zondag 31 augustus 2014

Sancho Patroon Evaluatie Augustus


Al eerder schreef ik over wat het laatste zomerse kledingstuk van dit jaar zou worden, maar dat ging toch anders ;-)
Ik had me namelijk opgegeven voor de verloting van de Sancho Patroon Evaluatie. Hierbij is het de bedoeling dat je, samen met nog twee anderen, een bepaald patroon test, foto's maakt van de gemaakte kleding en je bevindingen op een formulier invult. Het zou in augustus gaan om een jongenspatroon, welke wist ik niet, dat was een verrassing. Het patroon krijg je dan thuisgestuurd van Naaipatronen. 

Ik kreeg een patroon van McCall's, M6548 om precies te zijn. Erg leuk want dit zijn patronen die ik anders nooit gebruik. Ik ben de stoffenkast ingedoken en kwam er weer eens achter hoeveel meisjes-stoffen ik in huis heb en hoe weinig jongensstoffen. Maar het is toch gelukt een leuk combi te vinden. De poplin voor de broek was een reststuk van een broek die ik jaren geleden maakte. De giraffentricot komt uit een verrassingspakket van Michas, het linnen streepje heb ik al minstens tien jaar in huis en komt uit een collectie van Roos (prachtig stofje waar ik eigenlijk nooit de schaar in durfde te zetten). De blauw/groen gestreepte tricot nam ik ooit eens over van een mede-Sanchoër.


Ik heb in totaal 4 kledingstukken gemaakt met dit patroon, korte broek model D, tweemaal het shirt en het bloesje. Alles in maat 6, dat komt overeen met maat 116.
Leuk om te doen, met dank aan Sancho en Naaipatronen, want zo'n patroon had ik niet snel zelf gekocht, en gelukkig kon de kleding tijdens het mooie weer van afgelopen woensdag nog gedragen worden (en wie weet wat voor mooie nazomer we nog krijgen?)


Zo....en nu echt aan de slag voor de herfst....de stoffen zijn binnen, afgelopen week heb ik het een en ander ingeslagen, waarover een andere keer meer.....

4 opmerkingen:

Zaanse Zolder zei

Ziet er leuk uit! En gelijk weer wat van je stoffen voorraad verwerkt!

corina zei

Daar zal ie vast blij mee geweest zijn.
Ziet er goed uit en inderdaad als het meezit kan ie ze de komende week nog weer lekker dragen.

Corina

Gera zei

Leuk om de streepjestricot verwerkt te zien. De combi shirt/blouse vind ik erg mooi.

Miss Creatuurtje zei

Wel leuk dat je zo dan eens iets volledig anders maakt. Ik vind het echt heel geslaagd!