woensdag 11 januari 2017

Over kleuren en kleurtjes...


 Als kind kon je me niet blijer maken dan met een nieuw setje viltstiften of kleurpotloden. Vooral viltstiften...meestal zaten ze in zo'n plastic mapje en dan legde ik ze allemaal op een volgorde die ik mooi vond.
Heel veel keuze was er niet voor zover ik me kan herinneren, natuurlijk waren er de gewone stiften, het liefst die van de hema, ik had toverstiften, dikpunters en later ook nog stiften met zo'n penseelpunt. Dat is wel veranderd.....er is veel te koop, verschillende merken ook. Hier in huis heb ik bijvoorbeeld een grote stabilo-fan....die vind ik zelf persoonlijk wat minder fijn in de hand liggen, maar de kwaliteit is absoluut goed en ze gaan lang mee.
 Ikzelf keek altijd kwijlend naar de copic markers....maar wegens te prijzig kocht ik ze nooit.

 

Toen ik vorig jaar deze set bij een bekende Chinese internetsite tegenkwam was ik verkocht.....er was ook nog keuze uit verschillende kleurencombinaties....animation design, landscape, architecture etc. Ik koos voor costume design. Het zijn stiften op alcoholbasis.
Ik gebruik de stiften als ik ideetjes uitwerk, ik maak daar eigenlijk nooit foto's van...alleen in deze oude blogpost zijn er wat van dit soort schetsjes te zien als voorbeeld. Natuurlijk is er zoveel meer mogelijk met deze stiften....afgezien van tekenwerk.  Ze worden ook veel gebruikt voor het kaarten maken en het inkleuren van stempels.
Nou is de hele kleurhype een beetje aan mij voorbij gegaan, heb wel eens eerder wat mandala's gekleurd, maar dat is het wel. Ik vind het leuk om te doen maar zelf tekenen vind ik dan nog net iets leuker.

 Vorige week las ik ergens online dat ook Action twinmarkers verkoopt. Blijkbaar niet voor het eerst, ze waren al eens eerder te koop maar dat had ik gemist.
Nu zijn er deze setjes, er zullen wellicht wat dubbelingen zijn met de kleuren die ik al heb maar dat ga ik dit weekend eens rustig bekijken. De prijs is erg aantrekkelijk, 3,99 voor 12 stuks. Bij mijn "eigen" Action waren ze al uitverkocht maar in een andere vestiging heb ik ze toch nog kunnen vinden (nee, geen links met Action, ben gewoon een blije klant)
 
 
 Ze kleuren prima, kleuren vloeien mooi uit, goeie brede punt, hier zijn leuke dingen mee te maken.
Toch heb ik ook maar wat kleurboeken meegenomen, mochten we insneeuwen aankomend weekend dan hebben we in elk geval iets te doen ;-)
Het eerste kleurboek was ik trouwens gelijk al kwijt, ingepikt door jongste die gelijk ijverig begonnen is met inkleuren. Ik ga eerst eens uitproberen wat nu het prettigste werkt in deze kleurboeken, stiften of kleurpotloden.....spullen genoeg in huis om er lekker mee aan de slag te gaan.6 opmerkingen:

Mama C zei

Bedankt voor de tip, ik denk ik vanmiddag even langs de A moet......

Tinneshobbyworld zei

Top ! Groetjes, Tinne

Vlijtige Lies zei

Kijk jullie vervelen je je niet aankomende tijd. Zal ook eens kijken bij de Action, onze stiften zijn vooral uitgedroogd.Lijkt me erg rustgevend, kleuren. Gezellig weekend.

Nina Hobbysite zei

Wat veel kleuren. Het lijken mij mooie stiften!

Thea zei

Mocht het met de sneeuw zo'n vaart lopen, dan hoef jij jein ieder geval niet te vervelen!!

Niks gek dat er kapers op de kust zijn!!

Veel plezier er mee.

Gerlily zei

Hé, deze post had ik gemist. Hier heeft het teken en kleur virus ook toegeslagen bij oudste dochter. Zij gezellig met haar tekenwerk en ik met de lapjes pas geleden toen ze langs kwam. Zelf ook altijd heel graag gedaan.