zondag 4 september 2016

September update

En dan zit de eerste drukke schoolweek er alweer op, er waren weer wat mijlpalen, oudste gaat z'n eindexamenjaar in, tweede kind gaat nu naar de middelbare school en alleen jongste zit nu nog op de basisschool en gaat alweer naar groep 3. De tijd vliegt.......
Mooi moment om wat orde op zaken te stellen, de eerste week stond vooral in het teken van dingetjes regelen. Er zijn altijd weer die onverwachte spulletjes die toch nog nodig zijn voor school, telefoontjes hier en daar....jullie kennen het wel.
Qua interne verhuizing slaapt iedereen nu op zijn of haar nieuwe plek. Het grote werk is gedaan maar er blijven nog heel wat kleine klusjes liggen dus daar gaat aan gewerkt worden de komende weken.
Aan de tuin besteed ik alleen de hoognodige aandacht, maar eigenlijk is dat te weinig, we kunnen nog steeds elke dag een handjevol bramen plukken en alhoewel het qua appels niks is dit jaar hebben we wel veel peren in de tuin.
Tijdens mijn boodschappenrondjes heb ik mezelf getrakteerd op 2 soorten acryl/wol voor omslagdoeken voor mezelf. En ja, er zit ook echt een percentage wol in, lekker warm dus voor de komende seizoenen.
De herfst komt eraan en dat vind ik heerlijk, mooiste tijd van het jaar wat mij betreft. Ik heb echt zin om weer wat meer achter de naaimachine te zitten en dan wil ik graag weer eens wat kleding voor mezelf maken. Ik was getipt voor een proefabonnement op LMV waarvan ik de eerste vorige week ontving. Ik ken het blad al wel, maar is toch leuk om het op regelmatige basis in de bus te krijgen.
Ook voor het koken was ik op zoek naar wat nieuwe recepten om op het menu te zetten, het boek van Lekker & Simpel leek me wel wat....en inderdaad, ik ben er erg blij mee. Deze week eens wat proberen....van het blog had ik al eens wat recepten gemaakt en dat was steeds een succes.
Tot zover mijn snel op m'n telefoon getikte update en binnenkort meer!

3 opmerkingen:

Vlijtige Lies zei

Jij komt de herfst wel door. Met je wolletjes en je recepten en je plannen.Ik ben zeer benieuwd naar je bevindingen van de Victor La Maison...En naaien, laat maar zien. Een beetje inspiratie kan ik wel gebruiken!

marmarel zei

Leuk om je update te lezen. Het gaat inderdaad zo hard, de tijd! Geniet nog maar even van de basisschooltijd van je jongste. Voor je het weet is ook dat voorbij.
Een fijn blad is het: LVM. Ik heb nog een korte broek geknipt liggen voor mijn jongste dochter. Dat zal wel weer voor het volgend seizoen worden...
Groetjes, Marijke

Gerlily zei

Ik heb ook het proef abonnement van de Victor genomen. Leuk om weer eens wat door de bus te krijgen. Ook wel weer fijn terug naar "normaal" vind ik. Leuke wol heb je gekocht!