zondag 28 januari 2018

De troosteloze januari-tuin....


Erg vrolijk word ik niet van de aanblik van onze achtertuin. 
 Het is deze maand maar een kale bedoening, een paar potten met winterviooltjes geven nog een kleine beetje kleur. De tegels zijn hoognodig aan een grondige reinigingsbeurt toe...


Omdat het nieuwe tuinseizoen er gelukkig wel weer aan komt zijn we aan het brainstormen geslagen hier in huis....
Gaan we iets veranderen in onze tuin dit jaar en zo ja, wat dan?
Ik heb altijd veel kleur in de tuin gehad, maar er zit geen eenheid in qua plantenkeuze, er zit niet echt een plan achter.
Dat zou ik wel anders willen. We hadden vorig jaar al besloten en gezellige zitplek in de tuin te willen maken maar ik denk dat we het wat groter aan gaan pakken en dat we ook de indeling van het tuingedeelte aan gaan passen.

 

Er zijn ook wel een aantal dingen die ik zeker wil houden en dat is een mooie plek voor de trampoline voor de kinderen, vorig jaar hebben we die niet opgezet in het voorjaar en dat wil ik nu wel weer gaan doen.
Daarnaast natuurlijk m'n fruitbomen, -struiken en m'n aardbeienbakken.
Ik heb wel een beetje in m'n hoofd wat ik leuk vind, maar ik zal de komende tijd wel gebruiken om inspiratie op te doen op het internet.
 Uitgangspunt is om spullen te gaan hergebruiken waar mogelijk. Net als andere jaren zal ik ook dit jaar af en toe een tuinblogje tussendoor plaatsen, met hopelijk in de zomer de eerste resultaten van de veranderingen.


Gelukkig is er nu al wel iets om naar uit te kijken, er komen al veel bolletjes boven de grond. Dat is elk jaar weer leuk om te zien. 


2 opmerkingen:

Gerlily zei

Benieuwd wat het gaat worden. Hier zijn ook tuinplannen. De blokhut moet vervangen worden en ik wil ook een nieuwe zitplek maken.

Corrie zei

Volgens mij is een tuin nooit klaar. Heb je het ene geplant dan zie je later weer dat anders mooier zal zijn. En zo blijven we maar schuiven en plannen maken.