zondag 6 november 2016

Herfst-update (lang)

 

Hier een kleine update van mijn bezigheden de afgelopen weken. Ik heb niet zo heel veel geblogd de afgelopen tijd maar stilzitten is er niet bij. 
Nu het wat kouder wordt bak ik wat vaker wat lekkers voor bij de koffie, hier 2 voorbeelden. Boven een vanille-plaatkoek die ik regelmatig maak (recept heb ik ooit eens uitgeprint van smulweb)
en onder een voor mij nieuw recept van een appel-havermoutplaatkoek welke ik vond op Pinterest. Eentje die zeker voor herhaling vatbaar is....

 

Ook staat m'n slowcooker weer meer op het aanrecht dan in de zomer. Lasagne uit de slowcooker is favoriet bij de kinderen en verder maak ik af en toe een rundvleesstoofpotje. Laatst bijvoorbeeld met zoete aardappel, past echt bij de tijd van het jaar. Ik heb deze grote slowcooker van 6,5 liter maar denk erover om er nog een kleinere naast te kopen voor b.v. groentegerechten.

Dan is er de tuin....we zijn driftig aan het snoeien geweest, de druivenbomen zijn allemaal weg, die gingen echt overheersen. De braam is ver teruggesnoeid en het hele houtwerk waar zowel de druif als de braam op groeiden is verwijderd. Het geeft echt lucht in de tuin en ik heb nu de boompjes die ik hier kocht een ander plekje kunnen geven.


Bovenstaande foto is van 2 weken geleden, toen heb ik dit stuk in de achtertuin zoveel mogelijk winterklaar gemaakt, onkruid verwijderd en volop voorjaarsbolletjes gepoot. 


Wat een verschil met dit weekend, ik moet de bladblazer nodig tevoorschijn halen, wonderlijk als je ziet wat er in 2 weken tijd kan veranderen.

Tijdens de herfstvakantie zijn we trouwens heerlijk een midweekje naar het bos geweest in een knusse stacaravan. Even er helemaal uit, fijn! Jongste heeft vooral genoten, hij wil volgend jaar naar precies dezelfde plek terug heeft hij gezegd, hij is echt een buitenkind, altijd genietend van de natuur. Dat vind ik zo leuk om te zien....

Over het crea-gebeuren ben ik tot de conclusie gekomen dat ik met teveel projecten tegelijk bezig ben, het lijkt daardoor voor m'n gevoel niet echt op te schieten met sommige dingen. De mix 'n match cal deken ga ik niet verder afmaken, ik heb 'm nog een stukje verder gehaakt dan op de laatste update foto, maar ik heb er gewoon geen zin meer in. Op een gegeven moment liep ik zo achter, vooral de zomervakantie waarin we vooral in huis bezig waren heeft 'm de das omgedaan wat mij betreft. Of ik ga 'm uithalen, of verwerken in iets anders, daar denk ik nog even over na.

Ik heb nu voor mezelf besloten dat ik:
 -naaiwerk stuk voor stuk knip, of het moeten dezelfde shirtjes in serie zijn ofzo
-Ik wil met maximaal 2 gehaakte dekens bezig zijn
-max. 1 borduurwerk

Tot zover check want dat volgde ik al even, maar nu.....
-maximaal 1 ander haakwerkje erbij
-niet meer dan 1 breiwerkje op de pennen

.....en daar ben ik de laatste tijd een beetje de mist mee in gegaan, want ik heb 2 breiwerken uitstaan en 3 overige haakwerkjes (buiten de dekens dus)
Dat kwam ook wel een beetje door de vakantie waar ik pakketjes had gemaakt van nieuwe projecten om mee te nemen en doordat ik aldaar een geweldige leuke wolwinkel tegenkwam waar ik nog mooie wol kocht waar ik natuurlijk gelijk mee wilde beginnen.....zucht...
Ik heb in de vakantie nog wel wat kunnen freubelen in de avonden, maar er is dus nog niks af en daar moet binnenkort verandering in komen.

