vrijdag 26 december 2014

LapjesdekenHet is leuk om af en toe iets te doen met de restjes die ik overhou. Ik heb een curverbak met reststukken en die zoek ik regelmatig uit omdat ik niet alles kan en wil bewaren. Ik geef wel eens wat tassen met lapjes aan school maar soms zijn er resten stof over van kledingstukken met speciale herinneringen.

Het vliegtuigenvestje bijvoorbeeld dat ik ruim twee jaar geleden heb gemaakt is altijd favoriet geweest bij jongste, gemaakt van twee lagen fleece is deze in de tussenseizoenen ook vaak als jasje gebruikt bij droog weer. Daarbij had ik nog een reststuk van een mooie microfleece van Stenzo, hier gebruikt.

Ik heb daar nog wat restjes bijgezocht in blauwtinten of wat daarbij past.
Vervolgens gesneden in stukken van 15 x 15 cm en die lapjes allemaal op de grond gelegd net zolang tot het geheel me aanstond. Daar heb ik eerste verticale stroken van gemaakt en deze daarna aan elkaar bevestigd. Ik had nog een grote lap turquoise fleece liggen en daar heb ik de achterkant uit geknipt.

Het is zo een heerlijk warm dekentje geworden die meteen in gebruik is genomen :-)....en m´n restjesbak is een stukje leger.....8 opmerkingen:

Mama Deborah zei

Leuke deken!

Tinneshobbyworld zei

Met restjes stof en of garen kan men inderdaad soms heel mooie dingen creëren. Dat heb je alvast voor ons bewezen. Leuk !!!

Fijne feestdagen, liefs Tinne

Elise zei

Heel leuk en lekker warm!

Vlijtige Lies zei

Wat een werk moet dit geweest zijn. Maar wel echt te leuk,en zo bruikbaar!!

huis tjokvol zei

wauw die is echt heel mooi geworden,maar ppfff wat een werk joh,echt knap gedaan hoor

Zaanse Zolder zei

Ik ♥ zulke dekentjes. Heb ook weer flink wat lapjes en t-shirts van Christian al kant en klaar geknipt liggen maar m'n naaimachine is nog altijd buiten gebruik.

Mama C zei

Ik had al ergens gereageerd (weet niet meer waar...), maar vraag me alleen af of de hoeken / naden niet enorm dik worden als je de deken van fleece maakt?

Mariette zei

Nee hoor, dat valt erg mee, ik heb de naden ook niet extra uitgedund ofzo, niet eens de hoeken weggeknipt bedenk ik me nu...;-)