maandag 2 juli 2012

Sancho uitdaging: Roos ballonjas 5006A (5 van 7-14)Gisteren was de laatste dag van de 14 dagen waarin ik 7 kledingstukken wilde maken......."wilde" maken want plannen lopen in het echt toch altijd weer anders en het uiteindelijke resultaat is 5 kledingstukken. In ieder geval 1 stuk meer dan vorig jaar, toen kwam ik tot 4 stuks ;-)
Zoals wel vaker met een jas zat het venijn in de staart.......juist die laatste klusjes, waarvan je denkt: "dat doe ik wel even" die kosten zoveel tijd. Doorstikken, knoopsgaten maken, knopen aanzetten........allemaal niet moelijk om te doen, maar wel tijdrovend. De eerste jas van de twee die ik op mijn lijstje had staan is tenminste af. Er blijft nog een jas voor Oliver te maken en een bermuda voor Jack. De bermuda ligt inmiddels geknipt dus ik hoop er snel aan te kunnen beginnen.

Over de jas: het is het geweldige patroon Roos 5006A. Ik had 'm al een tijd in huis maar nog nooit wat mee gedaan. Ik had de jas al zo vaak voorbij zien komen op verschillende blogs en Sancho en ook irl al een paar keer gezien. Toen Adriana van Pitalita deze door haar gemaakte jas aan mij liet zien wist ik zeker dat ik 'm ook wilde maken, zo kleurig en gemaakt van de perfecte jassenstof. Die zou Sara vast mooi staan.......... Normaal gesproken ben ik niet zo van het exact namaken van door anderen gemaakte kledingstukken maar deze combi van patroon en stof was gewoon perfect. En toen stond Adriana voor de deur met de stof om deze jas te maken.......echt super! Dus met dank aan Adriana heeft Sara nu ook zo'n mooie ballonjas :-)
Ik heb de jas gemaakt in maat 140 en gevoerd met katoen, het onderste lapje van dit stapeltje.

9 opmerkingen:

Adriana zei

He super, hij blijft leuk he.
Blij dat hij af is zeker.

Grt Adriana

Mama Deborah zei

Ik snap dat je hem zo wou hebben. Wat een mooie vrolijke stof. Ik moet bekennen dat ik bij iemand ook een stofje heb gezien met een patroon en dat ik eigenlijk precies zo wil hebben. Patroon en stof heb ik nu, maar durf het niet te vragen of ik het mag namaken. Ben dus aan bedenken wat ik met stof ga doen. Wat lief ook dat Adriana zelfs de stof is komen brengen en zelfs als eerste reageert op je blog.

Anoniem zei

Hij is super geworden! De andere twee kledingstukken komen er vast ook nog wel. Succes.

ivoorwit.blogspot.com zei

Wat een leuke jas. En zo gezellig om van die leuke kleren voor je kinderen te maken.
Ik vind vijf kledingstukken een respectabel aantal hoor. Hulde!
Fijne dag nog, groetjes,

Aline zei

Mooi is de jas geworden, staat idd heel mooi! En bij zo'n uitdaging moet je eigenlijk geen jas doen, dat vréét tijd ;) Maar 5 in 14 is toch ook super!

Wilja zei

Leuke jas joh, staat je dochter erg mooi. Ik heb mijn record ook verbeteterd. Vorig jaar 2 en nu ben ik bij 5,5 blijven steken ;)

groetjes Wilja

By Ieke zei

Wow!

frunnik zei

Prachtige jas dat is het vele werk zeer waard geweest!

Cindy zei

Wouw! Geweldige jas! En knap hoor met 3 kids om je heen in zo een tempo naaien :)
Groetjes Cindy