donderdag 8 juli 2010

Herfstige lapjes........

Deze stoffen arriveerden gisteren. Heerlijke tricootjes alvast voor de herfst. Afgelopen maandagmiddag heb ik m'n lapjeskast opgeruimd en gekeken wat ik nodig had om te kunnen maken wat ik in mijn hoofd heb. Dat waren vooral effen basics en wat streepjes. Het is altijd een beetje een gok met het bestellen van stoffen via internet of de kleuren echt zo zijn als je verwacht, maar dit heeft heel goed uitgepakt. Het lijkt misschien wat somber, maar ze combineren erg leuk met de kleurtjes en dessins die ik al in de kast had liggen. De komende dagen zal ik wel niet veel achter de naaimachine zitten vanwege de hitte die voorspeld is maar daarna ga ik eens kijken wat ik precies ga maken, daarvoor wil ik nog even de nieuwste Ottobre afwachten, die zal wel snel verschijnen :-)

Trouwens, in mijn planning stond al een tijdje dat ik twee boxkleden wilde maken. Ondertussen had ik ook al twee leuke kleden gekocht, maar ik had al wel stofjes en vulmateriaal in huis voor de boxkleden, dus het bleef in mijn gedachten. Tot gisteravond..............mijn vulmateriaal bestond nl. uit 2 hele dunne dekbedden van Ikea. Jullie kennen ze vast wel, die hele goedkope en eigenlijk te dun voor normaal gebruik. Het plan was om elk dekbed dubbel te stikken en dan heb je precies de goede dikte voor een boxkleed.
Maar ze zijn dus ingepikt ;-)))))) Jack en Sara vonden hun normale dekbedden veel te warm, terecht overigens, en deze bevielen na een nachtje proberen zo goed dat ik ze voorlopig maar laat liggen. Exit plan boxkleed dus........althans voorlopig. Wanneer de zomer voorbij is pik ik ze weer in en denk ik dat het alsnog boxkleden worden :-)

3 opmerkingen:

Doekedoeke zei

Oh heerlijk!! Waar ben jij zo goed geslaagd?
Lieve groet, Chantal

Mariette zei

Hoi Chantal,

De Lapjesschuur had precies wat ik zocht! :-)

Groetjes, Mariëtte

Sabine zei

Dat lijken me inderdaad lapjes die heel leuk te combineren zijn! Veel succes ermee!

groetjes,