Nog iets anders....ik had wel zin om weer eens te kijken op de stoffenbeurs/spektakel o.i.d. maar op de een of andere manier kwamen de data steeds in botsing met andere afspraken dus ik ben slecht op de hoogte van wat er allemaal aan stof te koop is op het moment...ik ben ook niet echt actief bij webshops aan het kijken...wel jammer want ik blijf het najaar het leukste seizoen voor wat betreft stoffen vinden...
Ik had wel wat breistoffen voor mezelf willen kopen, maar wat niet is kan nog komen, toch...
het is niet zo dat ik hier in huis niets meer heb liggen aan stof ;-)
Kreadoe en de brei-en haakdagen heb ik nog even over getwijfeld maar toch ook maar overgeslagen, er ligt hier nog zoveel aan allerlei hobby-materiaal.

Wat ik wel heb gedaan is dat ik na jaren weer lid ben geworden van de bieb. Ik kwam er wel regelmatig met de kinderen maar niet voor mezelf. Nu heb ik wat leuke haakboeken geleend en een paar detectives...lekker lezen op de lange winteravonden...ik zie het helemaal zitten :-) En het voordeel is dat mijn eigen boekenkast er niet voller van wordt, want zowel qua hobbyboeken en kookboeken heb ik het maximum wat opbergruimte betreft wel bereikt.

Tot zover de update, ik ga eens kijken of ik vandeweek een van de haak-of breiwerkjes kan schrappen van m'n lijstje...

Goed begin van de nieuwe week toegewenst, liefs Mariette

9 opmerkingen:

Mama Deborah zei

De deken lijkt me al een leuke sjaal voor een zomeravond buiten op het terras. Staat ook leuk gedrapeerd over een stoel. Uithalen vind ik zonde hij is zo vrolijk!

Mariette zei

Haha, goed idee eigenlijk. Ik zat zelf te denken aan iets van een kussenhoes of tas, maar dit kan ook. Dank voor de tip! Ik peins er nog even over....

Thea zei

Zonde om de deken uit te halen, misschien kun je er wat anders van maken!

Ik heb nooit veel werkjes waar ik aan bezig ben. Meestal maak ik eerst iets af en begin dan pas weer aan het volgende.
Zo doet ieder het op zijn manier!

Fijne week.

Groetjes Thea♥

marmarel zei

Nou zeg, dat kon grotendeels wel een blogje van mijzelf zijn, zo herkenbaar allemaal. :-) Goed dat je er structuur in aanbrengt. Ik ben daar ook mee bezig. Niks afmaken doordat je met teveel dingen tegelijk bezig bent, ook zo herkenbaar. Ik heb de beurzen ook maar laten gaan, ik heb al veel te veel spullen.
Je baksels zien er heerlijk uit! Ik ga eens op zoek naar een recept van de appel-havemoutpllaatkoek. Ik moet morgen wat lekkers meenemen naar onze kringavond.
Groetjes, Marijke

Mariette zei

Leuk om te lezen dat dit herkenbaar is Marijke! Dit is trouwens de link van de plaatkoek die ik heb gemaakt:
http://www.zoetrecepten.nl/recepten/appelplaatkoek-met-havermout/
Groetjes Mariette

Handmade by Dianez zei

Heerlijke baksels heb je gemaakt, vind het ook echt bij deze tijd van het jaar horen vooral dingen met appels of peren.
Het overige is ook heel herkenbaar voor mij want ben ook met veel verschillende dingen bezig die nog afgemaakt moeten worden ;-)

Jij ook een fijne week en groetjes,
Diane

Gerlily zei

Ik zit vaak met hetzelfde probleem met projecten. Heb nu 1 haakwerk en 2 breiwerken, een makkelijke en een moeilijke. En soms wordt er voor je beslist. Even niet haken en breien door een vervelende schouder. Ben sinds een paar jaar ook weer lid van de bieb en dat bevalt prima.

Vlijtige Lies zei

Heerlijk de bieb, wij gaan elk weekend even leesvoer halen. En wat zien je baksels er lekker uit. Je hebt de bramen struik toch niet helemaal kort gewiekt? Want dan heb je geen bramen volgend jaar(deden wij namelijk ook ooit een keer) Heel herkenbaar, ik maak altijd eerst iets af voor ik aan iets nieuws begin(1 project per hobby),anders komt er niets af. Jammer van je deken,maar ja, wie weet bak je er nog iets anders leuks van. Succes met je voornemens,groet

Mariette zei

Nee, die fout heb ik al eens eerder gemaakt bij de bramenstruik, hihi. Het is nog steeds een flinke struik zeg maar alleen woekert het niet meer alle kanten op nu. Maar ik zal wel wat minder bramen hebben dan afgelopen zomer, het was echt een topjaar voor bramen denk ik.