woensdag 27 juni 2018

WIP wednesday juni


Ik ben dit jaar maar eens op tijd begonnen aan een lekker dik vest, een Bernadette vest om precies te zijn. Streven is om het af te hebben voor het najaar begint. Op zich schiet het wel lekker op met naalden nummer 10 en een dubbele draad Royal. Vaak zie je ook wel een een meegebreid draadje mohair maar daar heb ik niet voor gekozen.
Het patroon stond in een editie van Simply breien van eerder dit jaar.


Ik ben er wel een aantal keren voor naar de winkel gegaan voor ik deze kleur te pakken had. De verkoopster raadde me aan voor de zekerheid nog een paar bollen extra te kopen want volgens haar legde ze deze kleur in de winkel en was het een uur later steeds weer weg. Dat advies heb ik maar opgevolgd, mooie stok achter de deur ook om door te breien want je hebt een jaar de tijd om het teveel aan bollen terug te brengen.

Ik twijfelde altijd over deze kleur, staat het me wel? Maar sinds ik een gekocht kledingstuk in deze kleur heb ben ik om. Ik krijg er veel complimenten over als ik het draag dus blijkbaar was mijn twijfel ongegrond.
Bovendien combineert het leuk met zwart, wit, denim en bruintinten. Kleuren die zeker voorkomen in mijn kledingkast. 

Tot zover WIP wednesday voor deze maand....

7 opmerkingen:

Nina Hobbysite zei

O leuk zeg. Heel veel plezier. Heb nog nooit een kledingstuk gebreid. Het grappig is ik heb juist is de naaimachine gepakt. Dat doe ik veel te weinig. Je zou het bij ons andersom verwachten toch? Veel breiplezier!

Nina Hobbysite zei

Qua sok patroon zou ik aanraden om van the unapologetic knitter de my favorite vanilla socks te gebruiken. En op youtube legt simply in stitches in een tutorial van een paar delen stap voor stap uit hoe het moet. http://unapologeticknitter.com/free-patterns hier de my favorite vanilla socks. Heel veel succes en plezier het is zo leuk.

Anne zei

Leuk zeg! is het een makkelijk patroon? voor beginnende breiers?
hoeveel bollen heb je nodig voor een maat 40 denk je?
Gr. Anne

Mariette zei

Fijn! Dankjewel, ik ga eens kijken. Leuk voor de zomervakantie

Corrie zei

Die kleur is zeker heel populair. En wat is breien ook heerlijk ontspannend.
Ben zelf ook weer aan het breien geslagen.

Mariette zei

Hallo Anne, ja dit is een vrij eenvoudig patroon. Online zijn er ook wel patronen te vinden bijvoorbeeld hier: https://breienenhaken.blogspot.com/2015/04/bernadette.html?m=1
Lastig te zeggen over die bollen, ik brei voor een grotere maat. Maar als je uitgaat van het Zeeman Julia garen, daarvan wordt vaak 4 a 5 bollen geadviseerd. Ik ben van 5 uitgegaan en toen heb ik voor het royal garen dubbel gekocht omdat ik met 2 draden brei. 10 bollen dus wat er 12 werden op aanraden van verkoopster. Teveel kan weer terug! Succes groetjes Mariette

Anne zei

Bedankt! ga ook eens kijken.. Gr. Anne