zondag 14 januari 2018

Heerlijk dagje vandaag...


Vandaag was echt een lekker rommeldagje...bijna alleen maar de dingen doen waar ik zin in had. Nadat we gisteren al de kledingkast van jongste hadden uitgezocht (want hij groeit zo hard) waren vandaag de speelgoedkasten op zijn kamer aan de beurt. Alles is weer mooi gesorteerd, heel fijn.
Hij hielp zelf ijverig mee dus het was ook nog eens heel gezellig om te doen.

Ook had ik zin om te bakken, eenvoudige muffins, die altijd in de smaak vallen, en voor mezelf nog wat koolhydraatarme baksels. Hieronder een voor mij nieuw recept, de bloemkoolbites. Die waren echt zo lekker en werden ook door de niet-koolhydraatbeperkt-etende personen hier in huis goed gelukt bevonden. De schaal was erg snel leeg, volgende keer een dubbele hoeveelheid maken :-)


En dan ook nog kaascrackers, die maak ik wel vaker, deze keer met sesam en met pompoenpitten.


Beide recepten komen uit het boek Oahn's kitchen (het groene boek, er zijn er meerdere).

Ik heb zelfs ook nog achter de naaimachine gezeten, gisteren heb ik een paar kledingstukken geknipt en vandaag ben ik begonnen met het in elkaar zetten daarvan.
Ik merk hoe leuk ik dat toch eigenlijk vind om te doen.
Had er echt weer plezier in om stofjes uit de kast bij elkaar te zoeken voor dit project.
Wat ik aan het maken ben is bestemd voor Oliver. Het betreffende patroon uit de Ottobre heb ik al vaker gemaakt, ook voor de oudste twee. Ik had nog een paar maten uitgetekend liggen maar de maat die hij nodig heeft, 146, zat er niet bij dus die moest ik nog even overtrekken. Dat was ook een eeuwigheid geleden dat ik een patroon had overgetrokken. In heel 2017 niet in elk geval.
Ik had echt het gevoel dat ik er weer helemaal in moest komen, heel raar. Ik heb toch jaren gehad dat ik zoveel kleding maakte, het ene project was nog niet af of het volgende lag al weer geknipt klaar. Ik hoop die flow, weliswaar in mindere mate, wel weer een beetje terug te krijgen.
Maar dit voelt goed....het naaiwerk zelf, op zich vrij simpel, vordert zo snel dat ik alvast weer op zoek ga naar een volgend patroon.

Zoals ik al schreef, Oliver groeit zo snel, echt onvoorstelbaar. Maat 146 van Ottobre voor een kind van 7 jaar, misschien dat voor sommige patronen 140 ook nog net kan, maar dit is zo'n kledingstuk die best een beetje op de groei gemaakt mag worden.
Nu heb ik in de winteropruiming goed voor hem kunnen inkopen, o.a. broeken, shirts. Maar er is zeker nog ruimte over in z'n kast dus inspiratie genoeg om voor hem aan de slag te gaan.
De nieuwe lente kinder Ottobre bood weinig nieuwe patronen in deze maat. Ik heb 'm dan ook niet gekocht en ga maar eens een stapeltje oudere boekjes doornemen. Qua matenrange valt hij nu ook goed bij Knippie. In de 134-170 categorie staan altijd wel redelijk wat patronen dus daar zal ik nog eens goed naar kijken.

Maar goed, ik kan terugkijken op een geslaagd weekend en dochterlief en ik gaan zometeen nog even televisie kijken (Paleis voor een prikkie, lijkt ons erg leuk)

4 opmerkingen:

Gerlily zei

Dat ziet er allemaal lekker uit. Nu wel benieuwd wat je aan bet maken bent. Hopelijk heb je de smaak weer te pakken.

Vlijtige Lies zei

Wat gezellig om zo met elkaar te rommelen. En nog lekker wat gebakken.En wat betreft dat naaien, dat heb je af en toe gewoon. De ene periode naai je aan één stuk door. En de andere keer komt er niets uit je handen. Uitverkoopjes zijn af en toe ook gewoon leuk hoor. Het blijft hobby. Groet

Nina Hobbysite zei

Klinkt als een heerlijke dag. Bakken en kleding maken. Ik vind verbazingwekkend ineens is een maat kleding te klein.

corina zei

Ziet er allemaal erg lekker uit en altijd fijn zo'n rommel weekend.
Heel herkenbaar dat achter de naaimachine zitten zo fijn kan zijn.
Ja kleintjes worden snel groot hoor.

Corina