een druif en een bramenstruik bijgekomen. En sinds kort ook aardbeien, tomatenplanten en munt.

Erg leuk om alles zo te zien groeien en bloeien. Verder staan de pioenen in knop en de dahlia's staan ook al een klein stukje boven de grond.

Lege plekjes heb ik opgevuld met eenjarigen waarvan deze ijsbloemen op dit moment mijn favoriet zijn. Zulke mooie felle kleuren! En ik hoop voor het eerst eens mooie stokrozen in de tuin te hebben dit jaar. Daar heb ik nooit geluk mee op de een of andere manier....vorig jaar heb ik ze geplant dus ze zouden het deze zomer moeten doen......in theorie dan tenminste.........het is wel echt een van alles en nogwat blogje geworden want ik ben ook nog wat nieuw garen rijker. Ik had deze nieuwe kleuren van het Bianca garen al gezien op fb en op een blog en ik vond het echt van die vrolijke voorjaarskleurtjes. Op het moment ben ik naast de dekens van de crochet along ook bezig met een project met de zwart/grijze fenna en ik wil dat toch wel graag binnenkort afronden zodat ik hiermee aan de slag kan, deze kleuren spreken me op het moment iets meer aan. Ook nam ik een bol oranje acryl mee.....met het WK in aantocht misschien leuk voor een knutsel of frutsel.....dan is het maar vast in huis ;-)

 Tenslotte nog wat leesvoer om inspiratie op te doen.
Deze week geen update van de crochet along dekens, ik heb al gezien dat het toeren stokjes en halve stokjes zijn, dus dat kan ook wel weer samen op de foto met een of meer van de volgende toeren. 
Wel binnenkort nieuw genaaid werk....want er wacht een jurkje op knoopsgaten en knopen.
Ik ga de tuin in....fijn weekend allemaal!


7 opmerkingen:

Zaanse Zolder zei

ow die wolletjes..... ow ow ow.... wat jij met stofjes heb, heb ik met wolletjes. Ik moet hoognodig naar de Wieb dus!

Vlijtige Lies zei

Mooi lapje! We zijn gewoon verslaafd;) En je moestuin is toch al behoorlijk groot hoor. Leuk om van eigen grond te eten. En je wolletjes,ik begrijp dat je zin krijgt in die mooie kleurtjes! Even je andere donkere project afronden en snel starten.

Unknown zei

Zo mooie bolletjes wol!

Anoniem zei

Heel goed Mariette, maar één lapje (lol). Hier al bezig met de Bianca met een omslagdoek. Geeft op naald 6 bij mij een mooi los resultaat. En bij mij kwam deze week de Ezra in mijn mandje bij de Wibra. Ook al zo mooi en zo zacht. Moet ik nog uitproberen. En wij oogsten vandaag onze eerste krop sla! Echt leuk. We hadden al een paar jaar aardbeien en nu ook wat groenten en kruiden geprobeerd. Zo leuk. Fijn weekend en succes met alles.

Corina zei

Mooi hoor de kleuren en print van de lap.
Ik heb nu ook geen aparte moestuin meer de sla en de bloemkool staat bij mij gewoon tussen de planten in.
Mooie kleuren hebben je bolletjes.

Amarins zei

Wat een heerlijk blogje. Die tijdsschriften zijn super leuk, heb ze hier nog niet gezien. En die aantrekkingskracht pffffffffffff, kan ik over meepraten, internet maakt alles veel te aantrekkelijk. maar och, de economie moet ook draaien toch? En wij hebben er veel plezier aan haha.
Groetjes, Amarins

Miss Creatuurtje zei

Nou, zo heb je toch wel een mini-moestuin, leuk zoveel eetbaars in de tuin. En ja, ik ken dat van die stofjes :-) wolletjes ook héél mooi!