dinsdag 24 juli 2012

40 jaar en het resultaat van de zeepkettingenTja, en dan ben ik opeens 40..... ;-) Het lijkt wel of de tijd steeds sneller gaat........bedankt voor de felicitaties!
Ik heb allerlei leuke kadootjes gekregen, bloemen, geurolie, chocola, een kookwekker in de vorm van een cupcake en twee geweldige boeken: Aapjes haken van Christel Krukkert en Tolle Taschen selbst genäht van Miriam Dornemann. Ik ben er erg blij mee en ga straks eens rustig in de boeken kijken.

En dan had ik jullie nog de foto van de zeepkettingen beloofd, bij deze dus.
Aangezien de zomervakantie hier net begonnen is, ben ik van plan wel wat vaker met Sara te gaan knutselen. Als Oliver ook gezellig bij ons aan tafel zit kom ik snel uit op dingen als verven en kleien, dat vinden ze samen leuk om te doen. Maar ik wil ook wat momentjes inplannen voor Sara alleen, als Oliver z'n middagslaapje doet. Wie kan mij helpen aan leuke ideeën? 
Ik heb al wat plannetjes: samen bakken doen we al regelmatig maar is altijd geslaagd, stenen verven en samen een knuffel maken op de naaimachine. Met papier knutselen, b.v. kaarten maken, doet ze al heel vaak zelf.
Ben benieuwd of iemand van jullie nog andere tips heeft voor een 8-jarige...........:-)

15 opmerkingen:

Zaanse Zolder zei

Zoweeeeeeeeeeeee 40 jaar ! Van harte ! Je voelt er niks van hè... ik ben al 5 jaar verder haha!
Je zeepkettingen zijn prachtig, lijkt me heel erg leuk om te maken.
Je bent verwend hoor !
Iets leuks voor een 8 jarige, ik ga even nadenken voor je ;-)
x Syl

Zaanse Zolder zei

aankleedpopjes uitprinten (je vindt er veel op pinterest, o.a. bij mij), op karton plakken, uitknippen en spelen maar (ook voor mama leuk) ; hartjes slingers maken van (kranten)papier; een bordje beschilderen; iets maken met vilt (Action); krans maken van styropur en ijsparapluutjes; een mobiel maken.... en ik denk weer verder...

Mariette zei

O, geweldig Syl, wat een leuke ideeën zitten daarbij, die van de aankleedpopjes komt met stip bovenaan. Thanks!

yvonnecreatief zei

Gefeliciteerd met je 40e, nog lekker jong!! Hihi, ik ben al weer 7 jaar verder en de tijd vliegt inderdaad steeds harder!
Wat dacht je van punniken en dan iets leuks er van maken, een tasje, een knuffeltje of iets leuks voor in het haar. En haken is misschien ook al wel erg leuk! Lekker dikke wol, grote haaknaald ...

Yvonne van yvonnecreatief.blogspot.com

Esrosa zei

(nogmaals) van harte met je verjaardag! Tjonge, 40: voelt dat anders? :-)
Nog een ideetje (hoewel je dat misschien eerder in de herfst/winter doet): van kaarsresten nieuwe kaarsen maken. Heel leuk (met melkpak en lont kom je al een heel eind) en niet moeilijk, even googlen en je hebt zo de werkwijze te pakken!
Veel plezier en fijne vakantiedagen! Grtz, Esrosa

Marleen zei

Hoi Mariëtte,
Gefeliciteerd met je 40ste verjaardag. Hier nog een paar ideetjes.
Van een leeg blikje (bijv. knakworstjes) kun je een pennenzetter maken. Van een glazen pot, stickertjes en glasverf en een waxinelichtje een sfeerlichtje.
groetjes, Marleen

Anne zei

Gefeliciteerd!

Mama Deborah zei

gefeliciteerd, mooie kettingen hebben jullie gemaakt.

gerlily zei

Leuke boeken heb je gekregen. Het apenboek is geweldig. Het leven gaat steeds sneller naarmate je ouder wordt, lijkt het wel.

Dreamstuff zei

Gefeliciteerd!

Collie-Collie.com zei

Van harte gefelicteerd met je verjaardag!!!

Barbies spelen, doe ik momenteel elke dag, hahaha. Bridget heeft de smaak te pakken. Een Bratzpop heeft zo'n lus met stokje waarmee je unieke "wormel-knotjes" kan maken, ook in je eigen haar... Is héél leuk om te doen, hahaha.

Groetjes, Collie

Lize zei

Als nog van harte gefeliciteerd.

Wat bij mijn meiden een succes is:
Sleutelhanger maken van vilt. Ik tekende dan alle onderdelen van een uiltje op vilt dochterlief knipt ze uit en plakt ze goed op elkaar. Naait ze om met de festonsteek en even opvullen. (volgens mij staat er op mijn blog ergens een voorbeeld).
En met leuke kralen een ketting of tashanger maken. (op mijn blog staat een linkje naar de site van een vriendin, ze heeft kralen en is niet duur.)
Van een schoenendoos een poppenhuis(of caravan) maken waar ze dan met de playmobiel weer mee kunnen spelen Dat werkt hier ook goed.
(Onze oudste is 7 en die redt zich vrij goed met deze dingen)

Mariette zei

Bedankt allemaal! Er zitten echt superleuke ideeën bij waar ik nog niet aan gedacht had. Ik laat nog wel weten wat we uiteindelijk gedaan hebben :-)

noofs zei

Het is inmiddels al even geleden maar toch nog gefeliciteerd met je verjaardag! Mooie kado's kreeg je. Je zeepkettingen zijn leuk geworden :-)

1968deWinkel zei

Jeetje nog gefeliciteerd! leuke jurk heb je gemaakt, je bent lekker bezig! groetjes Paula