woensdag 6 augustus 2014

Pre-blog creaties........2006 en 2007


Hierbij dan het vervolg op dit blogje.
Ik heb altijd graag jassen gemaakt en de bovenste foto was wel een van de leukste modelletjes die ik ooit maakte. Ik weet nog dat ik deze lap ooit eens gekregen heb, het was een stevige denim met streepjes...patroontje was van Roos (nummer 2084). Het broekje zal ik ook wel zelf gemaakt hebben, vast ook een patroontje van Roos. Ik heb in die tijd veel van die patronen gebruikt.


 ...och...en dat dit jasje....ik mag 'm echt niet wegdoen :-) Patroon uit Ottobre, er zat een grote capuchon achterop, ik denk een puntmuts als ik het me goed herinner.....echt zo'n model wat je nu niet meer ziet, maar ze waren wel superschattig....een heerlijk warm jasje van borg.


Hier ook weer een zelfgemaakt broekje want ik herken een Stenzo ribje.....sjaal had ik er ook bijgemaakt.


Beetje wazige foto maar dit is een van de eerste Farbenmix patronen die ik maakte. Jurkje Marieke, compleet met kameel-applicatie. Die kon je toen als complete pakketjes bij Farbenmix bestellen.


Een gekocht spijkerjackje dat ik helemaal volborduurde met zomerse borduurtjes.....ook zo'n exemplaar dat ik nog steeds heb. En nog een zomerjasje, ik denk ook een Stenzo stofje...patroon uit Ottobre....


Tenslotte nog iets anders wat ik maar weinig doe...kruissteek borduren. Ik vind het wel leuk, maar kom er gewoon niet aan toe. Ik heb nog een prachtig pakket van de Flower Fairies liggen....misschien ooit nog eens......dit is een Tatty Teddy geborduurd in 2006 of 2007. Patroontje kwam uit een Engels borduurtijdschrift, ik denk Cross Stitcher of iets dergelijks. Het borduurtje zit ingelijst en elke Kerst mag deze beneden staan :-)

Dat was het weer even...op de een of andere manier mis ik foto's uit 2005. Maar we zijn in dat jaar voorjaar verhuisd en ik denk dat er naast de verbouwing maar weinig tijd overbleef om leuke dingen te maken. Ja....gordijnen heb ik toen veel gemaakt, dat wel. Sara was natuurlijk ook nog een baby in dat jaar, ik zal m'n handen wel vol genoeg gehad hebben denk ik ;-) Voorlopig zijn dit de foto's die ik nog had liggen. Toen oudste klein was heb ik wel hele schattige tuinbroekjes gemaakt, ook veel shirts en broeken. Veelal de jongenspatronen van Roos en dingen uit Knippie en Ottobre.....alleen fotografeerde ik toen nog niet digitaal......en zette ik al helemaal niet alle gemaakte kleding op de foto.....maar als ik iets tegenkom van vroeger zal ik het laten zien. Alleen al leuk om te zien hoe ook kindermode door de jaren heen snel verandert, al blijven sommige patronen tijdloos......nu weer op naar nieuwe dingen.......
Maar nog even voor wie wil: hier zijn nog meer dingen uit 2007 te zien en hier uit 2008 tot ik in september van dat jaar begon met dit blog. 

4 opmerkingen:

Zaanse Zolder zei

Wat was ze daar nog klein, hihi, leuk!

Tinneshobbyworld zei

Heel leuk om eens terug te zien wat je allemaal hebt gemaakt. En dat is niet weinig. Zijn heel mooie modelletjes trouwens.
Nog een fijne dag, Tinne

Marguerite zei

Ohh wat herkenbaar. Ik heb ook heel wat jassen voor mijn meiden gemaakt. En Roos-patronen ik was er verslaafd aan. Heb ze bijna allemaal in klein en grote maten. En wat was ik blij toen ze ook voor baby's patronen maakten. Konden de poppen hetzelfde aan krijgen als de poppenmoeders. Helaas toen geen digitale camera dus alles zit in een album. Zal ook eens in mijn verleden kruipen. Plakte vaak naast de foto ook een klein lapje stof.
En nu nu willen de meiden niks zelfgemaakt meer aan. Soms wel jammer.
Groetjes Marguerite

Omias maaksels zei

Heerlijk nostalgisch !