donderdag 18 december 2014

Van alles wat...o.a. sneeuwpopje, broden


Het is lastig om een beetje redelijke foto's te maken met dit donkere weer maar ik heb toch een paar dingetjes om te laten zien. 
Als eerste dit sneeuwpopje....m'n eerste opgevulde haaksel....alles wat ik tot nu toe gehaakt heb zijn dingen als dekens, sjaals en mutsen. Nu eens iets anders en het was wel leuk om te doen. In de loop der jaren heb ik heel wat patronen van amigurumi verzameld, online en in boekjes, maar nog nooit wat mee gedaan. Tot nu dus....dit patroontje heb ik via pinterest gevonden en staat op deze blog.

Garen: Catania
Borduurzijde: DMC
Haaknaald: 2,5
Ik heb er expres geen hanger van gemaakt omdat het sneeuwpopje bedoeld is voor de wintertafel, waarvan hieronder meer te zien is. Het setje van twee sneeuwpoppen maakt ik een paar jaar geleden al. Ik heb de tafel niet al te kerstig gemaakt, zodat het ook na de feestdagen nog even kan blijven staan, dan zet ik er wat hyancintjes of andere bolletjes bij denk ik. 


 De (kunst)kerstboom staat ook weer in de huiskamer en toen ik 'm aan het opzetten was bedacht ik me dat ik deze "kerstboomjurk" nog nooit heb laten zien. Al gemaakt toen Sara nog een baby was en inmiddels gaat deze al vele jaren mee. Het idee is simpel maar er zaten heel wat uren (borduur)werk in. Alles gemaakt op m'n eerste (derdehands gekochte) borduurmachine, een Brother PE-200 Snoopy, die kon maximaal 10 bij 10 cm borduren.....maar wat was ik er blij mee, ik denk dat ik die machine in totaal meer gebruikt heb dan m'n huidige borduurmachine.


Misschien is het wel het laatste jaar dat ik deze kerstboomjurk gebruik want onze kunstkerstboom heeft na ruim 12 jaar wel z'n beste tijd gehad. Ik denk dat ik volgend jaar iets heel anders wil qua decoratie voor kerst.....tijd genoeg om daar over na te denken.


En verder heb ik veel broden gebakken deze week. De ene keer doe ik dat wat vaker dan de andere keer.....maar nu had ik er even zin in. En het huis rook heerlijk :-)
Tot zover deze update.....ik ga me nu storten op een stapeltje verstelwerk, ik weet niet hoe maar die groeide razendsnel in de afgelopen weken. 

****edit****ik heb zojuist m'n bloglijst weer eens aangepast, er staan een tiental, voor mij, nieuwe namen bij. Altijd leuk om nog meer blogs te bekijken****

Fijne dag!

9 opmerkingen:

marmarel zei

Wat is je wintertafel ontzettend leuk!! Schattig sneeuwpopje, ik heb 'm vorig jaar voor mijn dochter gemaakt.
Groetjes, Marijke

Tinneshobbyworld zei

Wat een leuke gezellige sfeer bij jou in huis. Heel knap gedaan.
Groetjes, Tinne

Mama Deborah zei

Wat een leuke wintertafel!

Wilja zei

Dat ziet er gezellig uit en de broden lijken me heerlijk. Ik wil ook ooit nog eens een broodbakmachine aanschaffen, binnenkort maar eens op het www kijken welke het beste is.

Gerlily zei

Wat een leukerd en je tafel is echt heel erg sfeervol zo. Een kerstboomjurk kende ik nog niet. En die broden lijken me heerlijk.

Zaanse Zolder zei

wat een leuk hoekje zo! En zelf broden bakken staat hier ook op de planning voor de kerstvakantie. Heerlijk!

Joan zei

Erg Leuk haakwerkje hoor ...

huis tjokvol zei

leuk die wintertafel,en ook die kerstboomjurk is erg leuk

Unknown zei

Wat een gezellige tafel!! Liefs, Stefanie
CuteDutch