woensdag 29 maart 2017

Zoals beloofd...de kast


Vorige week schreef ik het al, de kast is af. Nu staat dan eindelijk ook alles goed op z'n plek dus tijd voor een paar foto's.....

  

En hieronder de foto zoals we de kast aantroffen...ik zag er wel wat in.


Het was al met al veel werk, ik heb vooral de droogtijd tussen de verschillende lagen verf onderschat, daardoor duurde het iets langer dan gepland maar dat geeft allemaal niet. Ik had heel bewust niet voor krijtverf gekozen deze keer, dus dat betekende schuren, gronden en 2 keer aflakken.

Ik dacht eerst aan een mint-kleur, maar we hebben voor deze tint gekozen, omdat we hiermee nog alle kanten qua kleur op kunnen in de woonkamer. Want een ding is zeker, ik wil wat meer kleur....ik heb teveel grijs/wit/beige naar mijn idee en daar kijken we nu alweer een paar jaar tegenaan. Natuurlijk heb ik sinds de foto in de link wel wat dingetjes aangepast in de loop der tijd maar de basis is hetzelfde. 
 Wat ik niet wil doen is de woonkamer in een keer op z'n kop zetten, ik ga het hoekje voor hoekje aanpakken, bij deze dus een "nieuwe"kast. Ook het houtwerk achter de kast is gelijk opnieuw gewit, maar dat heeft manlief voor z'n rekening genomen. Dus wat mij betreft is dit stukje kamer af.
Ik heb na een goede wasbeurt besloten dat de gordijnen nog in ieder geval dit jaar blijven hangen, ze zijn nog prima en het is geen geheim dat gordijnen maken niet mijn hobby is. En omdat ik ook nog niet precies weet welke richting we op gaan qua stijl wacht ik liever nog even met wat nieuws kopen. Nieuwe vitrage moet er wel komen, daar is Guus iets te vaak met haar nagels in blijven hangen :-(


 Hierboven wat plaatjes van het verfwerk, gelukkig zat het weer erg mee en heb ik veel buiten kunnen doen.


Tenslotte nog een foto by night, het enige wat ik nog wil veranderen aan de kast is misschien wat verlichting achter het glazen deurtje, maar dat komt nog wel een keer (deze lampjes zaten er al in en daar hebben we dankbaar gebruik van gemaakt)
Voor dit moment ben ik tevreden.....

Gebruikte verf: Histor Acryl hoogglans op waterbasis, kleur "Boei"
Grondverf van Action

6 opmerkingen:

Jenny zei

Mooooi, een echte blikvanger. Knap gedaan!

Gerlily zei

Prachtige kleur. Wij doen ook altijd stukje voor stukje. Heb een grote hekel aan in een grote puinhoop te zitten.

marmarel zei

Wat mooi, echt een blikvanger!
Groetjes, Marijke

Thea zei

Mooi hoor! Was wel een hele klus lijkt me zo. Maar als je eenmaal bezig bent, heb je het ook graag af!!

En nu genieten!!

Groetjes Thea♥

huis tjokvol zei

echt een hele mooie kast geworden,ik vind het een prachtige kleur

Nina Hobbysite zei

Mooie kast in een super mooie kleur.