dinsdag 1 november 2016

Softshell jas Quinn


Voor de SPE (Sancho Patroon Evaluatie) van oktober mocht ik, en nog 2 anderen, een jassenpatroon testen en een review erover schrijven. Het patroon is Quinn van Farbenmix, een speciaal voor softshell ontworpen patroon van een jongensjas (er is ook een meisjesversie, deze heet Philippa)
 

 Ik heb veel stoffen op voorraad maar geen softshell, dus toen ben ik online gaan shoppen en kwam uit bij dit printje. Het viel me op dat er erg veel mooie softshell te koop is, ik kende eigenlijk alleen de effen maar er zijn ook zoveel verschillende printjes te koop tegenwoordig.


Het maken van deze jas was een leuk klusje, lekker veel doorstikken, daar hou ik van (al valt dat effect helaas een beetje weg door het best wel drukke printje) 


 Softshell is een double-face stof met een winddichte buitenkant en een heerlijk zachte fleece binnenkant. Het jasje is niet gevoerd maar is zoals in het patroon aangegeven stond afgewerkt zoals op de foto te zien is.
Eerst worden alle patroondelen afgelockt en dan vervolgens de naden op deze manier doorgestikt.
Ik vond het een leuk materiaal om eens mee te werken (al zou ik er de volgende keer wel voor kiezen om de capuchon wel te voeren, is toch mooier denk ik)

Het gehele verslag van het patroon is te lezen op het forum van Sancho. Dit was de tweede keer dat ik mee mocht doen, hier een ander patroon dat ik ruim 2 jaar geleden mocht maken.

Het was alweer een paar maanden geleden dat ik een kledingstuk genaaid heb, wat er de laatste tijd van de naaimachine rolde waren toch meer de home-deco dingen. Dit smaakt ook wel weer naar meer, blijft toch erg leuk om te doen.


Ik heb trouwens bij het maken van de jas veel plezier gehad van m'n wonderclips. Echt ideaal zijn die bij dit soort stoffen waar je het liefst niet teveel gaatjes in wilt prikken met spelden.

Patroon: Quinn Farbenmix ter beschikking gesteld door Naaipatronen.nl waarvoor dank!
Maat: 134/140
Stof: besteld bij Kleurenmix, design by Poppy
Fournituren: rits gekocht op de markt

8 opmerkingen:

Gerlily zei

Super leuk geworden. Ook nog nooit mee gewerkt.

huis tjokvol zei

Wat een mooie jas, mooi stofje hoor

MaZella zei

Prachtig, die stof ook al vast gehad. Super jasje.

Mama C zei

Leuke jas is het geworden! De Philipa staat hier op mijn lijstje, lijkt me idd een heerlijk patroon.
En leuk dat deze jas je enthousiastme er aangewakkerd heeft 😉.
Groetjes

Made by mama zei

Super jas! Ik heb op de stoffenspektakels ook mooie soft shell stoffen gezien. Zag het zelfs hier op de markt. Hier passen ze nog net, maar volgend voorjaar moeten beide kinderen een nieuwe (alhoewel ik betwijfel of dochter van 7 er dan nog 1 wil) Maar dit patroon is erg mooi. Denk dat ik hem dit voorjaar ook ga maken voor mijn zoon.

Neeltje zei

Mooie jas is dit geworden. Mooie softshell stoffen zie je inderdaad steeds meer.

Neeltje

Marguerite zei

Hele mooie jas.
Vind de stof ook super.

Vlijtige Lies zei

Wat een mooie jas. Zeker weten dat deze met veel plezier gedragen gaat worden.En die clips...ik ben ook een groot fan. Groet en fijn weekend.