zondag 21 oktober 2012

Stoffenspektakel Leeuwarden


Vandaag reden we in noordelijke richting, op naar het stoffenspektakel in Leeuwarden. Met als resultaat deze goed gevulde tasjes. Ik heb al heel wat stoffenspektakels en -beurzen bezocht maar heb het nog nooit zo druk gezien. Er waren soms lange wachttijden bij de kramen, maar het was de moeite waard. Ik heb vandaag alleen stoffen gekocht, geen fournituren of patronen. Ik vond het aanbod super, er was stof in alle prijsklassen te koop. Van heel duur tot heel goedkoop, ik heb me prima vermaakt bij de 1,75 en 2 euro kramen ;-) Het duurste wat ik vandaag kocht was de bedrukte fleece met 6 euro per meter. Ik had niet veel op mijn lijstje staan, ik zocht een leuk stofje voor een rokje voor Sara passend bij een gekocht vestje en stof voor een lekker warm buitenspeeljasje voor Oliver....


...........voor dit doel vond ik de vliegtuigenfleece en effen grijze fleece voor de voering. 
Verder nog een groene fleece, voor de voorraad, en een rood met roze paardenfleece voor een vest voor Sara......


..............rechtsonder een wollen stof voor het rokje voor Sara, dus die zoektocht was ook gelukt. Verder nog twee breistoffen (linksboven), tricot met print, zwarte stretch, beige kreukrib en nog een paar ruiten, alles nu nog zonder specifiek doel. Goed geslaagd dus, hier moet ik het de komende maanden mee doen (en met wat er in de kasten ligt, ahum ;-) want de volgende keer dat ik lapjes ga inkopen plan ik in januari, dan wil ik weer eens naar de lapjesmarkt in Utrecht. 

11 opmerkingen:

Marguerite zei

Oh je bent nog erger dan ik met het kopen van lappen stof!!
Ben niet naar het stoffenspectakel geweest beetje zelfbescherming. hahaha...
Groetjes Marguerite

1968deWinkel zei

Gaaf hoor...gelukkig heb ik nog liggen. Je bent goed geslaagd.

julia zei

kunnen we niet samen naar de lapjesmarkt in Utrecht gaan

By Ieke zei

Je hebt prachtige lappen bij elkaar gezocht! Groot gelijk dat je het bij de 'goedkope kramen' houdt, waarom zou je duurder doen...

Zaanse Zolder zei

oh my, dat zijn veeeeeeeeel lappen, leuk zeg (vooral die fleece)

Marie zei

Ik lelystad is het woensdag zag ik. Is dat anders dan in leeuwarden dan? Marja

Hannie zei

Zo jij hebt je zelf lekker verwend!
Ik ben niet geweest, ik moest werken.
Maar woensdag ga ik naar Lelystad naar de lapjesmarkt, ga je ook?

Groetjes Hannie

KidzCreaties zei

Zo leuke buit. Goed geslaagd. Ja dan ga je voor een beetje op pad, en komt met ene berg thuis. Het is ook allemaal zo leuk.
Groetjes Kamala

Mariette zei

@Marie: het zijn twee verschillende organisaties, stoffenbeurs en stoffenspektakel. Mijn voorkeur gaat uit naar het spektakel omdat het aanbod groter en uitgebreider is (vind ik, kan een ander wel anders over denken ;-) Maar ook op de stoffenbeurs zijn leuke koopjes te halen.

@Hannie: Nee, die sla ik maar over ;-) Ik weet anders echt niet meer waar ik alles moet opbergen ;-)))) Veel plezier morgen!

@Julia: Lijkt me op zich leuk, ik zie wel vaker op blogs dat er afspraken worden gemaakt tussen bloggers op een bepaalde markt of beurs. Probleem is alleen dat ik moeilijk een zaterdag kan plannen omdat mijn man dan vaak moet werken, ik moet het altijd van het laatste moment af laten hangen of ik kan gaan of niet en dat vind ik dan een beetje vervelend met het oog op afspraken maken, dan kan ik ze misschien niet nakomen, vandaar.....maar wie weet ooit :-)

jaimie zei

Hallo,

Leuke blog, mooie werkjes en prachtige nieuwe stoffen. Begin November is het in België stoffenspektakel, ga er voor de eerste keer naar toe gaan met een vriendin.

Groetjes, Jaimie

julia zei

@Mariette,is altijd goed ik pas me wel aan

ik ben net blij gemaakt met de oude naaibox van ons mam heeft ons pap gemaakt. uit 1958 vol met knopen,garen,spelden enz