woensdag 21 september 2016

Deco voor de safari-kamer


 Het was een hele klus de afgelopen zomer, onze interne verhuizing, het huis stond op z'n kop, maar nu is gelukkig het einde wel in zicht.
Drie slaapkamers voor het grootste deel af.....d.w.z. al het grote werk en het inruimen, er blijven alleen nog wat kleinere klusjes liggen....kussens maken, overtrek maken voor zitzak en wanddeco...en dat zijn eigenlijk de aardige dingen om te doen vind ik zelf...
Zelfs met onze eigen slaapkamer is al een goed begin gemaakt, al wilden we daar eigenlijk pas later in de herfst aan beginnen (vanwege klusmoe, maar goed, toch maar doorgezet)....de wanden zijn geverfd en behangen. In neutrale kleuren dus qua deco kan ik nog alle kanten op en daar moet ik ook nog even op broeden. In ieder geval ga ik voor die kamer wel de gordijnen zelf maken waarover een andere keer ongetwijfeld meer.De kamer van jongste was de enige met een duidelijk thema, nl. safari....het moest volgens hem absoluut iets met dieren worden en we kwamen hier op uit.
Ik hou wel van thema's voor kinderslaapkamers...lang geleden hebben we al eens slaapkamers gedecoreerd in een nautisch thema, een piratenthema en een strandthema...
Er is wel een valkuil vind ik en dat is dat je snel de kinderachtige kant op gaat, we willen wel dat de kamer een paar jaar mee kan....dat in gedachten houdend kwamen we voor onze 6-jarige uit op stoer bruin en oranje behang, de donkergroene gordijnen uit deze blogpost en daarbij voor het overgrote deel witte meubels om het niet te donker te laten worden.


Als begin van de wanddeco beplakte ik 3 canvassen van 30 x 30 cm met zwarte en goudkleurige vinyl, ik heb de canvassen wel eerst voorzien van een laagje vernis.
Deze patronen heb ik via internet gevonden, alleen de grote strepen komen uit de silhouette store.

De plastic beestjes zijn van Euroland

Klein klusje....niet heel veel werk maar het effect is grappig

Dan tenslotte een nog makkelijker klusje, maar dat moest ook wel want echt last-minute...(mam, morgenavond is er een feestje etc....;-)
De wens was "iets lekkers" en dan vind ik het wel zo leuk om dat lekkers leuk te verpakken, metalen emmertje van ikea had ik nog in huis, snel beplakt met naam en ingepakt in folie. Ik heb me wel voorgenomen om binnenkort even een beperkt voorraadje aan te leggen van potjes/bakjes/dienblaadjes/glaasjes....zo kun je snel een persoonlijk kadootje tevoorschijn toveren als het moet. Dat zijn net dingetjes die ik hier in het dorp niet of nauwelijks kan kopen dus dan is het wel zo fijn wat in huis te hebben.


Tot snel....ik heb nog geen idee waar m'n volgende blogje over zal gaan, er borrelt vanalles...ben bezig met haken, doe weer wat meer in de tuin, de klusjes die ik net beschreef en dan komt ook het stoffenspektakel eraan waar ik toch misschien wel naartoe wil (voorjaar heb ik overgeslagen)....

****er is trouwens nog steeds tijd om mee te doen aan m'n give-away dus als je nog een kansje wilt wagen......****

6 opmerkingen:

Gerlily zei

Ziet er alvast heel leuk uit. Snap het helemaal dat het snel kinderachtig wordt. Altijd lastig. Amy heeft ook voortijdig nieuw behang e.d. gehad, omdat het laatste toch te kinderachtig was in vwo 3. Hier moet onze slaapkamer ook nog, maar ook even klusmoe.

Wilma zei

Leuk zeg, safari! Kijk ook wel watze willen, want het kan zo omslaan en kun je weer aan de gang. Hier kennen we geen behang (is er el, maar niet veel), maar worden muren geverfd.
Het kadootje is ook leuk zeg. Hoe doe je dat met die naam? stickers of zelf gemaakt wss?!
Groet,
Wilma

Handmade by Dianez zei

Ziet er superleuk uit allemaal! Altijd handig om wat dingetjes in voorraad te hebben voor een snel cadeautje!

Mariette zei

Hoi Wilma, de stickers maak ik allemaal met behulp van de silhouette cameo. Ben ik wel heel benieuwd waar je woont? ;-) ik vind juist geverfde muren altijd erg mooi. Dank je voor de complimenten!

Vlijtige Lies zei

Wat een geduld heb je... maar het ziet er mooi uit zeg. En het snelklaar cadeautje is ook weer goed gelukt! Op naar een volgende post. Groet

Wilma zei

hoi Mariette.

ij onen in het Canadase Alberta, niet ver van de grens met de States!
Groet, Wilma