zondag 14 oktober 2012

Leesvoer voor het weekend


Vrijdagmiddag viel de nieuwe Knip op de mat, ik vind 'm sinds maanden weer eens echt de moeite waard. De laatste Knips gingen eigenlijk rechtstreeks in de opbergbak "Knip 2012" en zijn daar tot nu toe niet meer uit geweest. Af en toe pak ik er eens zo'n jaargang bij van een paar jaar terug en dan zie ik toch weer dingen die me in eerste instantie niet waren opgevallen. Maar deze Knip blijft nog even op het stapeltje bij de naaimachine liggen en ik zal 'm komende week nog regelmatig inkijken en misschien zelfs een lijstje maken voor stofbenodigdheden, want wie weet kom ik binnenkort nog op een stoffenbeurs-of spektakel en dan weet ik wat ik nodig heb. Welke patronen ik nou zo leuk vind?? Hier komen ze: jurk nr.1, jurk nr. 36, jasje 34 en rok 31.

Alsof dat nog niet genoeg was voor het weekend kocht ik gisteren de Filati pocket Kids & Teens. Ik had deze hier in het dorp gezien in de winkel, gedacht dat ik wel genoeg breipatronen had en vervolgens laten liggen in de winkel, maar later natuurlijk......spijt ;-) Jullie raden het natuurlijk al, toen ik terug ging bleek het boekje overal compleet uitverkocht. Gistermiddag was ik toch met Jack en Sara naar Dronten gereden omdat ik wat andere dingen nodig had en daar hadden ze 'm gelukkig nog wel. Er staan zulke gave dingen in, echt een aanrader! Ik zag daarbij de eerste Nederlandse Mollie Makes liggen en die heb ik ook meegenomen. Ik las altijd al veel over de Engelse versie op diverse blogs en het leek me wel de moeite waard om eens te kopen. Kan er nog niets over zeggen, daarvoor heb ik 'm niet goed genoeg bekeken. Hopelijk vanmiddag, kopje thee erbij, het weer is er helemaal naar om het in huis gezellig te maken ;-))
Fijne zondag!!!!

Edit: ik heb vanmiddag maar eens m'n bloglijst aangepast. Er zijn een aantal -voor mij soms nieuwe- blogs die ik leuk vind om te bekijken en die ik graag in de lijst opneem: o.a. KidzCreaties, Blij dat ik brei, @Yane, Dreamstuff, Jeanine's hobby, Iedere dag een draadje en Helene's Handwerkhuis. Veel plezier met doorlinken en lezen :-)

8 opmerkingen:

Katja (@Yane) zei

Goed te weten dat de nieuwe Knip er veelbelovend uitziet. Ik heb deze de laatste niet meer gekocht....

1968deWinkel zei

Veel leesplezier en de nederlandse mollie makes klint erg goed... die ga ik zeker kopen. fijne zondag en lieve groet Paula

Marianne zei

veel plezier met al het leuks :-)
Ik lees de Knip altijd op naailes :-)

Groetjes,Marianne

P.S. Ik woon in Dronten....grappig dat je hier kwam om het blad te kopen !

Marguerite zei

Ik heb gisteren de Nederlandse Molly ook ingekeken en hij had een groot hebbe hebbe gehalte. Heb de laatste tijd veelste veel gekocht dus ik heb hem niet meegenomen. De Knip vond ik de laatste tijd ook niks meer aan, zal hem nu toch maar inkijken je bent zo enthousiast.
Groetjes Marguerite

het lieveheersbeestje zei

Hoi, wat leuk dat je mij weer eens bezocht hebt! Ik hoop wat meer te gaan bloggen hoor, echt! Ik heb dat breiboekje ook gekocht. Maar er nog niets uit gemaakt, want ik heb natuurlijk nog een lange lijst met projecten...je kent dat vast wel! Ik zit er over te denken om ook eens wat rokken te gaan maken, misschien toch even de Knip bekijken...
Mijn moeder had laatst de Molie makes in het engels gekocht. Ik vond het een prachtig blad, maar kon er niet zo veel mee eigenlijk. Wel mooi om te bekijken! Maar eerrruuuggg prijzig... Hopenlijk is de nederlandse versie wat betaalbaarder.

Groetjes!

Plusje zei

Oh heerlijk, van die tijdschriften die ik altijd laat liggen omdat als ik er eenmaal één gekocht heb ik de volgende nummers ook wil ;)

Veel leesplezier!

Gera zei

Die Mollie Makes is erg leuk. Die heb ik ook al gekocht.

KidzCreaties zei

En heb je ze al uit? Als je eenmaal van die tijdschriften gaat kopen, wil je natuurlijk steeds meer. Ik heb ook nog veel liggen, en moet nog veel maken. Maar ondertussen kijk en koop ik weer gewoon nieuwe tijdschriften erbij. Ze zijn ook zo leuk! Erg verslavend toch.
Ik heb nog nooit iets voor een volwassene gemaakt, heb er wel een tijdschrift van.
Nog erg bedankt voor het noemen van mijn blog.
Groetjes Kamala