woensdag 27 oktober 2010

Stapeltjes......

.......op de eettafel. Zoals ik eerder al schreef gebruik ik de herfstvakantie om alvast zoveel mogelijk voorbereidend werk te doen voor de projectjes die ik de komende weken wil doen. Er liggen diverse stapeltjes op tafel en zodra ik een "pakketje" compleet heb, stof geknipt, borduurtjes gemaakt indien nodig, verdwijnt deze in een doorzichtige plastic zak (zo'n hersluitbare, reuze handig, ik gebruik ze al jaren hiervoor) en dan mag deze alvast naar zolder naast de naaimachine. Ik probeer zoveel mogelijk de fournituren er al bij te zoeken, voor zover ik ze in huis heb tenminste, wat ik niet heb schrijf ik op een lijstje, zodat ik die in een keer aan kan schaffen. Zo werkt het voor mij prettig. Wat ik in de afgelopen maanden heb gemaakt heb ik project voor project aangepakt maar nu wil ik de vaart er weer even achter zetten, vandaar maar weer even zo. Stok achter de deur etc......;-) De goed oplettende blog-lezer ziet de babyfoon op de foto, dat omdat ik vooral tijdens de slaapjes van Oliver even wat me-time inlas en lekker aan de slag ga. Het gaat dus met vlagen maar al met al heb ik toch al een aantal pakketjes klaar liggen. Mag ook wel, want deze week lijkt wel voorbij te vliegen......

8 opmerkingen:

Woon - Geluk zei

Dit ziet er inderdaad erg handig uit! Heerlijk he die tijd voor jezelf tijdens de slaapjes. Ik heb een zoontje van 3 maanden en doe ook zoveel mogelijk tijdens zijn slaapjes.
Mag ik vragen hoe jij de borduurtjes die je nu hebt gemaakt straks op het kledingstuk maakt. Bij mij wordt het dan nooit zo mooi als dat ik het rechtstreeks borduur........ Ben benieuwd!
Groetjes Cindy

Mariette zei

Hoi Cindy,

Ik borduur ook wel eens rechtstreeks maar meestal borduur ik eerst op vilt. Ik knip de borduurtjes uit en zet ze met een paar speldjes vast op het patroondeel waar ik het wil hebben (op stevigere stof gebruik ik ook wel een een beetje pritt stift, maar dan alleen in het midden, niet aan de randen, want ik wil het niet aan m'n naaimachinenaald hebben). Vervolgens zet ik het vast met een gewone rechte steek of soms ook wel eens met een festonsteekje op de machine. Ik krijg het er meestal wel mooi strak op, op deze manier. Hier is een voorbeeldje: http://mariettemaakthetzelf.blogspot.com/2010/08/weer-een-setje-in-de-kast.html
Als ik voldoende stof heb wil ik ook wel eens rechtstreeks borduren, zodat ik eventueel een nieuw pandje kan knippen mocht het nodig zijn. Daar ben ik nl. al wel eens flink de mist mee in gegaan ;-) Maar soms is rechtstreeks borduren wel mooier vind ik, ligt een beetje aan de stof en patroon.

Woon - Geluk zei

Bedankt voor de tip! Het ziet er inderdaad wel erg mooi uit in het voorbeeld! Gebruik je gewoon vilt of speciaal vilt? Ik heb nl wel eens gehoord dat gewoon vilt niet in de wasmachine mag.....
Ik ga het dan toch ook maar eens op jouw manier proberen!
Dank je wel!
Groetjes Cindy

RoosMarijn zei

Wat een goed idee om het zo te doen Mariette. Ik stapel de stapeltjes altijd op en daar slingeren dan een heleboel misschien te gebruiken fournituren omheen. Waar koop je de grote hersluitbare zakken? Ik ken ze alleen in 'diepvriesformaat'. Ik las ook tijd voor mezelf in als de oudsten op school zijn en Roos slaapt, heerlijk! :)

Mariette zei

@Cindy: ik borduur op gewoon vilt, ik was het ook gewoon in de machine. De randjes gaan een klein beetje pillen maar ik vind dat juist wel iets hebben ;-) De kleur blijft wel altijd perfect. Het speciale vilt heb ik nog nooit geprobeerd, ik doe het al jaren zo en het bevalt mij goed. Ik heb altijd een voorraad van allerlei kleurtjes in huis ;-)

@Roosmarijn: die zakken heb ik verzameld toen ik jaren geleden nog veel aan scrappen deed. M'n scrappapier werd er altijd in verpakt :-) Maar ik heb wel eens gelezen dat ze via internet verkrijgbaar moeten zijn, maar dan wel in grotere hoeveelheden.

Mirella zei

wat heerlijk die stapels zeg !! ziet er leuk uit, ik ben benieuwd hoe het wordt.

Marlie zei

hoi Mariette,

bedankt voor je reactie op mijn blog! het maakt de keuze alleen niet makkelijker, helaas. er zijn zoveel verschillende meningen!
ben wel benieuwd hoe het borduren me bevalt, het lijkt me erg leuk. goede tip trouwens van die zakjes. bij mij moet ook alles tussen de slaapjes door. echt lekker doorwerken is er nog niet bij hier.
met het volgen heb ik vandaag en gisteren ook problemen gehad, de ene keer lukte het wel, de andere keer niet. zal inderdaad wel aan het systeem liggen!

groetjes Marlie

Lize zei

Wat een handige manier om je projectjes voor te bereiden, nu werk ik vaak project voor project maar dit gaat vlgs mij nog sneller?