dinsdag 30 december 2014

Jaaroverzicht 2014 en vooruitblik 2015


Het is weer tijd voor m'n jaaroverzicht....dit jaar heb ik 2 aparte foto-collages gemaakt, een voor wollige creaties en eentje voor genaaide kleding, kussens, dekbedhoezen e.d.……


 

2014 was het jaar waarin ik:

-2 dekens heb gehaakt met de Crochet Along 2014.

-buiten deze Crochet Along nog aantal andere dingen haakte.

-42 stuks heb genaaid, er zit dus een stijgende lijn in want zowel in 2012 als in 2013 rolden er 29 stuks onder de naaimachine vandaan. (geborduurde kadootjes e.d. zitten hier niet bij, 2-delige pyama’s tellen als 1 stuk).

-niet 1 zoals gedacht maar 2 slaapkamers in huis heb aangepakt.

-m’n abonnementen op Knip en Hobby Handig heb opgezegd. Wel heb ik twee bonnen van het Kruidvat gekocht, waardoor ik in 2015 een aantal maanden de Knip en de Knippie heb. Ik kocht regelmatig een los blad, Ottobre, Burda, Simply haken of Maison Victor. Over het opzeggen van Knipmode heb ik wel even moeten dubben, al was het alleen maar omdat deze al zo lang heb. Ik denk dat ik ze compleet heb vanaf 2000 of 2001. Maar ik maak er heel weinig uit, vind ‘m vooral de laatste maanden steeds minder leuk, ik zie er soms wel wat aardigs in maar dan gaan andere dingen weer voor. Maar met dit tijdelijke abonnement kan ik het nog even aankijken…..

-m’n mechanische Pfaff inruilde voor een computergestuurde (klik)

-nog steeds met veel plezier aan het Pinnen was op Pinterest

-een slowcooker kocht. Lang naar gekeken en dit jaar dan toch knopen doorgehakt en daar heb ik zeker geen spijt van, de slowcooker wordt heel regelmatig gebruikt.

-gedurende een paar maanden een grote loom-fanaat in huis had…overal lagen de gekleurde elastiekjes, maar die rage was weer voorbij na de zomervakantie.

-zoals gepland verschillende pyama’s maakte.

-in november meedeed aan een Sancho uitdaging en 7 kledingstukken in 14 dagen maakte.

-de borduurmachine wel wat heb gebruikt maar nog niet zoveel als ik had gepland, wel een aantal kadootjes in de vorm van handdoeken geborduurd.

-een beperkt aantal stofkoop-momenten had, maar wel tegelijk meerdere lappen kocht. Het meest op de markt of in winkel, ik heb nog weinig online gekocht in tegenstelling tot eerdere jaren.

-heb nagedacht over de aanschaf van een Silhouette Cameo maar dit toch nog maar niet gedaan heb. Ben bang dat ik ‘m toch te weinig ga gebruiken. Kan natuurlijk altijd veranderen want  de mogelijkheden met dit apparaat zijn geweldig. Misschien iets voor de toekomst....

M'n planning voor 2014 die ik een jaar geleden maakte is hier te lezen. In grote lijnen ben ik wel tevreden, de laatste bollen MyBoshi ben ik op dit moment aan het ophaken, dan kan ik dat punt ook nog afstrepen dit jaar ;-)

Plannen voor 2015:

-wat naaiwerk betreft produktie nog wat meer omhoog en soms wat meer uitdaging opzoeken m.a.w. wat moeilijkere patronen proberen.

-op tijd met de voorjaars/zomerkleding beginnen. Noodzaak aan warme kleding voor de kinderen is er niet echt meer voor deze winter, de kasten zitten goed vol. Misschien dat ik nog wat fleece weg ga werken, een fleecevest o.i.d. is het hele jaar door wel fijn om te hebben.

-haken zal ik blijven doen, maar ik wil ook m’n breivaardigheden wat oppoetsen. Sokken breien staat al jaren op m’n lijstje om te leren.

-minder inkopen (alleen materiaal kopen als ik het kan combineren met iets uit m'n kasten) en meer uit voorraad gebruiken…. Geldt vooral voor stof, haak/breigaren en fournituren. Ik heb nog zoveel liggen….nieuwe patronen volg ik wel en als ik wat leuks zie koop ik wel een tijdschrift of patroon.

-ik ga meedoen met de Hollanddeken CAL 2015 en ik heb nog plannen voor een jongensdeken.

-er staat iets in de planning voor carnaval.

-borduurmachine meer gebruiken.

-op het gebied van Doe-het-zelf heb ik ook al een idee, ik ga de voorzolder aanpakken. Moet een washok worden gecombineerd met opbergplek voor m'n hobbyspullen. Die liggen nu allemaal op de grote zolder en ik wil die ruimte vrijmaken zodat daar ooit een slaapkamer worden gerealiseerd (maar dat is pas na 2015 denk ik). Is best een uitdaging want het is geen grote ruimte en heeft schuine daken maar ik wil er toch iets leuks van maken......wordt vervolgd...

Voorlopig vermaak ik me dus wel....Het was weer een leuk blogjaar, ik heb veel mooie dingen voorbij zien komen. Soms denk ik wel eens dat het wat minder wordt, sommige blogauteurs stoppen maar daar heb ik dan weer andere leuke blogs voor terug gevonden, onlangs heb ik weer een tiental nieuwe blogs aan m'n lijst toegevoegd. Ik wens al mijn lezers een goede jaarwisseling en een gelukkig maar vooral gezond 2015! Tot volgend jaar!!!

7 opmerkingen:

Neeltje zei

Zo, dat is een mooi resultaat voor 2014 en een goed vooruitzicht voor 2015. ik wens je veel creativiteit toe!

Danielle zei

Leuk om zo'n resultaat te lezen en voor jou ook om te kunnen vergelijken met vorige jaren. Ik zou dat ook eens moeten bijhouden... Ik begin daar altijd vol goede moed mee en laat het dan weer versloffen.

Marjolein zei

Hoi Mariette,

Wat een mooi overzicht heb je gemaakt!
Ik ga dit jaar ook maar eens bij houden (op papier) wat ik allemaal gemaakt heb. Natuurlijk kan ik voor dit jaar mijn blog uit pluizen, maar dat is zo'n gedoe.

Je hebt ook mooie voornemens, ik hoop dat het je lukt, ik ben het echt van plan maar ja je weet nooit wat er nog op je pad komt. En idd de Ottobre, dat is een heikelpuntje, maar afgelopen jaar heb ik ervaren hoe dom het is om hem niet te kopen, dus........! Fijne jaarwisseling en succes met al je plannen.

Groetjes Marjolein

Anoniem zei

Wat een mooi resultaat! Leuk beschreven, succes voor 2015.

Jessica zei

Goed resultaat voor 2014, en mooie voornemens. Mijn voornemen is dat ik nu echt eens op tijd ga beginnen aan kleding voor het nieuwe seizoen.

Een goed en creatief nieuwjaar.

Corina zei

Mooi om het zo bij elkaar te zien, je hebt vele mooie dingen gemaakt.
Voor het nieuwe jaar ook al weer mooie plannen, veel plezier met het uitvoeren daarvan en dat er vele blog berichten mogen volgen.
Een mooi en gezond en vooral ook creatief 2015

Corina

Doortje Dartel zei

Wat mooi om zo terug te kijken.
Ik wens jou een creatief 2015!