vrijdag 29 januari 2016

Eerste update van tweede deken 2016


Januari loopt alweer bijna ten einde, daarom nog snel even een eerste update van de tweede deken die ik dit jaar wil haken. Hier zijn alle bolletjes te zien die ik ervoor wil gaan gebruiken. Ook schreef ik dat ik de Lossen & vasten cal hiervoor misschien wilde gaan volgen, maar dat is 'm toch niet geworden. Ik zag al snel dat het een prachtige deken wordt maar ik vind het patroon niet stoer genoeg voor een jongensdeken, dat kon ik uit de kleine foto's die in de preview te zien waren niet opmaken. Geen probleem, er zijn zoveel andere leuke opties maar ik ben voor de vertrouwde granny stripes gegaan. Haakt lekker weg, ideaal voor bij de tv want weinig telwerk (we hebben sinds kort netflix dus ik kan m'n hart ophalen met al die mooie series ;-)
Ik ga deze keer voor brede strepen, de blauwe baan bestaat uit 8 toeren granny stripes. Iedere keer een bol per baan dus ik kan aardig inschatten wat de totale lengte gaat worden. Eventueel kan ik nog wat andere bollen in een extra kleur toevoegen maar ik ga eerst van alle kleuren een baan haken en dan zie ik dat wel weer. Gebruikte haaknaald is nummer 5 en het aantal steken is om en nabij de 200, weet het exacte aantal even niet.
Garen is Saskia van Wibra. Wil je nog even m'n eerste granny stripe deken bekijken dan kun je hier klikken. 

2 opmerkingen:

Gerlily zei

Mooi je dekens. Ik doe dit keer nergens aan mee. Mijn logcabin breideken is bij mij nu favoriet. Haak ze en fijn weekend.

Thuis bij Corrie zei

Dat gaat leuk worden, juist de eenvoudigste patronen geven vaak het mooiste effect en vooral met meerdere kleuren, dan wordt het niet zo druk.